Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ικανοποίηση από την Ντόρα Μπακογιάννη για τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση

Eύσημα και ικανοποίηση από την Ντόρα Μπακογιάννη προς την κυβέρνηση για τις ανακοινώσεις Βενιζέλου που οδηγούν στην ανεργία και στην απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Η πρόεδρος του κόμματος "Δημοκρατική Συμμαχία", η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε την ικανοποίησή της που η κυβέρνηση, "αναγνωρίζοντας τις εγκληματικές της καθυστερήσεις, προχώρησε επιτέλους στην ανακοίνωση ενός μέρους των διαρθρωτικών αλλαγών για τις οποίες έχει δεσμευθεί η χώρα."
Κατά τα λοιπά τα κόμματα της Αριστεράς αντέδρασαν και αναμένεται και η τοποθέτηση της Ν.Δ.
Για «θράσος της κυβέρνησης να εξαγγέλλει την ταχύτατη εφαρμογή των άγριων μέτρων του μεσοπρόθεσμου που τσακίζουν το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων και της νεολαίας και να καμώνεται ότι αμαρτάνει για το καλό τους» κάνει λόγο το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του. «Ο λαός πρέπει να τους το ανταποδώσει με μαζική καταδίκη παντού», συνεχίζει η ανακοίνωση, ενώ επισημαίνεται ότι «κυβέρνηση και τρόικα ήταν και είναι μαζί στην εξόντωση των λαϊκών δικαιωμάτων, έχοντας και τη συναίνεση της ΝΔ. Ο λαός πρέπει να συσπειρωθεί και να οργανωθεί για να τους αποκρούσει και να ανατρέψει την πολιτική τους. Άλλη ελπίδα δεν υπάρχει».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι «η κυβέρνηση Παπανδρέου - Βενιζέλου σε ένα υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να ξεπουλήσει τη χώρα και να ισοπεδώσει την κοινωνία» και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς αυτή τη λαίλαπα που με αυτάρεσκο κυνισμό ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών. Η μόνη απάντηση είναι οι μαζικοί ενωτικοί κοινωνικοί αγώνες για την ανατροπή τους πριν τα διαλύσουν όλα».

Η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς αναφέρει: «Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι σηκώνουν πολύ ψηλά τη σημαία των διαρθρωτικών αλλαγών. Με τα μέτρα όμως που επαναλαμβάνουν ότι θα προωθήσουν, υποστέλλουν οριστικά τη σημαία της κοινωνικής αντοχής και αποδοχής».
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια: