Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Αποδέχεται την επιστολή Σαμαρά το Βερολίνο

Η γερμανική κυβέρνηση χαιρέτισε την επιστολή Σαμαρά, σημειώνοντας ότι πλέον ανοίγει ο δρόμος, ώστε το Eurogrοup της ερχόμενης Τρίτης, να λάβει την απόφαση για την εκταμίευση της 6ης δόσης.
Σύμφωνα με το Μέγκα, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε: "Είμαστε χαρούμενοι για την... υποστήριξη της αντιπολίτευσης. Μαθαίνω ότι ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε επιστολή στους δανειστές. Νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε και να πείσουμε τους υπουργούς του Eurogrοup να πάρουν την απόφαση για την εκταμίευση της έκτης δόσης".
Νωρίτερα, εκπρόσωπος της καγκελαρίας είχε παραπέμψει στους παραλήπτες της επιστολής του κ. Σαμαρά ως τους κατ' εξοχήν αρμοδίους για την αξιολόγηση του περιεχομένου της. Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου οικονομικών όμως ξεκαθαρίζει τη στάση του Βερολίνου.
Θετική ήταν η αντίδραση και στη Γαλλία, η οποία δε θέλει σύντομα εκλογές. Κανένα σχόλιο προς το παρόν από το ΔΝΤ για την επιστολή του Σαμαρά. Σύμφωνα με τον Μ. Ιγνατίου, η επιστολή βρίσκεται στο γραφείο της κ. Λαγκάρντ η οποία περιμένει τους Ευρωπαίους.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια: