Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Υπ. συμβούλιο: Της επί χρήμασι εκδιδομένης, κοινώς της πουτάνας το κάγκελο

Το έλα να δεις, εγινε πάλι στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο
Ο γεν γραμματέας του υπ. συμβουλίου  Λύτρας, ο Ανδρέας Λοβέρδος αλλά και η Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου τα είπαν ενα χεράκι, σε πολύ έντονο ύφος και χρειάστηκαν παρεμβάσεις ψυχραιμοτέρων για να ηρεμήσουν, οπως αναφέρει ρεπορτάζ της "Ε" 
Το κλίμα που επικράτησε στο υπ. συμβούλιο, είναι ενδεικτικό της ψυχολογίας των υπουργών που βλέπουν να καταποντίζονται στο βάραθρο που οι ίδιοι δημιούργησαν. 
Ολοι πλην του GAP βλέπουν εκλογές εντός του Νοεμβρίου και προσπαθούν να "πλασαριστούν" καλύτερα  στη στροφή
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας
Διπλό επεισόδιο στο υπ΄συμβούλιο με πρωταγωνιστή τον Ανδρ. Λοβέρδο.
Το πρώτο με τον γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Σ. Λύτρα, στον οποίο επί της ουσίας απέδωσε ευθύνες για καθυστέρηση στην προώθηση συζήτησης νομοσχεδίων λόγω της διαδικασίας της διπλής ανάγνωσης, που όμως έχει επιβάλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός από την αρχή της κυβερνητικής θητείας. Αφορμή το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση του εθνικού συστήματος κοινωνικής αλληλεγγύης, που ο υπουργός θεωρούσε ότι χθες ήταν η δεύτερη ανάγνωση αλλά ο κ. Λύτρας το είχε χρεώσει ως πρώτη ανάγνωση. Ο υπουργός μίλησε για γραφειοκρατικές διαδικασίες που «μας έχουν συνθλίψει και δεν μας αφήνουν να δουλέψουμε» και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να παρέμβει για να λύσει αυτό το θέμα.
Το δεύτερο με την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και άλλους υπουργούς που διαφώνησαν με την πρότασή του να επιτραπεί στους πανεπιστημιακούς γιατρούς να έχουν ιδιωτικά ιατρεία, που τώρα απαγορεύεται. Η κ. Ξενογιαννακοπούλου, που διετέλεσε υπουργός Υγείας, ενώ στην παρέμβασή της εξέφραζε την αντίθεσή της με την πρόταση, άκουσε τον κ. Λοβέρδο να τη διακόπτει με ένταση λέγοντας ότι αυτός είναι υπουργός Υγείας, αυτός έχει την πολιτική ευθύνη στα θέματα της Υγείας και ότι αυτός έτσι έντονα θέλει να μιλάει.

«Εσύ έχεις την ευθύνη, αλλά όταν ένα θέμα έρχεται στο υπουργικό συμβούλιο συζητάμε και αποφασίζουμε συλλογικά», είπε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών.

Μαζί της, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφώνησαν και οι Χ. Παπουτσής, Φώφη Γεννηματά, Μ. Παπαϊωάννου. Να ισορροπήσει τα πράγματα επιχείρησε ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος λέγοντας ότι πρέπει να θεσπιστούν αντικίνητρα. Τη συζήτηση έκλεισε ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι το θέμα αυτό θα πρέπει να εξεταστεί περαιτέρω...
enet


Δεν υπάρχουν σχόλια: