Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Αντώνη Σαμαρά μη "μασάς" Εκλογές τώρα

Για μια ακόμη φορά ο άνθρωπος που κρατικοποίησε την Proton Bank και απειλεί τους δικαστές της Καλαμάτας που δικαίωσαν πολίτες απέναντι στο χαράτσι της ΔΕΗ αμφισβητεί την ημερομηνία των εκλογών.
Καλούμε για μια ακόμη φορά τον Αντώνη Σαμαρά να δώσει μια κλωτσιά στα οπίσθια της κυβέρνησης Παπαδήμου και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.
Δεν βλέπει ο αρχηγός της ΝΔ ότι το δίδυμο Παπαδήμου-Βενιζέλου ρίχνει λίπασμα στο κήπο της συνταγματικής εκτροπής;
Ξεχειλώνουν οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ εκείνη την ρημάδα την απόφαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών που ορίζει ότι οι εκλογές είναι για τις 19 Φεβρουαρίου.
Πρώτος από όλους ο Βενιζέλος κάνει ότι μπορεί για να υπονομεύσει την συμφωνία Παπούλια – Σαμαρά – Παπανδρέου. Μιλώντας στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Οικονομικών ισχυρίσθηκε ότι «η ημερομηνία είναι ενδεικτική Θα προσδιοριστεί με βάση τις διαπραγματεύσεις»!
Σε ερώτηση για τη δεσμευτικότητα της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών (σ.σ 19 Φεβρουαρίου), σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι συμβατική, καθώς όσο καθυστερεί η εκταμίευση της 6ης δόσης και οι διαπραγματεύσεις υλοποίησης του PSI, θα πάει πίσω και η ημερομηνία των εκλογών» (!!!).
Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θέλουν να επιμηκυνθεί η θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου πέραν της συμπεφωνημένης ημερομηνίας, ελπίζοντας ότι θα ανακάμψει το ΠΑΣΟΚ και θα σκιαστεί η ΝΔ από την κυβερνητική φθορά – ο Βενιζέλος μίλησε για την ανάγκη να στηθεί «και μάλιστα επειγόντως ένα μεγάλο μπλοκ της προόδου», ενώ ο Γείτονας έδειξε την κατάσταση στο κόμμα λέγοντας ότι «είναι 12 οι νοματαίοι, 13 οι καπεταναίοι».
Γνωρίζουν καλά στο ΠΑΣΟΚ ότι μετά την εκταμίευση της έκτης δόσης θα ξεκινήσει ουσιαστικά η προεκλογική περίοδος. Στο πλαίσιο αυτό αναδεικνύουν και το ζήτημα της υπογραφής Σαμαρά, τον οποίο ενόψει της προεκλογικής περιόδου θέλουν να εμφανίσουν ως «ταπεινωμένο» απέναντι στους Ευρωπαίους.
Επιχειρούν επίσης να εμποδίσουν μέτρα που θα χαλαρώνουν τη θηλιά στους πολίτες. Για παράδειγμα ο Χρ. Πρωτόπαπας διαμαρτυρήθηκε επειδή ο υπουργός (του ΛΑΟΣ) Βορίδης μιλά για εξαίρεση από την εφεδρεία των εργαζομένων στις συγκοινωνίες και ανέλαβε ο Βενιζέλος να «νουθετήσει» τον υπουργό.
Παράλληλα θέλουν να καρπωθούν πολιτικά όσα ευνοϊκά μέτρα μπορεί να υπάρξουν. Στο ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ πολλοί έθεσαν το θέμα της ΔΕΗ με το χαράτσι στα ακίνητα, αλλά ο Βενιζέλος είπε ότι θα βγάλει εγκύκλιο με τις γνωστές «διευκολύνσεις». Η Βάσω Παπανδρέου ζήτησε «να κοπεί χρήμα» γιατί «με 5 χρόνια ύφεση, ο Θεός να βάλει το χέρι του». 
kourdistoportocali

Δεν υπάρχουν σχόλια: