Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΑΚΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΔΑΚΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ


Συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ Δημόσιου Τομέα τα κυριότερα σημεία της οποίας έχουν ως εξής:

Ο κ. Καττής Νίκος ως εκπρόσωπος του οικονομικού τομέα αλλά και σύνεδρος της ΑΔΕΔΥ στηλίτευσε την αλαζονική συμπεριφορά « συναδέλφων» της ΠΑΣΚΕ που τρομοκρατούν υπαλλήλους μη προσκείμενους με σκοπό την υφαρπαγή της ψήφου όπως επίσης τη συμπεριφορά κάποιων που ανήκουν σε ευαίσθητες υπηρεσίες και προκαλούν πολίτες και επιχειρηματίες αναγγέλλοντας επιλεκτικές μεταχειρίσεις.

« Το ΠΑΣΟΚ δεν άλλαξε , δεν έβαλε μυαλό. Η ίδια αλαζονεία ή ίδια αναξιοκρατία» και κάλεσε συναδέλφους και πολίτες να αντισταθούν και να τους καταγγέλλουν τέτοιες συμπεριφορές έχοντας νομική κάλυψη και υποστήριξη .

Αναφερόμενος στο έργο της κυβέρνησης στη δημόσια διοίκηση αναφέρθηκε σε σειρά μέτρων καλυτέρευσης της εξυπηρέτησης του πολίτη όπως τη διεκπεραίωση υποθέσεων εντός 50 ημερών , την αυτεπάγγελτη αναζήτηση πιστοποιητικών, την μείωση των υπογραφών σε 3 κατά ανώτατο όριο στις διοικητικές πράξεις, στην μετατροπή των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών σε Κέντρα Ολοκληρωμένων Συναλλαγών με την 24/ωρη εξυπηρέτηση μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 1564 αλλά και της ιστοσελίδας kep.gov.gr καθώς και στο έργο ΣΥΖΕΥΞΙΣ που εξυπηρετεί σχεδόν 4600 φορείς του δημοσίου και περιορίζει το κόστος τηλεπικοινωνιών κατά 40%.

Θεώρησε τομή και επίτευξη πάγιου συνδικαλιστικού αιτήματος την καθιέρωση του νέου Υπαλληλικού Κώδικα που όπως είπε καθιερώνει κανόνες διαφάνειας αντικειμενικότητας και αξιοκρατικής αξιοποίησης του δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης θεσμοθετεί επιλογή με αντικειμενικά κριτήρια προϊσταμένων , όπως και ουσιαστικό και σε βάθος πειθαρχικό έλεγχο. Απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ είπε « γιατί δεν λέτε τίποτε στις τοποθετήσεις των πρωτοκλασάτων σας για τον Υπαλληλικό Κώδικα ! τι θα κάνετε με αυτόν θα τον καταργήσετε , θα επαναφέρετε τον προηγούμενο. Απαντήστε μας.»

Ο κ. Φαρμάκης Τηλέμαχος συνδικαλιστής των ΟΤΑ αναφέρθηκε στις παγίδες που κρύβουν οι εύκολοι δρόμοι που υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ. Τάζουν αύξηση 30 λεπτά την ημέρα και με την ενιαία κλίμακα τα παίρνουν τριπλά. “δίνουν 30 παίρνουν πίσω 130” τόνισε χαρακτηριστικά .

Αναφερόμενος στα stage ρώτησε αν οι πράσινοι δήμαρχοι που έχουν τέτοιους υπαλλήλους συμφωνούν με αυτά, και αν η αβεβαιότητα που έχει δημιουργήσει στους εργαζόμενους αυτούς αξίζει μιας συγγνώμης Αλήθεια τι ετοιμάζει αν κυβερνήσει ! απολύσεις. Για ποια πράσινη ανάπτυξη μιλούν οι προσκείμενοι αυτοδιοικητικοί των ανεξέλεγκτων χωματερών και της λυσσώδους αντίστασης στην κατασκευή του ΧΥΤΑ και τη συνέχιση της λειτουργίας της Δουρούτης .Τελειώνοντας αναφέρθηκε σε επίλυση σειράς κλαδικών ζητημάτων ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ζήτημα της απόδοσης των παρακρατηθέντων πόρων από τους ΟΤΑ . «Όποιος σε κάνει συνέχεια να γελάς δεν σου θέλει πάντα το καλό» κατέληξε.

Ο κ. Τζίμας Γρηγόριος συνδικαλιστής του τομέα της εκπαίδευσης έκανε εκτενή αναφορά στα έργα σχολικής στέγης , έργα που βελτιώνουν τις συνθήκες διδασκόντων και διδασκομένων. « Από το 2000 έως το 2003 είχαν γίνει μόνο 2 διδακτήρια στο Νομό όταν μόνο σήμερα εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ 2 νέα διδακτήρια στην Ανατολή και στη Νέα Ζωή » Από το 2004 έως σήμερα παραδόθηκαν και λειτουργούν πολλά νέα διδακτήρια και επισκευάστηκαν πληθώρα άλλων τόσο στην πόλη όσο και στην περιφέρεια απαριθμώντας αρκετά από αυτά όπως στοΒοτανικό στην Μπάφρα στα Καρδαμίτσια κ.τ.λ.

Με πρωτοπόρα τη ΔΑΚΕ πετύχαμε και έγιναν νόμος του κράτους η μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, η υποχρεωτική προσχολική αγωγή , η θεσμοθέτηση διορισμού εκπαιδευτικών με αναπηρία , τον διορισμό όσων συμπλήρωσαν 30 μηνών προϋπηρεσία, τη θεσμοθέτηση των ΕΠΑΛ, την αναβάθμιση του ολοήμερου και σειρά άλλων επιτευγμάτων. Αναφερόμενος στην Ανώτατη Παιδεία και την ψήφιση του νέου νόμου στηλίτευσε τις αντιφατικές δηλώσεις και παλινωδίες του ΠΑΣΟΚ στο θέμα των μη κρατικών πανεπιστημίων. Διερωτήθηκε τέλος ποια είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ για το πανεπιστημιακό άσυλο.

Ο κ. Φλούδας Γιώργος εκ μέρους του τομέα Υγείας και πρόεδρος εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων αναφέρθηκε σε σειρά επιτεύγματα και έργα στα δύο Νοσοκομεία όπως μαγνητικό τομογράφο στο Χατζηκώστα καθώς μαστογράφο και νέο ακτινολογικό και σειρά άλλα με κυρίαρχο την ανέγερση πολυδύναμου κέντρου αντιμετώπισης χρηστών ναρκωτικών προυπολογισμού 8 εκ.ευρώ ενώ για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αναφέρθηκε στην μελέτη ύψους 3 εκ. ευρώ για την επέκταση κατά 8500 τ.μ. και την υποβολή στο ΕΣΠΑ προς έγκριση ποσού 29 εκ. ευρώ . Ιδρύθηκαν και λειτουργούν νέες μονάδες αγγειοχειρουργικής. πλαστικής χειρουργικής διαβητολογικού κέντρου κ.α. Πιστοποιήθηκαν οι υπηρεσίες κατά ISO 9001 Αναφέρθηκε επίσης στην επίλυση σειράς ζητημάτων που απασχολούσαν ιατρικό προσωπικό και ιατρούς όπως την κλαδική σύμβαση εργασίας, την νομοθέτηση πρόσληψης 4500 γιατρών και 5500 νοσηλευτών μέσω ΑΣΕΠ. Τέλος αναφέρθηκε σε σειρά νέων ιατρείων και παραρτήματος ΕΚΑΒ στο Νομό και κατέληξε λέγοντας πως τα Γιάννενα τείνουν να εξελιχθούν σε πρωτεύουσα της Υγείας.

Επανερχόμενος ο κ. Καττής απεύθυνε ως ενασχολούμενος με τα φορολογικά σειρά ερωτημάτων προς το ΠΑΣΟΚ

Τι νοείται μεγάλη ακίνητη περιουσία. Θα πληρώνουν και οι αγρότες για τα χωράφια ενώ σήμερα απαλλάσσονται. Στην ενιαία κλίμακα τι συντελεστής θα ισχύει Τι είναι μικρό και τι μεσαίο εισόδημα. Τι λέτε όχι στα τεκμήρια ενώ υπαινίσσεστε αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης (ανέλυσε συγκεκριμένη δήλωση) . Πως θα φορολογούνται και με τι τρόπο οι δωρεές οι γονικές παροχές και οι κληρονομιές.

Κλείνοντας τη συνέντευξη ο κ. Καττής ανέφερε « Το κρίσιμο ζήτημα αυτών των εκλογών είναι η τσέπη του φορολογούμενου και πόσο αυτή θα ματώσει αν ήθελε κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ. Κρατάνε κρυμμένα μυστικά. Εμείς πιστοί στο δρόμο της ευθύνης λέμε αλήθειες. Πετύχαμε πολλά Ελάχιστα είπαμε σήμερα Ο δρόμος είναι ανηφορικός οδηγεί όμως στην κορυφή. Ο τόπος χρειάζεται υπευθυνότητα αλήθεια και αποφασιστικότητα στη λήψη αποφάσεων και όχι γκρίζα και ομιχλώδη αοριστολογία και υποσχεσιολογία»

ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΚΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΚΑΤΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΤΖΙΜΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΦΛΟΥΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ