Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Πάλι τα ίδια!

Δεν πάει πια μέσα απ' τις λέξεις η υπόθεση, έλεγε ένας ευκλεής του ποιητικού μας τρόπου, αλλά ο πρωθυπουργός φαίνεται πως έχει διαφορετική άποψη.
Ακατάβλητος χρησιμοποιεί τις ίδιες άσαρκες λέξεις, τις ίδιες παρενδυματικές φράσεις, τα ίδια ασύστολα ψεύδη... Μίλησε φέρ' ειπείν χθες για πολύμηνη, σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους για την 5η δόση και το νέο δάνειο. Αν εννοεί ότι κατόρθωσε να πείσει τους Ευρωπαίους να παράσχουν τα χρήματα αυτά, ψεύδεται. Διότι γνωρίζει όλος ο κόσμος ότι εδώ και μήνες έχει αποφασιστεί να δοθεί το «νέο πακέτο σωτηρίας»
για λόγους που υπερβαίνουν την «ελληνική υπόθεση» και αφορούν ευθέως την Ενωση στο σύνολό της. Με αυστηρούς όρους και άκαμπτη επιμονή στην ίδια ολέθρια συνταγή, δίνεται η νέα -ψευδώνυμη- βοήθεια. Αναπόφευκτο συνεπώς το ερώτημα: Ζήτησε και πέτυχε καλύτερους όρους ο πρωθυπουργός; Ποιοι είναι αυτοί; Μειώνεται δραστικά το τοκογλυφικό επιτόκιο; Διαφοροποιείται το ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο; Μήπως εννοεί ο πρωθυπουργός τη «διαδικασία της Βιέννης» ή την πρόσκαιρη απαλλαγή της Ελλάδος από την υποχρέωσή της να συγχρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ; Μα αυτά διατυπώθηκαν ως σκέψεις και προτάσεις των εταίρων εδώ και μήνες (ειδικά το πρώτο) χωρίς να έχει υπάρξει σχετικό ελληνικό αίτημα (...Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι συζητήθηκε στη Σύνοδο και το κατάπτυστο «Δουβλίνο ΙΙ», για το μεταναστευτικό, που είχε συνυπογράψει και η Ελλάδα διά χειρός Σημίτη. Ευχής έργον η αναθεώρηση. Αρκεί η χώρα μας να επιμείνει σθεναρά και να πιέσει τους βολεμένους εταίρους) 
*** Ετσι για την ιστορία: ο επικεφαλής των «Φιλελευθέρων» της Ενωσης είπε στα «Νέα» ότι «το επιτόκιο με το οποίο δανείζουν οι κοινοτικές χώρες είναι εξαιρετικά υψηλό και δυσκολεύει την Ελλάδα να ανταποκριθεί αντί να τη διευκολύνει»... Αυτά περί διαπραγμάτευσης και τι μπορούσε να πετύχει η χώρα μας προτού υπογράψει εν λευκώ το δυναστικό Μνημόνιο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ
ΠΗΓΗ : ENET

Δεν υπάρχουν σχόλια: