Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Με λιγα λογια..


Α) Τι σημαινει υπευθυνη εξωτερικη πολιτικη, διδασκει η Βουλγαρια.
Στην επείγουσα ανάγκη για διαφοροποίηση των οδών ενεργειακής τροφοδοσίας, μετά τη ρωσο-ουκρανική διένεξη που πάγωσε την Ευρώπη τον Ιανουάριο, επέμειναν ο Ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, και ο Βούλγαρος ομόλογός του, Γκεόργκι Παρβάνοφ, κατά τη συνάντησή τους στη Μόσχα, με τον δεύτερο να δηλώνει υποστήριξη τόσο στον αγωγό South Stream όσο και στον Nabucco, που παρακάμπτει τη Ρωσία
Στην Βαλκανοταλιμπανια οπου ανθει η φαιδρα πορτοκαλλεα , την εξωτερικη πολιτικη καθοριζει ο λαικισμος , το πεζοδρομιο και ο Περι-(ου) –σσιος λαος… Ετσι η Ελλαδα του «υπερηφανου» κληρονομου της γνωστης δυναστειας, λειχει την Ρωσσια και φοβαται να ψελλιση την λεξι Αμερικη, μηπω τυχον και δυσσαρεστηση τον «Περι(ου)σσιον» λαον
http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/02/06/1626093.htm)

Β) Τι σημαινει Υβρις, διδασκει επαξιως το ΚΚΕ.

Στο καθημερινο εμετικο ημερησιο μισητικο κυρηγμα της φωνης της Κυριας εκ Περισσου, διαβαζουμε τα εξης: (http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=6/2/2009&id=10569&pageNo=7&direction=-1)


«Με μια καλά σχεδιασμένη και στοχευμένη παρέμβαση, που βάζει στο στόχαστρο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και συνολικά το δικαίωμα των εργαζομένων να παλεύουν για τα μισθολογικά, εργασιακά και άλλα δικαιώματά τους, με τις μορφές που αυτοί επιλέγουν, η πολυεθνική «Τζάμπο» επιχειρεί να ποινικοποιήσει τους εργατικούς αγώνες. .. Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στρέφεται σε βάρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, του Σωματείου Εργαζομένων Καρφούρ - Ντία - Μαρινόπουλος, των προέδρων τους, Μαρίας Τσαγκατάκη και Θωμά Χόρτη, αντίστοιχα, του Γιώργου Πέρρου, μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, του Γιάννη Κομνηνού, στελέχους του ΠΑΜΕ, του Νίκου Νικολόπουλου, απολυμένου από τα «Τζάμπο», και του Ανδρέα Πουλικόγιαννη, μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά.


Η «ανεξάρτητη» όμως Δικαιοσύνη αγνοεί προκλητικά τις καταγγελίες του απολυμένου ότι συγκεκριμένα άτομα επιχείρησαν να τον εξαγοράσουν με 50.000 ευρώ για να παραιτηθεί από τη δουλειά του, ενώ εκτόξευσαν σε βάρος του και απειλές που αφορούσαν μέλη της οικογένειάς του. Στον αντίποδα, η Δικαιοσύνη ανταποκρίθηκε με αξιοπρόσεκτο ζήλο στις μηνύσεις, στις καταγγελίες και τις αγωγές της εργοδοσίας, με αποκορύφωμα τα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν χτες και εκδικάζονται σήμερα το μεσημέρι (1 μ.μ.) στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 5)…»


Ενώ στην ιδια σελιδα μας ενημερωνει και για τις αποψεις του νεου «ΕΑΜ-ΚΚΕ » του αποκαλουμενου ΠΑΜΕ.



"Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους",γραφει στην ανακοινωσι του ο κατά φαντασιαν και κουκουεδικη ονειρωξι αυθεντικος προστατης και νταβατζης των εργαζομενων ανα την υφηλιο, εν οις και η Ελλας, οτι η επιχείρηση JUMBO απέλυσε εργαζόμενο που διεκδικούσε τα δικαιώματα των συναδέλφων του, μετά από προσπάθεια εξαγοράς και απειλών. Για τα παραπάνω κατατέθηκε μήνυση, για την οποία δεν έχει διαταχθεί δίωξη και γι' αυτό υπάρχουν μεγάλες ευθύνες σε βάρος των υπευθύνων. Αντίθετα, με ευθύνη των εισαγγελικών αρχών και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, χτυπήθηκαν οι κινητοποιήσεις, έγιναν συλλήψεις και διώκονται δικαστικά στελέχη του ΠΑΜΕ.»



Και συνεχιζει το ανερυθροιαστο ΠΑΜΕ:


"Δεν μπορεί να βρεθεί δικαστής ( sic) που θα πάρει την ευθύνη της καταδίκης των συνδικαλιστικών στελεχών και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης. Αυτό είναι μήνυμα! Να το πάρουν σοβαρά υπόψη κυβέρνηση και αρμόδιες αρχές. Η πρόκληση αυτή, της επιχείρησης JUMBO, είναι πρόκληση κατά του ταξικού εργατικού κινήματος, κατά του συνόλου της εργατικής τάξης και θα πάρει αποφασιστική απάντηση. Το ΠΑΜΕ θα συνεχίσει με συνέπεια τον αγώνα για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά, των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, για την άμεση επαναπρόσληψη του απολυμένου."



Δηλαδη για τον Ριζοσπαστη και τα ξεζουμισμενα μιαλια των ομοιων τους:


**Μια εταιρεια δεν εχει το δικαιωμα να τερματιση την συνεργασια της με έναν υπαλληλο που ο νους του είναι πως θα βλαφθη και πως θα ζημιωση η λειτουργια της. Ενώ ο ιδιος προστατευεται λογω κοματικης σχεσεως με την συγκεκριμενη κομματικη οργανωσι



**Ειναι εγκλημα η Δικαιοσυνη να εξεταζει την αιτησι μιας εταιρειας να προστατευση την λειτουργια της από τους εκβιαστες, τα μολυβενια εμμισθα( ?) στρατιωτακια του ΠΑΜΕ, που με το "ετσι θελω ετσι κανω" καταστρατηγουν κάθε νομο κάθε κάθε αρχη..



** Είναι επιτρεπτο για την συγκεκριμενη κομμουνιστικη οργανωσι με επεισόδια με ύβρεις, απειλές και προπηλακισμούς ακομη και με μικροσυμπλοκές, να εμποδιζονται οι καταναλωτες πολιτες στο πολύ απλο το δικαίωμα της ελευθερας εισόδου τους στα καταστήματα της όποιας εταιρείας, όταν το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ υποκαθιστα την εννομη ταξι με την αναρχια του πεζοδρομιου και της βιας.Αν δε οι πληττομενοι προσφευγουν στην Δικαιοσυνη. Τοτε, "θιγεται το «ταξικο» κουνημα…"


Ιασων