Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

"Σταγονίδια" στη Σχολή Ευελπίδων;

Πού μας οδηγεί η Χούντα Παπαδήμου;
Ποιοι ανοίγουν τις «ντουλάπες» με τους «σκελετούς» της ιστορίας μας;
Ποιοι ετοιμάζουν παιχνίδια εις βάρος της Δημοκρατίας;
Είναι φανερό ότι κάποιοι φασίστες, στην προσπάθειά τους να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, θα επιστρατεύσουν ακόμα και το «φάντασμα» του Τέως.

Ζούμε αναμφίβολα σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών και πολλά από αυτά, τα οποία βιώνουμε, μας φαίνονται πρωτόγνωρα. Είναι όμως πραγματικά πρωτόγνωρα ή μήπως πρόκειται για ένα ακόμα τραγικό ντεζαβού; Μήπως πραγματικά το έχουμε ξαναδεί το έργο; Μήπως θα επιβεβαιωθεί για ακόμα μία φορά πως...όποιος δεν μαθαίνει την ιστορία του —και άρα δεν διδάσκεται από αυτήν— αναγκάζεται να την κάνει "επανάληψη" μέχρι να τη μάθει;
Εδώ βέβαια βρίσκεται και το πιο τραγικό στοιχείο της υπόθεσης. Όπως δείχνουν τα πράγματα, όχι μόνον βλέπουμε το ίδιο "έργο", αλλά δεν άλλαξαν ούτε οι "πρωταγωνιστές". Βλέπουμε το "έργο" εκείνο, το οποίο είχαμε "ορκιστεί" πως δεν θα το αφήσουμε ποτέ πια να παιχτεί ξανά ...Το ακατάλληλο εκείνο "έργο", το οποίο είχαμε υποσχεθεί στους εαυτούς μας πως δεν θα αφήναμε ποτέ τα παιδιά μας να το δούνε ...Το "έργο" της Χούντας. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τηρήσουμε την υπόσχεσή μας. Από τη Χούντα ξεφύγαμε και από το πολύ το "γλέντι", που καταφέραμε και τη "ρίξαμε", ξεχάσαμε τα δεδομένα ...Ξεχάσαμε τι έπρεπε να προσέχουμε και σε Χούντα ξανακαταλήξαμε.
Δυστυχώς αυτό ήταν το χειρότερο. Από το πολύ το "λιβάνισμα" στους "ήρωες" του αντιδικτατορικού αγώνα, δεν καταλάβαμε ότι οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι έγιναν δικτάτορες. ...Κάποιοι το "υποψιάστηκαν", όταν η διαβόητη Δαμανάκη μάς "απείλησε" με έξοδο από το Ευρώ —σε περίπτωση που δεν υποταχθούμε στους δανειστές μας—, αλλά γρήγορα το ξέχασαν και άλλαξαν "πλευρό", για να μην διαταράξουν τον "ύπνο" τους ...Κάποιοι το "μυρίστηκαν", όταν η πρώην υπάλληλος του Κοσκωτά και του "Πολυτεχνείου" Όλγα Τρέμη μάς απείλησε, επειδή "στεναχωρούμε" τους δανειστές μας, αλλά και πάλι "εφησυχάστηκαν" ...Μας καθησύχαζε όλους ο Γιωργάκης ...Ο γιος του μεγάλου "Τιμονιέρη", ο οποίος μας τόνιζε το πόσο "τίμιοι" είναι οι "δανειστές" μας σε αντίθεση με τη δική μας "εγκληματική" φύση ...Μας καθησύχαζε όλους ο βουλιμικός Βαγγέλης, ο οποίος μας υποσχόταν νέα δάνεια από τη μεγάλη "κατσαρόλα" των δανειστών μας.
Αυτό, το οποίο συμβαίνει σήμερα, είναι κατά πολύ χειρότερο από κάθε προηγούμενη φορά. Είναι χειρότερο, γιατί γίνεται φανερά και ο κόσμος δεν αντιδρά ...Φέρεται σαν υπνωτισμένος ...Δεν μπορεί να ενεργοποιήσει τα βασικά ένστικτα της αυτοσυντήρησής του ...Αφήνεται να πιστεύει στις προπαγάνδες τους και στα ψέματά τους ...Λαχταράει το ψέμα, ακόμα κι όταν γνωρίζει εξ' αρχής ότι είναι τέτοιο ...Το λαχταράει, όπως ο ναρκομανής το ναρκωτικό του, παρ' όλο που γνωρίζει ότι στο τέλος θα τον σκοτώσει.
Μιλάμε για άρρωστη κατάσταση και ίσως αυτό είναι το μόνο πραγματικά πρωτόγνωρο της σημερινής κατάστασης. Ακόμα και σε άλλες εποχές, όπου ο ελληνικός λαός ήταν αγράμματος και ανενημέρωτος, αντιδρούσε, όταν αντιλαμβανόταν κίνδυνο. Έβγαινε στον δρόμο της αντίστασης, ακόμα κι όταν εκεί τον περίμενε ένα οπλισμένο παρακράτος. Όμως, αν μη τι άλλο, ήταν και πονηροί αυτοί, οι οποίοι επιχειρούσαν να τον "δουλέψουν". Σήμερα ούτε αυτό δεν συμβαίνει. Ακόμα και ο Γιωργάκης, ο οποίος επιχειρεί να μας "δουλέψει", είναι μακράν πιο βλάκας από τον μέσο Έλληνα ...Και όμως, μας "δουλεύει" χωρίς πρόβλημα. Ο κόσμος δεν αντιδρά, ακόμα κι όταν υποτίθεται "γνωρίζει" τι συμβαίνει.
Η ευκολία που υπάρχει σήμερα στον τομέα της ενημέρωσης, όχι μόνον δεν λειτουργεί προς τη θετική κατεύθυνση, αλλά προκαλεί τα αντίθετα φαινόμενα. Λες και παίζουμε κάποιο παιχνίδι γνώσεων, στο οποίο δεν υπάρχουν συνέπειες για τον χαμένο ...Το παιχνίδι του "...βρες την παρανομία" και αυτό αρκεί. Υπάρχει γνώση για ό,τι συμβαίνει. Παλαιότερα ο κόσμος αντιδρούσε και μόνο στην υποψία ότι κάτι παράνομο συνέβη από την πλευρά της εξουσίας. Σήμερα δεν αντιδρά, ακόμα κι αν υπάρχουν αποδείξεις πως υπάρχει παρανομία ...Παρανομία σε βαθμό συνταγματικής εκτροπής. Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας, που να μην έχει ενημερωθεί και ως εκ τούτου να μην είναι σίγουρος πως υπάρχει συνταγματική "εκτροπή" με τον διορισμό του Παπαδήμου ως Πρωθυπουργού. Καταλύθηκε η συνταγματική τάξη, εξαιτίας αυτού του διορισμού ...Καταλύθηκε η ίδια η Δημοκρατία μας.
Το γνωρίζουν όλοι. Όλοι έχουν αναγνώσει τις αναλύσεις που το αποδεικνύουν. Δεν χρειάστηκε καν λογοκρισία, προκειμένου να εμποδιστούν τα μέσα να ενημερώσουν τον λαό ...Οι πάντες ενημερώθηκαν. Είδε κανείς καμία αντίδραση; Όχι βέβαια. Γιατί; Γιατί, ακόμα και οι λέξεις πλέον έχουν χάσει το νόημά τους. Βλέπουμε ανθρώπους να πανηγυρίζουν για τη "σωτηρία" μας, επειδή παίρνουν νέα δάνεια με ακόμα χειρότερους όρους από τους ίδιους τοκογλύφους, οι οποίοι μας απειλούν με "θάνατο". Βλέπουμε ανθρώπους να μας "σώζουν" κάθε λίγους μήνες από τη τοκογλυφία με τα χρήματα των ίδιων των τοκογλύφων. Βλέπουμε ανθρώπους να "υποδέχονται" σαν "σωτήρες"-ελεγκτές αυτούς, τους οποίους κάποτε τους ονομάζαμε Γκεσταπίτες και έπρεπε να τους συνοδεύουν τα τανκ των κατακτητών για να πάνε στα γραφεία τους.
Γι' αυτόν τον λόγο μιλάμε για μια παρανοϊκή κατάσταση, η οποία ξεφεύγει από κάθε όριο ...Όριο, το οποίο μέχρι τώρα προσδιόριζε αν μη τι άλλο η ίδια η γλώσσα ...Η γλώσσα, η οποία "φώναζε" πως δεν είναι "σωστό" όταν ακούγεται ότι ...κάποιος πρέπει να "πεθάνει", γιατί αυτό τον συμφέρει περισσότερο. Ακούμε και δεν καταλαβαίνουμε τι ακούμε. Βλέπουμε και δεν καταλαβαίνουμε τι ακριβώς βλέπουμε. Μιλάμε για περίεργα πράγματα.
Ρωτάμε, για παράδειγμα: Η σημερινή Κυβέρνηση είναι δημοκρατική Κυβέρνηση ή μία μορφή Χούντας; Γιατί ήταν Χούντα η Κυβέρνηση του δικτάτορα Παπαδόπουλου και όχι η σημερινή του μισοσυνονόματού του Παπαδήμου; Θεωρητικά Κυβέρνηση δεν ήταν κι εκείνη; Δεν έβγαινε ο Παπαδόπουλος να λέει στον κόσμο πως ήταν χουντικός σε μια χουντοκατάσταση. Κυβέρνηση είχαμε και τότε. Τα ίδια αξιώματα είχαν και τότε οι χουντικοί. Δεν εμφανίζονταν ως μέλη Χούντας ...Σαν μέλη Κυβέρνησης εμφανίζονταν ...Σαν πρωθυπουργοί και υπουργοί εμφανίζονταν. Επειδή όμως εμφανίζονταν σαν τέτοιοι, δεν σημαίνει ότι ήταν και τέτοιοι ...Χούντα ήταν, ό,τι κι αν ισχυρίζονταν τα στελέχη της. Γιατί ήταν Χούντα; Όχι απαραίτητα επειδή ήταν κακοί, στραβοί κι ανάποδοι. Ακόμα και οι καλύτεροι άνθρωποι στον κόσμο να ήταν, πάλι χουντικοί θα ήταν.
Χουντικοί ήταν, γιατί κατέλυσαν τη Δημοκρατία. Χουντικοί ήταν, γιατί με τις πράξεις τους αμφισβήτησαν τη λαϊκή κυριαρχία. Χουντικοί ήταν, γιατί κατέλαβαν θέσεις και αξιώματα με τανκ και όχι με ψηφοδέλτια, όπως προβλεπόταν από τον συνταγματικό νόμο. Γιατί ήταν Συνταγματάρχες και είχαν καταλάβει τα ύπατα αξιώματα του πολιτικού μας συστήματος χωρίς την "έγκριση" και άρα τη νομιμοποίηση του λαού. Γιατί ήταν Συνταγματάρχες και "κατέλαβαν" αυθαίρετα την εξουσία. Για όλους αυτούς τους λόγους ήταν Χούντα. Οι ίδιοι οι οπαδοί τους δεν αμφισβητούν αυτήν την ιδιότητά τους. Οι ίδιοι οι νοσταλγοί τους δεν τους αφαιρούν αυτήν την ταυτότητα.
Η σημερινή Κυβέρνηση Παπαδήμου γιατί δεν είναι Χούντα; Επειδή δεν χρησιμοποίησε τανκ; Τα τανκ κάνουν τη διαφορά; Αν κάποιος αντί για τανκ χρησιμοποίησε χρήματα, για να καταλάβει την κορυφή της πολιτικής ηγεσίας, δεν είναι χουντικός; Αν κάποιος με τα χρήματα παραβίασε πόρτες, τις οποίες κάποιοι κάποτε γκρέμισαν με τα τανκ, είναι νόμιμος; Πόση μεγάλη σημασία μπορεί να έχει για την παραβίαση ενός "ιερού", αν αυτή γίνει με "τσεκούρι" ή "αντικλείδι"; Πότε μια Κυβέρνηση είναι νόμιμη; Όταν σέβεται τις "προδιαγραφές" νομιμότητας που θέτει το Σύνταγμα. Όταν την ψηφίζει ο λαός ή την νομιμοποιούν οι αντιπρόσωποί του με τον τρόπο που προβλέπεται από το Σύνταγμα. Την ψήφισε ο λαός αυτήν την Κυβέρνηση; Όχι βέβαια. Την νομιμοποίησαν οι αντιπρόσωποί του, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα; Επίσης ...όχι βέβαια.
Με την "εντολή" εκείνη, που έλαβε το ΠΑΣΟΚ από τις προηγούμενες εκλογές, μας κυβερνά μια Κυβέρνηση, η οποία παρανόμως παριστάνει την Κυβέρνηση Συνεργασίας. Γιατί παρανόμως; Γιατί Κυβέρνηση Συνεργασίας είναι ένας συγκεκριμένος πολιτικός όρος. Δεν είναι ένας αφηρημένος όρος, ο οποίος προκύπτει από τη "συνεργασία" δύο ή τριών πολιτικών αρχηγών. Κυβέρνηση Συνεργασίας είναι μια Κυβέρνηση, η οποία "παράγεται" με συγκεκριμένες διαδικασίες από το συμβούλιο του συνόλου των αρχηγών των κομμάτων της Βουλής ...Όλων των αρχηγών, οι οποίοι προηγουμένως είχαν πάρει στα χέρια τους την "εντολή" σχηματισμού κυβέρνησης ...Όλων των αρχηγών, οι οποίοι, αφού "απέτυχαν" να σχηματίσουν Κυβέρνηση "κατά μόνας", το επιχειρούν ως "σύνολο", εφόσον όλοι μαζί έχουν την "εντολή" του λαού. Έχουν αυτό το δικαίωμα ως αρχηγοί, αφού από κοινού έχουν μια "εντολή" και υπό κάποιες προϋποθέσεις μπορούν να τη χειριστούν ως σύνολο. Αυτός ο χειρισμός του συνόλου αποτελεί τον ορισμό της Κυβέρνησης Συνεργασίας.
Έγινε κάτι τέτοιο με την Κυβέρνηση Παπαδήμου; Όχι βέβαια. Για να είναι νόμιμη η Κυβέρνηση Παπαδήμου, θα έπρεπε —μεταξύ των άλλων— να δούμε ακόμα και τον Τσίπρα να παίρνει "εντολή" σχηματισμού Κυβέρνησης. Να αδυνατεί ο Τσίπρας να σχηματίσει Κυβέρνηση και να "συγκλίνει" με τους υπόλοιπους αρχηγούς σε μια κοινή λύση για το πρόβλημα της Κυβέρνησης, μέχρι να αποφανθεί εκ νέου ο λαός. Έγινε κάτι τέτοιο και δεν το καταλάβαμε; Η Κυβέρνηση Παπαδήμου είναι ο ορισμός του Πραξικοπήματος.
Εντελώς αυθαίρετα —και άρα παράνομα— κάποιοι πολιτικοί παράγοντες —και υπό τη συνενοχή ενός εγκληματία Προέδρου της Δημοκρατίας— συμφώνησαν μεταξύ τους να εκμεταλλευτούν μια συγκεκριμένη "εντολή" και στην πραγματικότητα κατέλυσαν το Σύνταγμα. Δημιούργησαν μια Κυβέρνηση Συνεργασίας, η οποία δεν υπάρχει πουθενά στη Συνταγματική λογική ...Μια Κυβέρνηση, η οποία υπάρχει μόνον στη λογική της Μέρκελ και των δανειστών μας ...Μια Κυβέρνηση Συνεργασίας, της οποίας η βασική "συνιστώσα" δύναμη εξακολουθεί να παριστάνει την Αξιωματική Αντιπολίτευση ...Μια "έγκυος", η οποία προεδρεύει στο συμβούλιο των "παρθένων".
Κάποιοι, δηλαδή, βάπτισαν το κρέας ψάρι και νόμισαν ότι αυτό αρκεί, για να έχει τη συνταγματική "νομιμοποίηση". Κάποιοι, που δεν έχουν το άλλοθι της άγνοιας, αν σκεφτεί κάποιος ότι αντιπρόεδρος αυτής της παράνομης Κυβέρνησης είναι ο γνωστός Συνταγματολόγος της κατσαρόλας, ο οποίος καθημερινά αποδεικνύεται Κατσαρολόγος του Συντάγματος. Όλοι αυτοί οι εγκληματίες, χωρίς να σεβαστούν καμία συνταγματική προδιαγραφή, δημιούργησαν μια "Κυβέρνηση Συνεργασίας" και άφησαν νόμιμα κόμματα της Βουλής εκτός "συνεργασίας" ...Αυτό είναι ή δεν είναι Πραξικόπημα; ...Αποτελεί εκτροπή ή όχι; "Ναι" θα πει ο αναγνώστης, αλλά υπήρχε το "επείγον" της κατάστασης, που το δικαιολογούσε ...Το "επείγον" της "σωτηρίας".
Ούτε όμως κι αυτό δεν είναι και τόσο πρωτότυπο όσο φαίνεται. Και η Χούντα των Συνταγματαρχών "επειγόταν" για τη "σωτηρία" μας. Βιαζόταν για να μας "σώσει" από αόρατους εχθρούς και γι' αυτό εκδηλώθηκε. Οι Συνταγματάρχες δεν ήθελαν να καταλύσουν τη Δημοκρατία, αλλά η ανάγκη της πατρίδας τούς "κάλεσε". Κανένας Συνταγματάρχης δεν μας είπε ποτέ ότι πήρε την εξουσία μόνο και μόνο εξαιτίας της αρχομανίας του ...Μόνο και μόνο εξαιτίας της θέλησής του να μας βασανίσει ως ανθρώπους και να μας περιορίσει ως πολίτες. Όλοι μας είπαν ότι ανέλαβαν για να μας "σώσουν". Ήμασταν "ασθενείς" και χρειαζόμασταν "θεραπεία", για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι ...Για το "καλό" μας "αμάρτησαν" οι Συνταγματάρχες.
Μάλιστα, η ομοιότητα εκείνης της Χούντας δεν σταματά στη "σωτηρία" της πατρίδας. Έχει περίπου και τα ίδια αίτια, που έχριζαν της ανάγκης "σωτηρίας". Μερικές δεκαετίες πριν τη Χούντα του Παπαδήμου και η Χούντα των Συνταγματαρχών από μια δανειακή "τακτοποίηση" ξεκίνησε ...Από μια τακτοποίηση, που και πάλι την έκανε η ίδια συμμορία. Ο Γεώργιος Παπανδρέου ήταν ο Πρωθυπουργός, ο οποίος θα αναγνώριζε στο "άρτιο" παράνομα και τοκογλυφικά χρέη των Ελλήνων απέναντι σε "δάνειες" δυνάμεις ...Αυτό, δηλαδή, το οποίο έκανε δεκαετίες μετά και ο συνονόματος εγγονός του. Ο Μητσοτάκης ήταν ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, που, όπως ο σημερινός Βενιζέλος, τρέχει να εξυπηρετήσει τους δανειστές, κατηγορώντας τούς Έλληνες.
Μια Χούντα λοιπόν καλείται εκ νέου να μας "ξανασώσει", χωρίς να παραβλέψει βέβαια να εξυπηρετήσει και τη διεθνή τοκογλυφία. Γιατί να μας "σώσει"; Για τους ίδιους λόγους που κάποτε θα μας "έσωζε" και η επταετής Χούντα. Θα μας "σώσει", γιατί είμαστε "άρρωστοι" ...ακόμα κι αν δεν το γνωρίζουμε ...Είμαστε "άρρωστη" φυλή με “εκφυλισμένο” DNA. Δεν το γνωρίζουμε εμείς σαν άσχετοι "ασθενείς", αλλά το γνωρίζουν αυτοί οι "θεράποντες" επιστήμονες της Δημοκρατίας και αυτό είναι αρκετό. Κάποτε ήμασταν "άρρωστοι" με κρυπτοκομμουνιστικά "συμπτώματα" και οι "υγιείς" "δημοκράτες" Χουντικοί ανέλαβαν να μας σώσουν από την "αρρώστια" μας. Κατέλυσαν τη Δημοκρατία, για να μην την καταλύσει η "αρρώστιά" μας.
...Και τώρα εξίσου "άρρωστοι" είμαστε ...Η διάγνωση έχει βγει ...Το είπε άλλωστε και ο "επιστήμονας" της κοινωνιολογίας Γιωργάκης ...Το ανακοίνωσε σε όλα τα δημόσια "φόρα" ο ασυναγώνιστος ποδηλάτης και τίμιος σκουπιστής δημοσίων χώρων. Είμαστε "απατεώνες" και "διεφθαρμένοι" ως λαός σε έναν κόσμο όπου η "διαφάνεια" είναι η "υγεία". Στην καλύτερη για εμάς περίπτωση είμαστε "μη ανταγωνιστικοί" σε μια εποχή που η "ανταγωνιστικότητα" είναι η "υγεία" της Δημοκρατίας. Επειδή λοιπόν είμαστε "άρρωστοι", ανέλαβαν να μας "θεραπεύσουν" ακόμα και χωρίς τη συγκατάβαση και άρα χωρίς την έγκρισή μας. Αυτό δεν είναι κάτι παράξενο ...Αυτό συμβαίνει συχνά σε "βαριά" περιστατικά ...Κάποτε θα "καταλάβουμε" το πόσο "καλό" μας έκαναν.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τις ομοιότητες; Ομοιότητες, όμως, οι οποίες δεν σταματάνε στους χειρισμούς τους, αλλά υπάρχουν και στις μεθοδολογίες τους. Το ότι άλλαξαν οι εποχές, δεν σημαίνει ότι αλλάζουν και οι επιτυχημένες πρακτικές του παρελθόντος. Τα "αφεντικά" πάντα διαλέγουν εκλεκτούς τους "φίλους", για να τους δώσουν την εξουσία. Κάποτε, για παράδειγμα, κυρίαρχη ήταν η ψυχροπολεμική ένταση και οι ιμπεριαλιστές ήταν στρατοκράτες ...Σκληροί στρατοκράτες, πολλοί εκ των οποίων δεν παρατούσαν τις στρατιωτικές στολές ακόμα κι αν καταλάμβαναν πολιτικά αξιώματα. Ως εκ τούτου διόριζαν Χούντες συναδέλφων τους στρατιωτικών με στρατιωτικές στολές ...Χούντες συναδέλφων και φίλων, οι οποίοι είχαν "φοιτήσει" στα ίδια στρατιωτικά "σχολεία" μεταξύ τους. Τότε ήταν μεγάλο "διαβατήριο" επιτυχίας να έχεις "σπουδάσει" στο Γουέστ Πόιντ των ΗΠΑ.
Σήμερα ιμπεριαλιστές είναι οι τοκογλύφοι και οι τραπεζίτες. Ως ιμπεριαλιστές έχουν κι αυτοί συμφέρον να στηρίξουν Χούντες δικών τους ανθρώπων. Λογικά, όμως, δεν έχουν φίλους και συμμαθητές στρατιωτικούς, για να στηρίξουν τις Χούντες τους. Ποιους γνωρίζουν; Τους φίλους και τους συμμαθητές τους από τα διάφορα "στρατόπεδα" της δικής τους "επιστήμης" ...Τους συνάδερφούς τους από το Χάρβαρντ, οι οποίοι έγιναν τραπεζίτες και τοκογλύφοι. Ό,τι ήταν στην ψυχροπολεμική εποχή το West Point έγινε στην Νέα Τάξη το Harvard. Τι είναι ο Παπαδήμος; Τραπεζίτης δεν είναι; Είναι τραπεζίτης, ο οποίος κατέλαβε πραξικοπηματικά την πρωθυπουργική θέση, γιατί αυτό βόλευε τους συναδέρφους του, οι οποίοι ασκούν παγκόσμιο ιμπεριαλισμό και η Ελλάδα βρίσκεται στο στόχαστρό τους. Είναι λοιπόν ο Παπαδήμος όμοιος με τον Παπαδόπουλο ή δεν είναι; Είναι η Κυβέρνησή του όμοια με αυτήν της Χούντας ή δεν είναι;
Αν αυτά είναι εύκολα κατανοητά, υπάρχουν και πράγματα, τα οποία δεν είναι με τίποτε κατανοητά. Δεν είναι κατανοητά και σε αυτό το επίπεδο η μη κατανόηση των πραγμάτων συνήθως οδηγεί σε τραγωδίες ...Εθνικές τραγωδίες. Τι θέλουμε να πούμε; Για παράδειγμα, δεν είναι κατανοητή η σημερινή στάση της ΝΔ. Δεν είναι κατανοητή η "άρνηση" του αρχηγού της να επωφεληθεί άμεσα και γρήγορα από την κρίση που περνάει το αντίπαλο "στρατόπεδο". Λες και δεν θέλει να γίνει Πρωθυπουργός, εφόσον είναι εύκολο γι' αυτόν να το πετύχει, σε περίπτωση που πάμε σε εκλογές. Και όμως, δεν ζητάει εκλογές αυτός, ο οποίος θα αγγίξει το "όνειρό" του, αν γίνουν τέτοιες. Αντιλαμβανόμαστε ότι εδώ πλέον μπορούμε να μιλάμε κανονικά για συνενοχή της ΝΔ.
Δεν εξηγείται διαφορετικά. Το δήθεν "εχθρικό" και σχεδόν "μισητό" ΠΑΣΟΚ "βυθιζόταν" στο χάος και η ΝΔ όχι μόνον δεν το "αποτελείωσε", αλλά ανέλαβε να "σηκώσει" η ίδια το μεγαλύτερο βάρος των "αμαρτιών" του. Ανέλαβε να σηκώσει η ίδια το μεγαλύτερο της ευθύνης της σωτηρίας του. Το ΠΑΣΟΚ παραπαίει καθημερινά και η "εχθρική" ΝΔ όχι απλά δεν ζητάει εκλογές να το "γκρεμίσει" από την εξουσία, αλλά το στηρίζει σαν "δεκανίκι". Τι μυστήριο είναι και τούτο; Αυτοί, οι οποίοι επί δεκαετίες έβαζαν τους πολίτες να μαλώνουν στα καφενεία, κάθονται και "στηρίζουν" τους αντιπάλους; Ο λαός είναι έτοιμος να τιμωρήσει τους υπεύθυνους και αυτοί, οι οποίοι φαινομενικά μπορούν να επωφεληθούν άμεσα, δεν πηγαίνουν στο "ταμείο" των εκλογών; ...Δεν τολμάνε να διεκδικήσουν τα κέρδη και τρέχουν ν' αρπάξουν το μερίδιο από τη ζημιά;
Παράξενα και ανεξήγητα πράγματα είναι αυτά. Παράξενες και ανεξήγητες συνεργασίες είναι αυτές. Ή μήπως δεν είναι τόσο παράξενες και τόσο ανεξήγητες όσο φαίνονται και έχουν ξανασυμβεί; Επειδή εμείς είμαστε της σωκρατικής λογικής και μας αρέσει να "εκμαιεύουμε" την απάντηση από τον αναγνώστη, προκειμένου να τον βάζουμε να σκέφτεται πάνω σε "στέρεες" βάσεις, θα επιχειρήσουμε να τον βάλουμε να βγάλει μόνος του τις απαντήσεις από τα σημερινά μυστήρια. Ρωτάμε λοιπόν τα πλέον προφανή, που είναι γνωστά σε όλους. Τι ακριβώς είναι η ΝΔ σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ και πώς μπορούν να συνεργάζονται;
Η ΝΔ δεν είναι η "συνέχεια" της Δεξιάς, η οποία κάποτε υποτίθεται πως ήταν "βασιλική"; Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι η "συνέχεια" της βενιζελικής παράταξης, η οποία κάποτε επίσης υποτίθεται πως ήταν "αντιβασιλική"; Γιατί λέμε υποτίθεται; Γιατί στην πραγματικότητα εδώ και έναν σχεδόν αιώνα κάποιοι "δουλεύουν" συστηματικά τον ελληνικό λαό. Κάποιες συμμορίες ιδιωτών παριστάνουν τους κομματάρχες και "διχάζουν" τον λαό, εμφανιζόμενοι σαν "παραταξιάρχες". Κάποιοι λίγοι ιδιώτες παρουσιάζονται ως "παίκτες" σε ένα παιχνίδι εξουσίας, το οποίο στο τέλος μετατρέπει τον λαό σε θύμα τους ...Ένα "παιχνίδι" τύπου "Παναθηναϊκού" εναντίον "Ολυμπιακού", όπου ο λαός είναι ένα αφελές θύμα της "κερκίδας" και οι γνωστοί κομματάρχες κάνουν τα παιχνίδια των "προέδρων" ...Ένα "παιχνίδι" όπου ο δήθεν "φίλαθλος" συμπάσχει, συμπορεύεται και αγωνίζεται με τον "Βαρδινογιάννη" ή τον "Κόκκαλη" της πολιτικής ..."Αγκαλιασμένοι" σφικτά στις εκλογές και στην κονόμα χώρια.
Αυτές οι συμμορίες, οι οποίες μονοπωλούν την εξουσία για περίπου έναν αιώνα στην Ελλάδα, είναι αυτές, οι οποίες τελικά "μεταλλάχθηκαν" σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Εδώ τίθεται και το ερώτημα. Αυτοί οι σημερινοί "συνεργαζόμενοι" πρώτη φορά συνεργάζονται εις βάρος του λαού και της Δημοκρατίας ή μήπως το έχουν ξανακάνει; Πρώτη φορά προκαλούν μόνοι τους μια πολιτική "ανωμαλία", ώστε στη συνέχεια να επωφεληθούν και πάλι οι ίδιοι; Πρώτη φορά μετατρέπουν το Σύνταγμα σε "πατσαβούρα", ώστε να έρθουν να κάνουν τους "ανένδοτους"; Μήπως αυτοί οι δήθεν εχθροί είναι κρυφοσυνέταιροι μεταξύ τους και τώρα απλά αποκαλύπτονται; Μήπως μας δούλευαν όλα αυτά τα χρόνια της Μεταπολίτευσης και όχι μόνον; Μήπως έβαζαν τον κόσμο στα καφενεία να μαλώνει και αυτοί στα κρυφά μοιράζονταν μεταξύ τους πλούτη και αξιώματα;
Όμως, αυτά τα ανεξήγητα δεν τελειώνουν εκεί και δεν αφορούν μόνον τη "δεξιά" ΝΔ. Το ακροδεξιό ΛΑΟΣ πώς είναι δυνατόν να στηρίζει την Κυβέρνηση αυτών, που θεωρητικά "μισεί"; ...Την Κυβέρνηση των "γομαριών", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ένα μέλος του; Τι ρόλο παίζει ο Καρατζαφέρης; ...Ο γνωστός Κωλοτούμπας, ο οποίος επισήμως παριστάνει τον "βασιλόφρονα"; Λειτουργεί μόνος του και αυτοβούλως ή μήπως είναι μια "μαριονέτα", που πρέπει εμείς να βρούμε σε ποια "χέρια" καταλήγουν τα "νήματα" που την "κινούν"; Μήπως ο ανιψιός του Ελευθερίου Βενιζέλου Μητσοτάκης, που κάποτε χάρισε την "οικοσκευή" στον Τέως, τα έχει βρει πίσω από την "πλάτη" μας και για άλλες δωρεές;
Γι' αυτόν τον λόγο μιλήσαμε πιο πάνω για επικίνδυνες καταστάσεις. Η σημερινή κατάσταση είναι πολύ πιο επικίνδυνη από τις ημέρες που προηγήθηκαν της Χούντας. Η Χούντα των Συνταγματαρχών αφορούσε μια αλλαγή στη διαχείριση μιας εξουσίας ενός κράτους, το οποίο όμως δεν φαινόταν να χάνει μέρος της εθνικής του κυριαρχίας. Σήμερα αυτή η αλλαγή στη διαχείριση της εξουσίας συνοδεύεται από απώλεια αυτής της κυριαρχίας και αυτό την κάνει άκρως επικίνδυνη. Αυτοί, οι οποίοι διορίζουν εξουσίες, δεν το κάνουν εις βάρος των πολιτικών τους αντιπάλων, αλλά το κάνουν υπέρ ξένων αφεντικών ...Δεν παίζουν Έλληνες πολιτικοί "παιχνίδια" εις βάρος Ελλήνων πολιτικών, αλλά "παιχνίδια" υπέρ ξένων ιμπεριαλιστών.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Η Κυβέρνηση Παπαδήμου δεν είναι μια Κυβέρνηση, που "παίζει" για παράδειγμα ένα "παιχνίδι" του ΠΑΣΟΚ εις βάρος της ΝΔ ...Ένα "παιχνίδι" των "προοδευτικών" εις βάρος των "συντηρητικών". Η Κυβέρνηση Παπαδήμου παίζει παιχνίδι εις βάρος του ίδιου του λαού. Η Κυβέρνηση Παπαδήμου αποτελεί "σύμπραξη" των δύο προδοτών του δικομματισμού και έρχεται να "οριστικοποιήσει" την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας ...Έρχεται να βάλει τις τελικές υπογραφές για τη μεταβίβαση των εθνικών μας κεφαλαίων στα χέρια των δανειστών μας ...Έρχεται να βάλει την υπογραφή της στην προδοσία των προηγούμενων ...Των προηγούμενων, οι οποίοι από κοινού μάς έφεραν σε αυτήν την κατάσταση ...Των προηγούμενων, οι οποίοι κυριάρχησαν στη Μεταπολίτευση και πλουτίζοντας εις βάρος του λαού και της πατρίδας, σήμερα παραδίδουν τη χώρα σε ξένους κατακτητές και ιδιοκτήτες.
Η κατάσταση σήμερα μοιάζει με την επομένη της αναχώρησης από την Ελλάδα των ναζιστικών στρατευμάτων. Μοιάζει με τις "σκοτεινές" εκείνες ημέρες, όπου ο δοτός Πρωθυπουργός Παπανδρέου, διορισμένος απευθείας από ξένους τοποτηρητές, προσπαθούσε να σώσει τους προκατόχους του. Νέοι προδότες αγωνίζονταν να σώσουν τους προηγούμενους προδότες. Αγγλόδουλοι υπό τις εντολές του Σκόμπυ αγωνίζονταν να σώσουν τους δωσίλογους, οι οποίοι είχαν συνεργαστεί με τους Ναζί ...Να σώσουν τους "Έλληνες", οι οποίοι είχαν συνεργαστεί με τους Ναζί και εξαιτίας της φυγής των τελευταίων φοβούνταν τα αντίποινα του λαού ...Να σώσουν τους δωσίλογους, οι οποίοι εκείνη την ώρα έδιναν τη μάχη της επιβίωσης εναντίον του ελληνικού λαού.
Αυτό συμβαίνει και σήμερα. Μια δοτή Κυβέρνηση —και μάλιστα υπό το "βλέμμα" και την επίβλεψη του "στρατηγού" Ράιχενμπαχ— θα προσπαθήσει να σώσει την προηγούμενη Κυβέρνηση, η οποία μας πρόδωσε ...Ένας δοτός Πρωθυπουργός, όπως ο Παπαδήμος, προσπαθεί να σώσει μια προδοτική Κυβέρνηση, που, αφού "έκλεψε" την ψήφο του λαού, λέγοντας "...λεφτά υπάρχουν", μας πρόδωσε στους τοκογλύφους. Μια δωσιλογική κυβέρνηση, η οποία υπό τις ευλογίες και υπό την κρυφή καθοδήγηση του ΔΝΤ και των δανειστών μας εγκλώβισε τη χώρα σε μια θανάσιμη "παγίδα" ...Μια Κυβέρνηση, η οποία αποτελεί την απόλυτη έκφραση της Μεταπολίτευσης, εφόσον ήταν η Κυβέρνηση του κόμματος εκείνου, το οποίο μονοπώλησε τη Μεταπολίτευση. Αυτήν την Κυβέρνηση προσπαθούν να σώσουν σήμερα οι Ράιχενμπαχ και οι υπόλοιποι ιμπεριαλιστές με τη χρήση "αναλώσιμων" Παπαδήμων. Στη σωτηρία αυτής της Κυβέρνησης παίρνει μερίδιο και ο "αντίπαλος" Σαμαράς.
Στην πραγματικότητα αυτό, το οποίο προσπαθούν όλοι αυτοί από κοινού να σώσουν, είναι η ίδια η Μεταπολίτευση. Αυτή μας πρόδωσε —για να τους εξυπηρετήσει— και αυτήν προσπαθούν να σώσουν με τον Παπαδήμο ...Την Μεταπολίτευση, η οποία, αφού μας λεηλάτησε και μας κατέστρεψε, σήμερα μας παρέδωσε στους δανειστές μας και αφεντικά της. Αυτή η Μεταπολίτευση τώρα καταρρέει και φοβάται τις συνέπειες των πράξεών της. Οι πρωταγωνιστές της όμως δείχνουν προς πάσα κατεύθυνση πως είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον αγώνα τους για την επιβίωσή τους. Δείχνουν πως δεν θα εγκαταλείψουν τόσο εύκολα τα "όπλα". Δεν φαίνεται πρόθεση των δωσίλογων και προδοτών ούτε να εγκαταλείψουν μόνοι τους την εξουσία με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αλλά ούτε και να δώσουν τη δυνατότητα στον λαό ν' "αποφασίσει" μόνος του.
Γι' αυτόν τον λόγο θεωρούμε βέβαιο ότι η Χούντα του Παπαδήμου είναι ένα μεταβατικό στάδιο για κάτι το οποίο θα ακολουθήσει και το οποίο θα είναι πολύ χειρότερο. Λογικό είναι να είμαστε βέβαιοι για κάτι τέτοιο. Όσες "παρατάσεις" ζωής κι αν πάρει μια τέτοια δοτή Κυβέρνηση, θα είναι "ασπιρίνες" σε ένα πρόβλημα, το οποίο μπορεί να εξελιχθεί σε "καρκίνο" για το σύστημα. Δεν μπορούν επί μακρόν να επιβάλλουν μια "μαριονέτα" στη θέση του Πρωθυπουργού μιας στην κυριολεξία κατακτημένης χώρας. Δεν είναι δυνατόν να στερούν από τον λαό τη δυνατότητα να εκλέγει τον φυσικό ηγέτη του ...Πόσο μάλλον όταν οι ίδιοι —για λόγους επιβίωσης— επιθυμούν να διορίζουν τον ηγέτη της αρεσκείας τους.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Κατάλαβε ποιο είναι το πρόβλημα των δωσίλογων της Μεταπολίτευσης; Θέλουν να μπορούν να διορίζουν ηγέτη της αρεσκείας τους, για να δρομολογεί τα πράγματα που ευνοούν τους "δανειστές" μας και ταυτόχρονα δεν θέλουν να το χρεωθούν οι ίδιοι και να καταστραφούν. Αν πάμε σε κανονικές εκλογές, αυτά θα γίνουν καί τα δύο. Ο λαός δεν θα ψηφίσει τους ηγέτες της αρεσκείας τους και ταυτόχρονα θα τιμωρήσει αυτούς, οι οποίοι μας έφεραν σε αυτό το σημείο. Άρα; Άρα πρέπει ν' αρχίσουν να απεργάζονται σχέδια ανωμαλίας ...Σχέδια, τα οποία θα τους προσφέρουν τη δυνατότητα καί να διορίσουν έναν δικό τους ηγέτη καί ταυτόχρονα να σωθούν οι ίδιοι.
Αυτά όμως, παρ' όλο που φαίνονται πρωτοφανή, αλλά και δύσκολα να εφαρμοστούν, δεν είναι και τόσο ...Έχουν ξαναεφαρμοστεί ...και γι' αυτό είμαστε τόσο σίγουροι ότι πρόκειται περί επανάληψης ...Σε πατημένο "μονοπάτι" επιχειρούν να περπατήσουν οι προδότες ...Από παλιά "πόρτα" προσπαθούν να διαφύγουν. Για παράδειγμα, γνωρίζει ο αναγνώστης πώς γλίτωσαν οι δωσίλογοι της κατοχής; Πώς γλίτωσαν αυτοί, οι οποίοι μας παρέδωσαν στους Ναζί; Πώς γλίτωσαν οι γερμανόφιλοι δωσίλογοι; Πώς όμως θα καταλάβεις πως γλίτωσαν όλοι αυτοί, αν δεν γνωρίζεις πρώτα απ' όλα ποιοι ήταν. Αν δεν γνωρίζεις από πού προέρχονταν στον κύριο όγκο τους;
Οι δωσίλογοι ήταν στην πλειοψηφία τους αντιμοναρχικοί, που προσπάθησαν να αποκομίσουν πολιτικό κέρδος μέσα από μια εθνική τραγωδία. Ήταν αντιμοναρχικοί, που έβλεπαν τους Γερμανούς σαν "ευκαιρία" για να επικρατήσουν στην ελληνική πολιτική σκηνή έναντι των ανταγωνιστών τους ...Των ανταγωνιστών, οι οποίοι ήταν οι "αυλικοί", εφόσον ο ελληνικός θρόνος ήταν παραδοσιακά αγγλόφιλος. Όλοι αυτοί μετά την κατάρρευση του ναζιστικού παράγοντα έβαλαν "νερό" στο "κρασί" τους και άλλαξαν "τροπάριο". Μπρος στον τρόμο μιας πιθανής εξοντωτικής τους τιμωρίας, "κρύφτηκαν" πίσω από τον Βασιλιά, του οποίου η επιστροφή μάς οδήγησε στον Εμφύλιο. Έγιναν οι πιο φανατικοί "νοσταλγοί" του Βασιλιά. Γιατί; Γιατί η επιστροφή του θα τους έσωζε.
Γιατί οδηγηθήκαμε στον αναπόφευκτο εμφύλιο; Γιατί επέστρεψε ένας κληρονομικός άρχων, χωρίς να τον θέλει ο λαός, που ήταν στην συντριπτική πλειοψηφία του δημοκράτης. Επέστρεψε σε μια εποχή όπου ο λαός ήταν απόλυτα εχθρικός με το πολιτικό προσωπικό, όπως συμβαίνει σήμερα με τους "αγανακτισμένους" ...Εχθρικός όμως με όλους και όχι μόνον με τους γερμανόφιλους δωσίλογους που τον πρόδωσαν, συνεργαζόμενοι με τους Ναζί ...Εχθρικός και με τους αγγλόφιλους πολιτικούς, οι οποίοι τον πρόδωσαν, "κοπανώντας" την από την Ελλάδα και εγκαταλείποντάς τον την πιο δύσκολη ώρα.
Οι πάντες δηλαδή μετά την απελευθέρωση βρίσκονταν στη "μαύρη" λίστα του λαού. Τι έκαναν τότε, για να "παρακάμψουν" αυτόν τον εχθρικό λαό; Ενώθηκαν, γιατί αναζήτησαν την ισχύ εν τη ενώσει. Γκεσταπίτες και γερμανοτσολιάδες έγιναν "ένα" με το χαφιεδαριό του Βασιλιά, το οποίο επέστρεφε από την "κοπάνα" στον Νείλο. Όλα τα άλλα ήταν θέμα διαχείρισης ...Θέμα ισχύος μεταξύ των "συνεταίρων", ώστε κάποιος να πάρει λιγότερο "βάρος" από τον άλλο, που θα έπαιρνε περισσότερο. Γι' αυτόν τον λόγο έβαλαν τον φιλοβενιζελικό —και υποτίθεται αντιμοναρχικό— Παπανδρέου να προκαλέσει τον "Εμφύλιο Πόλεμο" στο όνομα του βασιλιά.
Γιατί έγινε αυτό; Γιατί, όπως διαπιστώσαμε και εκ των αποτελεσμάτων, ήταν η τέλεια λύση ...Η τέλεια λύση για το υπό αμφισβήτηση πολιτικό προσωπικό. Θα προκαλούσαν την απόλυτη "σύγχυση" στην κοινωνία και θα επιβίωναν όλοι τους. Κάποιοι απόντες θα "επέστρεφαν" στην εξουσία την ώρα που δεν τους ήθελε κανένας και κάποιοι προδότες δεν θα "έφευγαν" από τη ζωή, όπως θα έπρεπε να συμβεί. Αυτό δεν το έκαναν για λόγους ανθρωπισμού. Δεν το έκαναν οι αγγλόδουλοι βασιλόφρονες, επειδή ήταν καλοί άνθρωποι ...Εντολή των αφεντικών τους ήταν. Όταν ξένα αφεντικά φεύγουν και έρχονται καινούργια, τότε ΟΛΟΙ οι προδότες είναι χρήσιμοι. Ειδικότερα αυτοί των "άλλων", οι οποίοι κινδυνεύουν παραπάνω.
Οι Γερμανοί έφυγαν και οι Άγγλοι θα έσωζαν ΟΛΟΥΣ τους προδότες. Ο Βασιλιάς ήταν αυτός, ο οποίος θα τα επιτύγχανε όλα αυτά για τη νεοσυσταθείσα τότε κοινή συμμορία ...Ο Βασιλιάς, ο οποίος υποτίθεται ότι "επέστρεψε" εξαιτίας "λαθών" που έκανε ένας άνθρωπος, ο οποίος θεωρητικά ανήκε στην "αντίπαλη" πολιτική ομάδα. Μια "αντίπαλη" ομάδα όμως έτοιμη να του προσφέρει γη και ύδωρ, γιατί κινδύνευε ...Η ομάδα του Λαμπράκη, ο οποίος συνεργάστηκε με τους Ναζί.
Τον Εμφύλιο, δηλαδή, τον προκάλεσε ένας άνθρωπος, ο οποίος είχε όφελος από τη μεταπολεμική "ανωμαλία", εφόσον ήταν θέμα χρόνου να τιμωρηθούν οι δωσίλογοι και οι δωσίλογοι στην πλειοψηφία τους ανήκαν στο πολιτικό περιβάλλον του. Τον Εμφύλιο τον προκάλεσε ένας Παπανδρέου, ο οποίος ανήκε στο ίδιο περιβάλλον με τους σκληρούς δωσίλογους, όπως ήταν ο πατέρας Λαμπράκης ή ο παππούς Πάγκαλος. Με τον Εμφύλιο έλυναν όλα τους προβλήματα. Ο Βασιλιάς "επέστρεφε" και αυτοί απέφευγαν τον "τοίχο" της εκτέλεσης ...Το απόλυτο "κόλπο" ...Καί ο "σκύλος" της μοναρχίας "χορτάτος" καί η κρατική "πίτα" —για να τη μοιραστούν εκ νέου τα ρεμάλια και οι δωσίλογοι— διαθέσιμη.
Τα πάντα τα έλυναν οι δωσίλογοι με το μικρότερο δυνατό κόστος. Εξυπηρετούσαν μεν έναν ιδεολογικό τους αντίπαλο, αλλά επιβίωναν και οι ίδιοι τόσο φυσικά όσο και ιδεολογικά. Έδιναν την εξουσία σε έναν ιδεολογικό τους αντίπαλο με "αντιπαροχή" τη σωτηρία τους. Αυτή η "πάσα" στους βασιλόφρονες όχι μόνον τους έσωζε, αλλά τους εξασφάλιζε και μια μελλοντική "επιτυχία", εφόσον θα μπορούσαν να εμφανιστούν εκ νέου σαν "ειδικοί" της Δημοκρατίας και γενναίοι "αντιμοναρχικοί". Έδιναν την απόλυτη εξουσία σε έναν δούλο των ιμπεριαλιστών, ο οποίος υπάκουε στις εντολές εκείνων, που τους ήθελαν κι εκείνους ζωντανούς. Οι προδότες, οι οποίοι παρίσταναν τους "δημοκράτες", διευκόλυναν έναν "ελέω Θεού" κληρονομικό εξουσιαστή, ο οποίος είχε πάρει εντολές να τους προστατεύσει ...Ο λαός στο απόλυτο "περιθώριο".
Αυτά δεν είναι υποθέσεις. Αυτά τα είδαμε να συμβαίνουν. Η απόλυτη εφαρμογή τους έγινε στο πρόσωπο του Παπανδρέου. Ο γέρος Παπανδρέου, ο οποίος ανήκε σε ένα κόμμα που συστεγαζόταν στη Λαδά μαζί με Ναζί και Γκεσταπίτες, όχι μόνον επιβίωσε και έζησε πλούσια "ελέω Θρόνου" σαν "αντιμοναρχικός", αλλά στο τέλος ετάφη και σαν ο "Γέρος της Δημοκρατίας" ..."Γέρος της Δημοκρατίας" αυτός, ο οποίος στη Λαδά μοιραζόταν τα ίδια γραφεία με τους Ναζί κατακτητές ..."Γέρος της Δημοκρατίας" αυτός, ο οποίος, για να επιστρέψει ο Βασιλιάς, αιματοκύλισε τον λαό στα Δεκεμβριανά.
Η συνέχειας εκείνης της προδοτικής συμμορίας είναι η σημερινή και επίσης προδοτική συμμορία του ΠΑΣΟΚ ...Η παρέα των Λαμπράκηδων, Παπανδρέου και Παγκάλων είναι οι σημερινοί πρωταγωνιστές της προδοσίας του "Μνημονίου" ...Γνήσια τέκνα των δωσίλογων της κατοχής είναι και οι πρωταγωνιστές της σημερινής προδοσίας ...Εγγόνια δωσίλογων είναι οι σημερινοί Παπανδρέου και Πάγκαλοι. Κατάλαβε ο αναγνώστης για ποιον λόγο αναζητούμε τις "ρίζες" της σημερινής συνεργασίας των δύο μεγάλων "αντίπαλων" κομμάτων; Κατάλαβε τον λόγο που αναζητούμε τις παλιές "πόρτες" διαφυγής των δολοφόνων;
Στην πραγματικότητα δεν ήταν ποτέ αντίπαλα κόμματα. Εδώ και έναν αιώνα λειτουργούν ως πολιτικές συμμορίες, οι οποίες μονοπωλούν τα πάντα, στηριζόμενες στην άγνοια του λαού και στις "πλάτες" των ιμπεριαλιστών ...Συμμορίες ιδιωτών συνεταίρων, που "δουλεύουν" τον λαό είναι. Χρησιμοποιούν ως φόβητρο τον δήθεν κομμουνιστικό κίνδυνο, για να "μαντρώνουν" τον λαό μέσα στο "θέατρό" τους και διαρκώς παίζουν την ίδια "παράσταση". Από κοινού υποτίθεται σε γλιτώνουν από το σταλινικό "σκότος", αλλά πρέπει να διαλέξεις μόνον ανάμεσα σ' αυτούς τους δύο. Θα είσαι "αγνώμων" αν δεν διαλέξεις κάποιον από τους δύο αυτούς "σωτήρες" ...Η πιο ακριβή και αιμοβόρα "παράσταση", που έχει δει ο ελληνικός λαός.
Απλά, μέσα στον χρόνο "μεταλλάσσονται" και προσαρμόζονται, χωρίς όμως να χάνουν τα βασικά τους χαρακτηριστικά. Ο σοβιετικός εχθρός έξω υποτίθεται ότι "λυσσομανά" και οι "σωτήρες" εντός προσαρμόζονται στις δικές τους εξελίξεις ...Βασιλικοί και αντιβασιλικοί όταν υπάρχει βασιλιάς και χριστιανοδημοκράτες και σοσιαλιστές όταν αυτός δεν υπάρχει. Πάντα υπάρχει τρόπος να επιβιώνουν, εφόσον γνωρίζουν πώς να προσαρμόζονται στους καιρούς. Πάντα όμως μιλάμε για τα ίδια πρόσωπα. Τα παλιά "βρακολάστιχα" του Βασιλιά είναι οι ιδιοκτήτες της ΝΔ και οι παλιοί δωσίλογοι των Ναζί είναι οι ιδιοκτήτες του ΠΑΣΟΚ. Οι πρώτοι "ακολούθησαν" την Αγγλία στην παρακμή της και οι δεύτεροι προόδευσαν εξαιτίας των νέων επιλογών τους ...Οι πρώην γερμανόδουλοι συνεργάτες των Ναζί, που στη συνέχεια έγιναν φανατικοί αμερικανόδουλοι.
Μόνο αν γνωρίζει κάποιος την "καταγωγή" των ιδρυτικών και ηγετικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ μπορεί να ερμηνεύει την πάγια συμπεριφορά τους ...Μπορεί να εξηγήσει την απόλυτη προσήλωσή τους στον στόχο της κατάληψης της εξουσίας ...Μπορεί να εξηγήσει τον "έρωτά" τους για την εξουσία. Μπορεί να εξηγήσει την ισχυρή συντροφικότητα, που χαρακτηρίζει τα ηγετικά του μέλη ...Και με τον διάολο μπορούν να συνεταιριστούν, αν είναι να διατηρηθούν στην εξουσία. Δεν υπάρχει γι' αυτούς "διαφωνία", που να μπορεί να τους διχάσει. Μπορεί να σκοτώνονται μεταξύ τους, αλλά την ώρα που θα πρέπει να είναι ενωμένοι, είτε για να διεκδικήσουν είτε για να διατηρήσουν την εξουσία, θα είναι ενωμένοι σαν γροθιά.
Γιατί; Γιατί, έχοντας βιώσει τον τρόμο της εξοντωτικής τιμωρίας του δωσίλογου, έχουν κάνει "θρησκεία" τους την εξουσία. Έχοντας στην κυριολεξία γλιτώσει τις ζωές τους μέσα από του Χάρου τα "δόντια", θεωρούν την εξουσία σαν το απόλυτο μέσο που τους εξασφαλίζει την επιβίωση. Έχοντας γλιτώσει τις ζωές τους σε μια Ευρώπη, η οποία καθάριζε τους δωσίλογούς της σαν τις "μύγες", ήταν απόλυτα υπάκουοι στους σωτήρες τους. Γι' αυτόν τον λόγο έχουν "έρωτα" με την εξουσία. Έχοντας γνωρίσει τα "καλά" που προσφέρει η εξουσία στον κάτοχό της, είναι σε θέση να κάνουν οτιδήποτε χρειαστεί, προκειμένου να την κατακτήσουν και βέβαια να τη διατηρήσουν ...Αυτοσκοπός σε βαθμό έμμονης ιδέας τούς έχει γίνει. Αισθάνονται ασφαλείς μόνον με την επαφή τους με την εξουσία, εφόσον ποτέ δεν γνωρίζουν ποιος και με ποιον τρόπο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τους "θαμμένους" —και όχι "χαμένους"— φακέλους που τους αφορούν.
Γι' αυτόν τον λόγο δεν "ξεχνάνε" ποτέ τις υποχρεώσεις τους ...Υποχρεώσεις όχι μόνον στα ξένα αφεντικά, αλλά και στους ντόπιους "ενδιάμεσους". Χρωστάνε πολλά πράγματα στους Παπανδρέου, για να τους αγνοήσουν σε μια δύσκολη οικογενειακή στιγμή τους. Χρωστάνε πολλά πράγματα και αυτό το κατάλαβε με τον χειρότερο τρόπο ο χοντρόΒαγγέλης, ο οποίος πήγε ν' ανατρέψει τον μισόχαζο απόγονο και κληρονόμο τους. Στον γέρο χρωστάνε την επιβίωσή τους και στον Ανδρέα την επιτυχία τους ...Όχι τον Γιωργάκη αλλά και έναν σκουπιδοτενεκέ θα προσκυνήσουν, αν φέρει το όνομα Παπανδρέου και το οποίο κρίνουν ότι τους δίνει περισσότερες πιθανότητες στη διεκδίκηση της εξουσίας ..."Χρωστάνε" ...και η καλύτερη, για να τους υπενθυμίζει τα χρέη τους, είναι η Μαργαρίτα ...Η απόλυτα εξειδικευμένη "εισπράκτορας" του ύστερου παπανδρεϊσμού.
Αυτή είναι η αλήθεια που κρύβει το ΠΑΣΟΚ στα "ανώτερα" κλιμάκιά του ...Στα κλιμάκια εκείνα, τα οποία δεν συνεδριάζουν στην Ιπποκράτους ...Στα κλιμάκια εκείνα, τα οποία λύνουν τις διαφορές τους στην αμερικανική πρεσβεία ...Στα κλιμάκια εκείνα, τα οποία δεν αφορούν μόνον τους αυθεντικούς πασόκους τύπου Παπανδρέου, Λαμπράκηδων ή Σημίτηδων, αλλά και τους πολιτικούς "μετανάστες" της ίδιας συμμορίας τύπου Μητσοτάκη και Σαμαρά....Αυτά συμβαίνουν ...κι όποιος θέλει ας το ψάξει όσο θέλει. Αυτά αφορούν τους ιδιοκτήτες των κομμάτων και όχι βέβαια τους αφελείς ψηφοφόρους τους ...Τους ψηφοφόρους, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει μέσα στα ιδιόκτητα κόμματα, που έφτασαν στο σημείο να χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες των διαπλεκομένων, για να ζουν σαν μεγιστάνες οι ιδιοκτήτες τους.
Ο κόσμος, ο οποίος ψηφίζει αυτά τα δύο κόμματα των σφουγκοκολάριων του Παλατιού και των δωσίλογων των Ναζί, είναι απλά το κορόιδο ...Το κορόιδο, που, όποτε τους βολεύει, το βάζουν να κυματίζει σημαιάκια και όποτε τους βολεύει το βάζουν σε εμφύλιες περιπέτειες ...Το ΚΟΡΟΪΔΟ της ιστορίας ...Ένα γιγαντόσωμο ΧΑΪΒΑΝΙ, που με το "καρότο" ενός διορισμού, μιας επιδότησης ή μιας προαγωγής κατόρθωσε να το "σύρει" από τη "μύτη" μέχρι και ο μισόχαζος γιος της Μαργαρίτας ...Ο μισόχαζος, που είχε το θράσος όχι μόνον να τους σύρει με τα ψέματα τού "...λεφτά υπάρχουν", αλλά και στο τέλος να τους ειρωνεύεται κιόλας, "καταγγέλλοντας" στην Ευρώπη ότι οι Έλληνες είναι οι διεφθαρμένοι, που σέρνονται πίσω από "καρότα". Αφού πρώτα μας "έφτυσε" ο ίδιος, κάθεται και μας κοροϊδεύει με τους Ευρωπαίους για τα "φτύματα" που έχουμε πάνω μας.
Γιατί λοιπόν να μην θεωρήσουμε ότι αυτή η αδίστακτη συμμορία με το διπλό πρόσωπο δεν θα επαναλάβει τον εαυτό της; Γιατί να μην θεωρήσουμε σήμερα ότι δεν θα επιχειρήσουν να επαναλάβουν το ίδιο κόλπο; ...Το ίδιο πετυχημένο και δοκιμασμένο κόλπο, το οποίο έσωσε τους δικούς τους ανθρώπους; Με τον διορισμένο Παπαδήμο μπορούν να χρησιμοποιούν τον κρατικό μηχανισμό με τρόπο που να διχάζει τους Έλληνες ...Όπως ακριβώς έκαναν και με τον Παπανδρέου στην προεμφυλιακή περίοδο. Μπορούν να στήσουν την ίδια ακριβώς "παράσταση" με αυτήν που παίχτηκε τότε, αλλά και αργότερα παραμονές της Χούντας. Θα μας βάλουν εκβιαστικά ν' ανεχθούμε μια "κουτσουρεμένη" Δημοκρατία μπροστά στον "βασιλικό" κίνδυνο της "καθόλου" Δημοκρατίας. Από τη στιγμή που ελέγχουν έναν δοτό Πρωθυπουργό, τον οποίο δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος, εύκολο είναι να τον ωθήσουν στις ολέθριες για τον κόσμο αποφάσεις.
Τι τους λείπει για την παράσταση; ...Ένας τεχνητός εχθρός ...Ένας εχθρός ορατά αντιδημοκρατικός, ο οποίος θα κάνει δελεαστική τη Δημοκρατία ακόμα και στην "κουτσουρεμένη" της μορφή ...Τους λείπει ένας "κωλοτούμπας", ο οποίος να παριστάνει τον "λαγό" και να συνδέεται με την έννοια της Μοναρχίας, ώστε να τους δώσει τη δυνατότητα να παριστάνουν τους δημοκράτες όταν θα πρέπει να "κλείσει" η παράσταση ...Ένας άνθρωπος, ο οποίος θα μπορεί να πάρει το "βάρος" των δικών τους "λαθών" επάνω του και ταυτόχρονα θα συνδέεται ορατά με κάποιον αντιδημοκρατικό παράγοντα. Ποιος είναι αυτός; Ο Καρατζαφέρης ...Το ενοικιαζόμενο υποζύγιο του Μητσοτάκη ...Ο γνωστός κωλοτούμπας ...Ο αγράμματος γαλατάς. Ήδη έχει αρχίσει να "παίζει" το παιχνίδι του.
Λειτουργεί σαν "λαγός" και "γαϊδούρι" μαζί. "Τρέχει", για να οδηγεί τις εξελίξεις εκεί όπου βολεύουν τα αφεντικά και ταυτόχρονα επωμίζεται το κόστος. Πώς είχε πει για το Μνημόνιο και το ΔΝΤ; Ότι φέρει την "υπογραφή" Καρατζαφέρη. Αυτός το σκέφτηκε πρώτος και την πατρότητα της σκέψης του τη διεκδικεί ακόμα και σήμερα, που όλοι οι Έλληνες θεωρούν το ΔΝΤ κάτι ανάλογο της Βέρμαχτ. Τι άλλο διεκδίκησε ο Καρατζαφέρης; Την ιδέα για το πρόσωπο, το οποίο θα ενσάρκωνε τον δοτό Πρωθυπουργό. Δική του ιδέα ήταν υποτίθεται ο Παπαδήμος. Γιατί λέμε υποτίθεται; Γιατί ο Καρατζαφέρης μόνος του δεν σκέφτεται —και βεβαίως δεν αποφασίζει— ούτε για το τι θα φάει. Ο Καρατζαφέρης είναι φερέφωνο του Μητσοτάκη ...Σχεδόν οικόσιτο του Εφιάλτη.
Άρα; Άρα ο Μητσοτάκης κρύβεται πίσω από τις κινήσεις Καρατζαφέρη ...Ο Μητσοτάκης και η παλιά "αντιμοναρχική" συμμορία —της οποίας ήταν ανέκαθεν βασικό μέλος— ξεκινάει τη γνωστή γι' αυτήν "παράσταση". Αυτή η συμμορία, της οποίας το βασικό εκτελεστικό "όργανο" είναι το ΠΑΣΟΚ, είναι αυτή η οποία αγωνίζεται σήμερα να γλιτώσει από το βάρος της προδοσίας. Αυτή είναι που θέλει ν' "απαγκιστρωθεί" από την τελευταία της προδοσία. Ποιος μας λέει λοιπόν πως όλοι αυτοί οι έμπειροι συνωμότες δεν θα επιχειρήσουν να ξανακάνουν αυτά, τα οποία τους έσωσαν στο παρελθόν; Ποιος μας βεβαιώνει πως δεν θα επιχειρήσουν να διχάσουν τον λαό με την απειλή μιας "επιστροφής" του Τέως; "Γαϊδούρι", να τον "κουβαλήσουν" στα πολιτικά πράγματα της χώρας, το έχουν ...Το ίδιο "γαϊδούρι", που το φόρτωσαν με το ΔΝΤ, αλλά και τον Παπαδήμο.
Κατάλαβε ο αναγνώστης πώς "δένουν" τα πράγματα; Κατάλαβε ο αναγνώστης πώς λύνονται τα μυστήρια; Κατάλαβε ο αναγνώστης τον λόγο που η ΝΔ του Σαμαρά τρέχει να σώσει το ΠΑΣΟΚ; Τον Σαμαρά ως φυσικό πρόσωπο τον ενδιαφέρει η σωτηρία του ΠΑΣΟΚ και όχι ως υποτιθέμενο ηγέτη της ΝΔ. Θητεία-αποστολή εκτελεί στην ηγεσία της ΝΔ, εφόσον ο ίδιος είναι μέλος τής ίδιας δήθεν "αντιμοναρχικής" συμμορίας που μεταλλάχθηκε σε ΠΑΣΟΚ. Όμοιος με τον Μητσοτάκη είναι και όχι κλασικός αγγλόστροφος δεξιός. Από το περιβάλλον του θείου του Μητσοτάκη προέρχεται και όχι από την "αυλή" του Τέως. Εγγονός του Μπενάκη είναι. Το δικό του "σπίτι" προστατεύει, εξυπηρετώντας το ΠΑΣΟΚ.
Αν κάποιος συνδέσει την ιδεολογική "καταγωγή" του ΠΑΣΟΚ με αυτήν του Μητσοτάκη, μπορεί να ερμηνεύσει κι άλλα πράγματα. Μπορεί να καταλάβει και τον ρόλο του Καρατζαφέρη. Μπορεί να καταλάβει τον λόγο που σε μια κυβέρνηση καθαρά του ΠΑΣΟΚ παίρνει τόσο μεγάλο μερίδιο και ο βασιλικός γαλατάς. Το κόλπο είναι απλό. Αυτοί, οι οποίοι κρατούν τον "μουντζούρη" της προδοσίας, προσπαθούν να "μουντζουρώσουν" τον περίγυρο, ώστε σιγά-σιγά να φύγουν απαρατήρητοι από τον χώρο της προδοσίας. Οι ίδιοι οι Πασόκοι προσπαθούν να "χαρακτηρίσουν" σαν ακροδεξιά τη δική τους πασοκική κυβέρνηση, για να μπορούν δήθεν να την "πολεμάνε" σαν να ήταν ξένη ...ή τουλάχιστον "αλωμένη".
...Απλό κόλπο παπατζήδων. Οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι κάποτε μας πρόδωσαν στους Ναζί και γλίτωσαν από την τιμωρία, είναι αυτοί, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από την νέα προδοσία στους Τοκογλύφους. Λέμε τίποτε παράξενο ή ακατανόητο; Το κόμμα, που μας παρέδωσε στους δανειστές, δεν είναι αυτό, το οποίο παράνομα "διόρισε" τον Παπαδήμο στη θέση του Πρωθυπουργού; Με αυτό το "δημοκρατικό" κόμμα δεν συμπορεύεται ο δήθεν "αντίπαλός" του κωλοτούμπας, καταλύοντας το Σύνταγμα και προδίδοντας τη Δημοκρατία; Είναι λοιπόν κάτι παραπάνω από προφανής ο στόχος του ΠΑΣΟΚ, όταν συνεργάζεται με τον βασιλικό γαλατά. Θέλει ν' απεμπλακεί από τις ευθύνες του και "φορτώνει" εντυπώσεις σε κάποιον, ο οποίος δήθεν είναι "αντίπαλός" του.
Συμφέρει το ΠΑΣΟΚ αυτή η "παράσταση", εφόσον σε κάποια στιγμή θα επιχειρήσει να παραστήσει τον αντιμοναρχικό "ήρωα" σε ένα γνωστό γι' αυτό "αντικείμενο" ...Το γνωστό "αντικείμενο" της προστασίας της Δημοκρατίας μέσω του πολέμου με τον "Τέως" ...Ενός ψευτοπόλεμου εύκολου στη διεξαγωγή του, εφόσον εκ των προτέρων μπορεί να "στηθεί". Μπορεί να "στηθεί", γιατί ο Τέως είναι δεδομένο ότι εκβιάζεται από τον Μητσοτάκη. Μπορεί να "στηθεί", εφόσον ο Τέως θα δεχθεί κάθε όρο, για να ξαναμπεί σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Πάντα περιμένει μια ευκαιρία "επιστροφής", τη στιγμή που δεν έχει πλέον κανένα ακροατήριο στην Ελλάδα. Ο Τέως, που, χάρη στους μηχανισμούς προπαγάνδας του ΠΑΣΟΚ, μπορεί ανά πάσα στιγμή να εμφανιστεί "καβάλα" στο χοντρό "καρατζαφερογαϊδούρι" του Μητσοτάκη.
Οι ξένοι θα λεηλατούν την πατρίδα μας και οι προδότες θα "αγωνίζονται" για την "καθαρότητα" της Δημοκρατίας μας. Λογικό είναι αυτό; Αν δεν είναι το ΠΑΣΟΚ αυτό το κόμμα, ποιο θα μπορούσε να είναι; Η ΝΔ, η οποία δεν έχει σαφή όρια με τον "γαλαζοαίματο" αντίπαλο, ο οποίος έχει επιλεγεί να γίνει σάκος του μποξ για τα παιχνίδια του αντιπερισπασμού; Το κόμμα, το οποίο σήμερα κατηγορείται από τους πάντες για προδοσία, δεν θα είναι αυτό, το οποίο σε μια περίπτωση βασιλικής "ανωμαλίας" θα βγει σαν "σοσιαλιστικό" να αγωνιστεί για τη Δημοκρατία; Οι "σοσιαλιστές" δεν θα είναι αυτοί, οι οποίοι πρώτοι θα βγουν σαν ειδικοί να πολεμήσουν έναν βασιλικό "βρικόλακα"; Οι σημερινοί προδότες δεν θα έχουν την ευκαιρία να μας προκαλέσουν πολιτικό "αλτσχάιμερ" και να μας "πουλήσουν" σωτηρία; Όπως ο "γέρος" Παπανδρέου, ο οποίος, αφού μας βύθισε ως χαφιές των ξένων στον Εμφύλιο, ήταν αυτός ο οποίος μας "πούλησε" στο τέλος πατριωτισμό και δημοκρατικότητα.
Μιλάμε για σίγουρα κόλπα. Το ίδιο επιχειρεί να κάνει και το ΠΑΣΟΚ του εγγονού του. Στο τέλος μπορεί —υπό την καθοδήγηση του Καρχιμάκη και τη σκηνοθεσία του Μπιρσίμ— και να μας βγάλουν στον δρόμο για να πανηγυρίζουμε ...Να πανηγυρίζουμε που χάρη σ' αυτούς σώσαμε τη Δημοκρατία. Μπορεί να μην σταματήσαμε τη λεηλασία της χώρας, αλλά σταματήσαμε το "γαϊδούρι", που έφερνε τον Άνακτα. Μπορεί να χάσαμε μια ολόκληρη πατρίδα, αλλά θα έχουμε σώσει τη Δημοκρατία ...Μη σας πούμε την Παγκόσμια Δημοκρατία ...Μη σας πούμε ότι θα μας "συγχαίρουν" κι αυτοί που σήμερα μας κατηγορούν για τεμπέληδες. Θα μας "τιμήσουν" σαν "ήρωες" αυτοί, οι οποίοι θα αποκτήσουν τον ΟΤΕ ή τη ΔΕΗ και θα λογαριάζονται ως αφεντικά μας ...Οι δισεκατομμυριούχοι ήρωες του Πολυτεχνείου θα "ξεχυθούν" στους δρόμους με τον λαό και θα γίνουν και πάλι "ένα" μ' αυτόν ...Η "ματωμένη" σημαία του ΠΑΣΟΚ θα αποκτήσει και λεκέδες από σαμπάνιες.
Με αυτόν τον πανηγυρικό τρόπο τα ξένα αφεντικά του προδοτικού δικομματισμού θα γίνουν ιδιοκτήτες της χώρας και βέβαια αφεντικά του ίδιου του λαού. Οι τοκογλύφοι "κολλητοί" του προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα γίνουν αφεντικά μας ...Του ΠΑΣΟΚ, που, χάρη στη βοήθεια του Σαμαρά ελπίζει στη σωτηρία του ...Του ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη, που νόμιζε ότι απευθύνεται σε πρασινοφρουρούς και πήγε στην Ευρώπη για να τους πει ότι "γλίτωσε" από Πραξικόπημα και παραλίγο να τους "σκοτώσει" με τα γέλια που τους προκάλεσε.
Μέλη αυτού του "δημοκρατικού" ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί, οι οποίοι σήμερα ανακάλυψαν τα "σταγονίδια" στην Σχολή Ευελπίδων. Γιατί; Γιατί αυτό το παιχνίδι ξέρουν ...Το παιχνίδι των δήθεν απειλών για Πραξικοπήματα, το οποίο οι "προοδευτικοί" έπαιζαν με τον Ανδρέα και τα άλλα τα "παιδιά" μέχρι ν' αποκτήσουν την εξουσία ...Το παλιό παιχνίδι της "Ασπίδας", που σήμερα για λόγους εντυπώσεων ενισχύεται με το κόμμα των αποστράτων, οι οποίοι κατά σύμπτωση ανήκουν όλοι τους στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Το παλιό παιχνίδι, που συντόνιζαν οι γνωστές πρεσβείες, οι οποίες σήμερα ταυτίζονται με τους δανειστές μας ...Πολλές οι συμπτώσεις που βλέπουμε σήμερα, για να είναι τυχαίες.
Δεν μπορεί να είναι τυχαίο που το βασικό think tank της Μεταπολίτευσης —και το οποίο είναι το διαβόητο ΔΟΛ— είναι αυτό, το οποίο ανακάλυψε τα "σταγονίδια" στη Σχολή Ευελπίδων. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο, που έβαλαν εκπρόσωπο τύπου —και άρα υπεύθυνο επικοινωνίας της Χούντας Παπαδήμου— τον διευθυντή του ΔΟΛ. Αγωνιούν για τη Δημοκρατία οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι κάποτε συστεγάζονταν με τους Ναζί στη Λαδά. Αγωνιούν για τη Δημοκρατία οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι κάποτε —σε συνεργασία με τον Μητσοτάκη— προκάλεσαν την Αποστασία, η οποία έφερε τη Χούντα. Αγωνιούν για τη Δημοκρατία αυτοί, οι οποίοι έκαναν το face control για την ανάδειξη των "ηρώων" του Πολυτεχνείου. Αγωνιούν για την ευημερία της χρεοκοπημένης πατρίδας μας αυτοί, οι οποίοι καθ' όλη τη διάρκεια της "δικής" τους Μεταπολίτευσης την καταλήστευσαν ...μετά μουσικής.
Αυτοί οι μόνιμοι "πατριώτες" και επαγγελματίες "δημοκράτες", οι οποίοι κατά καιρούς έχουν συνεργαστεί είτε με ξένους Ναζί είτε με ντόπιες Χούντες, είναι αυτοί, οι οποίοι "ανησυχούν" σήμερα για την ασφάλεια της χώρας και βέβαια της Δημοκρατίας. Την Ελληνική Δημοκρατία δεν την απειλεί το "συγκρότημα" του αυθεντικά γκεμπελικού ΔΟΛ, το οποίο έχει "καταπιεί" εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε κλοπιμαία, αλλά τα εμβατήρια των εικοσάχρονων "σταγονιδίων" ...Τη χρεοκοπημένη Ελλάδα δεν την απειλεί ο Ψυχάρης, ο οποίος την "αρμέγει" οικογενειακώς και με όλα τα χέρια, αλλά την απειλεί ο κάθε θερμοκέφαλος νεαρός, ο οποίος μπορεί να είναι και "νοικιασμένος" από τους ίδιους.
Αυτό, που είναι βέβαιο, είναι ότι το παιχνίδι θα το παίξουν μέχρι τέλους. Θα μας απειλήσουν ακόμα και με Εμφύλιο, προκειμένου να σωθούν οι ίδιοι ...Θα μας απειλήσουν με Εμφύλιο, για να μας "τσουβαλιάσουν" μέσα σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον, το οποίο τους καθιστά κυρίαρχους. Θα ξαναχρησιμοποιήσουν δηλαδή το ίδιο φόβητρο. Θα θυμηθούν εκτός από τον Τέως και το "φάντασμα" του Στάλιν ...Θα θυμηθούν και τα "κονσερβοκούτια". Γιατί; Γιατί, για να παίξουν την "παράστασή" τους με τις προεδρευόμενες και τις βασιλευόμενες δημοκρατίες, θα πρέπει να μην φεύγει ο κόσμος από αυτό το "θέατρο" ...Το δικό τους "θέατρο", το οποίο το έχουν περιφραγμένο με τους δικούς τους "κομπάρσους", που παριστάνουν τους εχθρούς. Θα πρέπει να "μαντρώσουν" τον λαό, ώστε να μην ρισκάρει να επιλέξει τίποτε άλλο πέρα από τους ίδιους. Να φοβάται την πτώση της Μεταπολίτευσης και να μην φεύγει από την "αυλή" τους ...Από την "αυλή" αυτή, που, αν δεν ψηφίσεις Γιωργάκη, θα ψηφίσεις υποχρεωτικά Αντωνάκη.
Από κοινού δηλαδή "σοσιαλιστές" και "γαλαζοαίματοι" πρέπει να μαντρώσουν τον κόσμο, όπως έκαναν και στο παρελθόν. Να τον μαντρώσουν, για να μην καταρρεύσει η Μεταπολίτευση. Να τον πείσουν πως, αν καταρρεύσει η Μεταπολίτευση, καιροφυλακτούν οι σταλινικοί και το χάος ...Να τον πείσουν πως μόνον αυτοί —όσο αντιπαθείς και κλέφτες κι αν είναι— μπορούν να εγγυηθούν ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο. Αυτό είναι το μέγα κόλπο. Πρέπει να υπάρχει ένας μέγας και αιμοβόρος εχθρός του λαού "έξω" από την "πόρτα" του, για να μπορούν στο εσωτερικό του να παίζουν τη γνωστή παράσταση των ανταγωνισμών. Πρέπει ο λαός να φοβάται έναν φονικό "μπαμπούλα", ώστε να εγκλωβιστεί στη λογική τους ...Στη λογική αυτών, που θα σερβίρουν τη δική τους άποψη περί Δημοκρατίας ...Στη λογική αυτών, οι οποίοι πρεσβεύουν είτε την Προεδρευόμενη είτε τη βασιλευόμενη Δημοκρατία ...Στη λογική αυτών, οι οποίοι από κοινού θα μας "πείσουν" ότι είναι οι μόνοι που μπορούν να μας προστατεύσουν από τον "μπαμπούλα".
Είναι τυχαίο, που διάφοροι Γερμανοί ή Βρετανοί πολιτικοί παράγοντες "προβλέπουν" μεγάλες κοινωνικές εντάσεις σε βαθμό τέτοιο, που να απειλείται ακόμα και με εμφύλιο πόλεμο η Ελλάδα; Από πού κι ως πού προκύπτει κάτι τέτοιο; Μερικές εκατοντάδες κλεφτών και διαπλεκομένων μπορούν να βυθίσουν τον λαό σε Εμφύλιο; Υπάρχει Έλληνας, που είναι έτοιμος να σκοτώσει Συνέλληνα, για να υπερασπιστεί τον βλάκα τον Γιωργάκη; Υπάρχει Έλληνας, που να είναι έτοιμος ακόμα και να μαλώσει στο καφενείο για τον αχρείο Σημίτη; Υπάρχει Έλληνας, που να είναι έτοιμος να βάλει το χέρι του στη φωτιά για την "τιμή" του Σαμαρά;
Όμως, για να λένε αυτοί ότι υπάρχει τέτοιος κίνδυνος, κάτι θα γνωρίζουν ...Κάπου θα στηρίζονται. Δεν είναι δυνατόν να λένε ό,τι θέλουν. Κάποιος θα τους έχει ενημερώσει για τα συμβαίνοντα στην Ελλάδα και "συγκρίνουν" με ανάλογες καταστάσεις του παρελθόντος. Γιατί αναφέρονται σε όλα αυτά; Για να μας "υπενθυμίσουν" αυτά που τους βολεύουν. Στην πραγματικότητα μάς απειλούν με αυτήν την "υπενθύμιση". Γιατί; Γιατί απλούστατα θέλουν να μας τρομοκρατήσουν. Γιατί θέλουν να μας αναγκάσουν να υποταχθούμε στις ορέξεις τους.
Το επιχειρούν με τόση άνεση, γιατί γνωρίζουν πώς να προκαλούν τα ένστικτά μας και να ξυπνούν τους εφιάλτες μας. Γνωρίζουν τις "πατέντες", οι οποίες μας οδήγησαν κάποτε στον Εμφύλιο και με αυτές "παίζουν". Μας απειλούν με έναν Εμφύλιο, ο οποίος κάποτε έσωσε τους προδότες και αιματοκύλισε τον λαό ...Τον Εμφύλιο των προδοτών, που, σε συνεργασία με τους πληρωμένους σταλινικούς χαφιέδες της Μόσχας, μας κατέστρεψε. Μας απειλούν με τέτοια ευκολία, γιατί γνωρίζουν όχι μόνον τη μεθοδολογία, αλλά έχουν διατηρήσει ατόφιους και όλους τους "πρωταγωνιστές" τού Εμφυλίου.
Τώρα μπορεί να καταλάβει ο αναγνώστης τον λόγο που ταΐζουμε ακόμα το ΚΚΕ. Τον λόγο που είμαστε από τις λίγες χώρες στον κόσμο, που διατηρούμε με κρατικά χρήματα έναν τέτοιο "δεινόσαυρο". Τον λόγο που χρηματοδοτούμε ένα τόσο δαπανηρό χαφιεδομάγαζο με εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Για τη δύσκολη "ώρα" το έχουμε ...Για τη στιγμή εκείνη, που το προδοτικό πολιτικό προσωπικό θα θέλει να "σωθεί" ...Για τη στιγμή εκείνη, που θα θελήσουν κάποιοι να προκαλέσουν κοινωνικές εντάσεις με "στημένους" αντιπάλους ...Για τη σημερινή "ώρα" το θέλουμε το χαφιεδομάγαζο του Περισσού. Για να απειλούν τον λαό με τις τραγικές εμφυλιοπολεμικές αναμνήσεις. Το προδοτικό ΚΚΕ είναι το απαραίτητο μέσο για κάτι τέτοιο και αυτό το γνωρίζουν εκείνοι που μας απειλούν ...Το προβοκατόρικο ΚΚΕ, το οποίο μπορείς να το "νοικιάσεις" και να του δώσεις ό,τι ρόλο επιθυμείς.
Δεν είναι τυχαίο που ο εγγονός του δωσίλογου Πάγκαλου παίζει το παιχνίδι της έντασης με το ΚΚΕ. Δεν είναι τυχαίο που σε μια εποχή όπου ο κόσμος στην κυριολεξία "χάνεται", ο Πάγκαλος ασχολείται με την "πεθαμένη" Παπαρήγα ενός κόμματος-"ζόμπι". Δεν είναι τυχαίο που σε μια αποστροφή του λόγου του είπε ότι ...αν δεν ψηφιστεί το Μνημόνιο, θα καταλυθεί το κράτος και η Δημοκρατία μας από το ΚΚΕ και τους αναρχικούς. Δεν είναι τυχαίο που τώρα, που η αμφισβήτηση του λαού απέναντι στο πολιτικό σύστημα αγγίζει τα όρια, ο Πάγκαλος επιλέγει να τον προκαλέσει ακόμα πιο πολύ ...Να τον προκαλέσει, λέγοντας το περίφημο "...Μαζί τα φάγαμε" ...Να ειρωνευτεί ακόμα και την αντίδρασή του, λέγοντας ότι οι "αγανακτισμένοι" πολίτες είναι είτε κομμουνιστές είτε φασίστες ...είτε μαλάκες. Το γνωρίζει το "παιχνίδι" της πρόκλησης ο Θόδωρος, γιατί αυτό το παιχνίδι έχει σώσει την οικογένειά του και βέβαια και τον ίδιο. Γνωρίζει τα κέρδη, τα οποία προκύπτουν από την πρόκληση και ειδικά όταν αυτός ο οποίος προκαλείται δεν ελέγχει τον εαυτό του ...Όταν αντιδρά με λάθος τρόπο. Τέτοια λάθη του λαού αναζητά ο Πάγκαλος και γι' αυτό τον προκαλεί.
Λειτουργώντας λοιπόν ως αντιπρόεδρος της "βασιλοσοσιαλιστικής" Κυβέρνησης Συνεργασίας προσπαθεί ν' αναστήσει το βασικό "μπλοκ" του Εμφυλίου ...Το μπλοκ όπου βασιλικοί και γερμανοτσολιάδες ενώθηκαν εις βάρος του λαού σε ένα παιχνίδι με το σταλινικό ΚΚΕ. Σε αυτό το παιχνίδι ο "σοσιαλιστής" Πάγκαλος συμφωνεί με τον "βασιλόφρονα" Καρατζαφέρη. Όλοι οι "δημοκράτες" εναντίον των σταλινικών, άσχετα αν το ΚΚΕ βρίσκεται "διασωληνωμένο" στην "εντατική" και επιβιώνει μόνον με τα κρατικά χρήματα ...Το "μισοπεθαμένο" ΚΚΕ της αγράμματης Αλέκας, που καθημερινά αγωνίζεται να επιβιώσει και αυτοί προσπαθούν να μας το εμφανίσουν σαν μεγίστη απειλή.
Όμως, σε αυτό το "παιχνίδι" —δυστυχώς γι' αυτόν— δεν είναι μόνος ...Υπάρχουμε κι εμείς. Για να ευλογήσουμε και τα δικά μας "γένια", μπορούμε να πούμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι κινούμαστε πολύ πιο γρήγορα από τους προβοκάτορες. "Κλείνουμε" τους "δρόμους" τους πολύ πριν επιχειρήσουν να τους χρησιμοποιήσουν. Η απόδειξη αυτού που λέμε είναι πολύ εύκολη. Όποιος παρακολουθεί τα συμβαίνοντα, μπορεί να καταλάβει ότι για κάποιον λόγο έχει "κόψει" η "συνταγή" τους. Γιατί έχει "κόψει" μια τόσο επιτυχημένη "συνταγή" και μάλιστα όταν υπάρχουν τα ίδια ατόφια "υλικά"; Γιατί υπάρχει πρόβλημα όταν το ΚΚΕ δεν μπορεί ν' "ανακατευτεί" με τον λαό, ώστε να διευκολύνει τον Πάγκαλο στο "παιχνίδι" του.
Υπάρχει πρόβλημα, όταν στο παιχνίδι της πρόκλησης, όπου ο Πάγκαλος θα βρίζει συλλήβδην τον λαό, το ΚΚΕ δεν θα μπορεί ν' απαντάει σαν αρμόδιος εκφραστής τού λαού. Υπάρχει πρόβλημα, όταν το ΚΚΕ δεν μπορεί να παρεισφρήσει ανάμεσα στους χιλιάδες αγανακτισμένους, τους οποίους ο Πάγκαλος χαρακτηρίζει κομμουνιστές και φασίστες. Υπάρχει πρόβλημα, όταν ο λαός συγκεντρώνεται στο Σύνταγμα και το ΚΚΕ "εγκλωβίζεται" στην Ομόνοια. Έχει αναρωτηθεί κάποιος τον λόγο που δεν μπόρεσε να "πλησιάσει" το ΚΚΕ τους "αγανακτισμένους" του Συντάγματος, ώστε να τους "χρωματίσει" και να "δικαιώσει" τον Πάγκαλο;
Το σταλινικό ΚΚΕ δεν μπορεί να πλησιάσει τους δημοκράτες "αγανακτισμένους", γιατί του λείπει η κατάλληλη "γέφυρα" για να το επιτύχει ...Η "γέφυρα", η οποία μπορεί να συνδέσει το χαφιεδομάγαζο του Περισσού με τον δημοκρατικό λαό. Η μόνη "γέφυρα", η οποία θα μπορούσε να το επιτύχει αυτό, είναι το ΕΑΜ. Μόνον τον υποτιθέμενο κοινό αγώνα του ΚΚΕ με το ΕΑΜ απέναντι στους Ναζί κατακτητές μπορούσε να επικαλεστεί το ΚΚΕ, για ν' "ανακατευτεί" με τον λαό. Μόνον το ΕΑΜ θα μπορούσε να "γεφυρώσει" την απόσταση μεταξύ Συντάγματος και Ομόνοιας. Όμως, το ΕΑΜ δεν είναι διαθέσιμο ως όρος. Ως "ΕΑΜ Β'" τον όρο τον πήραμε εμείς, καθώς "βλέπαμε" προς τα πού πάνε τα πράγματα και γνωρίζαμε ότι σε κάποια στιγμή αυτός ο όρος θα μπορούσε να γίνει επικίνδυνος.
Το ΕΑΜ —ως όρο— το "κλείσαμε" σε ανύποπτο χρόνο και γι' αυτόν τον λόγο το χαφιεδαριό του ΚΚΕ είναι εγκλωβισμένο στην Ομόνοια και άρα εξουδετερωμένο. Τον όρο τον πήραμε πριν προλάβουν να τον πάρουν οι "χρήσιμοι" Καζάκηδες ...Οι προσφάτως "αγανακτισμένοι" Καζάκηδες, που όμως μέχρι τώρα ήταν οικόσιτα του Περισσού ...Οι αυτόκλητοι αντιπρόσωποι των δημοκρατών, που όμως είναι εκκωφαντικά τέως σταλινικοί. Σε αυτό το παιχνίδι παίζει ο Καζάκης και γι' αυτόν τον λόγο τον στηρίζουν όλα τα μέσα. Απλά πράγματα. Δεν μπορεί να είσαι "αγανακτισμένος" και να σε "παίζει" όλη η διαπλοκή. Όμως, το πρόβλημα είναι ότι ο Καζάκης δεν πρόλαβε και το "ΕΠΑΜ" δεν είναι "ΕΑΜ" ...Μοιάζει, αλλά δεν είναι. Το ΕΑΜ τους λείπει ως όρος και αυτόν τον έχουμε εμείς, που δεν είμαστε —και ούτε υπήρξαμε ποτέ— σταλινικοί.
Γι' αυτόν τον λόγο η Παπαρήγα ψελλίζει κάτι για νέο ΕΑΜ, αλλά δεν το "τραβάει" παραπάνω. Δεν το "τραβάει", γιατί θα "πέσει" πάνω μας. Σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να συγκρουστεί μαζί μας για τα "δικαιώματα" του ΕΑΜ και άρα να μας αναγορεύσει σε ισότιμο αντίπαλο με ό,τι συνεπάγεται αυτό από πλευράς δημοσιότητας. Το ΕΑΜ Β’ ήταν ο λόγος που το Σύνταγμα έγινε μη προσβάσιμο για τους ΚΚΕδες. Το ΕΑΜ Β’ ήταν ο λόγος που οι Καζάκηδες δεν ήταν τόσο χρήσιμοι όσο θα ήθελαν κάποιοι. Το ΕΑΜ Β’ μπορεί να μην το είδε κανένας να συμμετέχει σε εκλογικές διαδικασίες, αλλά το "είδαν" πολύ καλά αυτοί, οι οποίοι έπαθαν ζημιά από αυτό.
Αυτό, το οποίο έχει σημασία, είναι ότι οι δωσίλογοι έχουν δρομολογήσει επικίνδυνα πράγματα, προκειμένου να τη γλιτώσουν. Επικίνδυνα όμως όχι μόνον για τον Ελληνικό λαό, αλλά και γι' αυτούς που τα δρομολογούν ...Ιδιαίτερα επικίνδυνα, αν σκεφτεί κάποιος ότι δρομολογούνται σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον, το οποίο δεν εγγυάται την ασφάλεια των συνεργατών του. Πιο επικίνδυνα από παλιά, εφόσον οι προηγούμενοι δωσίλογοι στηρίζονταν σε μια ακλόνητη αγγλοσαξονική Τάξη Πραγμάτων, που, είτε ως Βρετανία είτε ως ΗΠΑ, θα συνέχιζε να "κυβερνά τα κύματα". Σήμερα αυτή η σιγουριά δεν υπάρχει. Οι σημερινοί δωσίλογοι παίζουν ένα ιμπεριαλιστικό παιχνίδι σε ένα σαθρό διεθνές περιβάλλον, το οποίο δεν εξασφαλίζει τη μακροβιότητα του σχεδιασμού.
Γι' αυτόν τον λόγο είναι επικίνδυνο αυτό το παιχνίδι γι' αυτούς που βασίζονται σε αυτό το περιβάλλον. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να μαστιγώνεις τα θύματά σου, περπατώντας σε μια σάπια εξέδρα πάνω από τα κεφάλια τους. Αν σπάσει αυτή η εξέδρα και πέσεις ανάμεσά τους, θα κλάψεις όσο δεν μπορείς να φανταστείς. Αυτό κινδυνεύουν να πάθουν οι σημερινοί δωσίλογοι, οι οποίοι βλέπουν με αγωνία την παγκόσμια οικονομία να κλονίζεται και το "ξύλο" όπου στέκονται να "τρίζει". Αν το "...ΜΑΖΙ τα φάγαμε" του Πάγκαλου μετατραπεί από τον λαό σε "...ΝΑΖΙ τα φάγατε",τα πράγματα θα γίνουν πολύ επικίνδυνα για κάποιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: