Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Αρχή άνδρα δείκνυσι (η εξουσία δείχνει την ποιότητα του άνδρα) κε Βενιζέλο...

Δεν ξέρω αλλά κάθε μέρα που περνά, όταν τον βλέπω να βγαίνει στο γυαλί μου θυμίζει τη σοβιετική Μπάμπουσκα.
Θες να φταίει το παρουσιαστικό του , θες κάτι ασυνείδητο που δεν μπορώ να το ταυτοποιήσω με λογικά επιχειρήματα ο κάτι χρόνια εν
αναμονή αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σε αυτό προσομοιάζει.
Η μπάμπουσκα  για όσους δεν την έχουν δεί ήταν μια κούκλα που είχε την ιδιότητα να την ανοίγεις και από μέσα να βγάζει μια ίδια ακόμη μικρότερη και ούτω καθεξής μέχρι να φτάνει σε μια που ήταν μωρό. Ετσι και ο Μπένι(το), κάθε μέρα που περνά ανοίγει ένα κουκλάκι και από μέσα βγάζει ένα ίδιο. Το μόνο που διαφέρει είναι ότι ο αλαζών …αναπληρωτής πρωθυπουργός το ανοίγει αντίστροφα.
Κάθε φορά μέσα από την μπάμπουσκα δεν βγαίνει μια πιο μικρή αλλά μια ακόμη μεγαλύτερη, που ονομάζεται μέτρα, όλο πιο άγρια μέτρα σε βάρος των Ελλήνων.
Το χειρότερο όμως όλων δεν είναι αυτό. Κάθε μέρα ο Μπένι μοιάζει με Μπενί(το). Αυτό είναι το ανησυχητικό για τη δημοκρατία μας και τον τόπο. Ο Ιζνογκούντ του ΠΑΣΟΚισμού που θέλει να γίνει Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη Γιώργου δείχνει μια απίστευτη εγωπάθεια, έναν εντυπωσιακό καισαροπαπισμό και χρησιμοποιεί ένα λεξιλόγιο-υβρεολόγιο σε όσους τολμούν να διαφωνούν μαζί του, που παρεπέμπει σε εποχές και καθεστώτα που ο κόσμος ολόκληρος θέλει να τα διαγράψει από τη μνήμη του.
Ο άνθρωπος που ήθελε να εμφανιστεί ως μετά Γιώργον σωτήρας, βαδίζει από την μια ταπείνωση στην άλλη και χτίζει την καριέρα της διαδοχής λέγοντας το ένα ψέμα μετά το άλλο.
Πάνω στη βουλιμία του να γίνει αρχηγός έχει πέσει σε μια κινούμενη άμμο που τον έριξε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και σε κάθε κίνηση του σε κάθε βήμα του βουλιάζει όλο και περισσότερο.
Και αν το πρόβλημα ήταν προσωπικό του ούτε καν θα ασχολούμαστε με τον κ. καθηγητή της εκτροπής.
Το απολυταρχικό στιλ του, η φρασεολογία που χρησιμοποιεί, οι ύβρεις του, οι αποφάσεις με τις οποίες «αποκεφαλίζει» ανεξάρτητες αρχές επειδή αποκαλύπτουν, επειδή  διαφωνούν μαζί του, δείχνει την ποιότητα της πολιτικής του σκέψης. Το ντύμα της ευφράδειας που το είχαν όλοι οι δικτατορίσκοι και οι δημαγωγοί δεν θα τον σώζει επί πολύ.
Ο πολιτικός που έχει υπογράψει όλες τις τελευταίες εγκληματικές για τη χώρα αποφάσεις είχε μάθει χρόνια τώρα να λειτουργεί υπό την ομπρέλα της απόλυτης διαπλοκής.
Βρισκόταν στο απυρόβλητο είτε εύκολων υπουργικών θώκων είτε της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.
Τώρα που βγήκε στο ξέφωτο αποκαλύπτεται ποιος είναι πραγματικά ο Μπένι. Άβουλος, μικρός και λίγος. Μπορεί το σύστημα να τον συντηρεί ως εφεδρεία αλλά τώρα όλοι γνωρίζουν.
Οι μάσκες έπεσαν και ο κ. Βενιζέλος, βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με την Ιστορία και το χρονοντούλαπό της.
Εξ άλλου όπως έλεγαν και οι αρχαίοι μας πρόγονοι αρχή  άνδρα δείκνυσι. Ότι δηλαδή η ποιότητα του ανδρός όπως έλεγε ο Σοφοκλής φαίνεται μόνο όταν αναλάβει αξιώματα.
neleftheroglou@dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: