Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Τὸ δὶς ἐξαμαρτεῖν οὐκ ἀνδρὸς (καὶ δή πολιτικοῦ) σοφοῦ.

Τὸ δὶς ἐξαμαρτεῖν οὐκ ἀνδρὸς (καὶ δή πολιτικοῦ) σοφοῦ.

Αυτό μου έρχεται συνειρμικά στο νού, κάθε φορά που βλέπω ἤ ακούω τον κ. Βενιζέλο.
Είναι η δεύτερη φορά που «τσίμπησε» βιαστικά το δόλωμα της εξουσίας.

Την πρώτη βιάστηκε να πάει στο Ζάππειο
Τώρα βιάστηκε να μπεί στο Μαξίμου από την πίσω πόρτα.
Το τυρί το είδε, την φάκα όμως δεν θέλησε να την δεί.
Φαίνεται να πίστεψε προς στιγμήν ότι θα μπορούσε να ελέγξει τα πράγματα και να διορθώσει τα οικονομικά. Όμως είναι απορίας άξιον γιατί δεν του πέρασε από το νού ότι το παιχνίδι είναι στημένο. Δεν ψυχανεμίστηκε ότι ο κ. Παπανδρέου μαζί με την πρωθυπουργία, ανέλαβε να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου για την Ελλάδα;
Πριν λίγες εβδομάδες ο κ. Βενιζέλος πήγε στις Βρυξέλλες για να πετύχει νέο δανεισμό με καλύτερους όρους. Γύρισε από τις Βρυξέλλες με τις βαλίτσες του γεμάτες λόγια και υποσχέσεις. Βιάστηκε ο κ. Βενιζέλος και τα προσκείμενα σε αυτόν ΜΜΕ, να πανηγυρίσουν την «επιτυχία» της συνόδου κορυφής και την διάσωση της Ελλάδος. Με χαμόγελα δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι οι ασφαλέστερες στον κόσμο και ότι σωθήκαμε.
Από την επομένη κιόλας άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι όλα ήταν ένα ψέμα και ότι τώρα ο Παπανδρέου θα του «φορτώσει» την αποτυχία και θα τον «εκτελέσει» ως υπεύθυνο.
Πρώτα έρχονται τα χαμόγελα, ύστερα τα ψέματα, στο τέλος οι σφαίρες.
Έτσι ο ιός της Μαργαρίτας πετυχαίνει μ’ ένα σμπάρο τρία τρυγόνια :
Και το «συμβόλαιό» του εκτελεί, και δεν βάφει τα χέρια του με το «αίμα» της οικονομίας και θα απαλλαγεί από τον πλέον επίφοβο εσωκομματικό αντίπαλό του.
Μία σφαίρα έχει μείνει πλέον στο πιστόλι του  κ. Βενιζέλου. Να μεθοδεύσει εκλογές με  πρόσχημα την συνταγματική υποχρέωση της υπερψηφίσεως του νέου δανείου από 180 βουλευτές.
Εκτός εάν τον προλάβουν οι εξελίξεις.
  
In claris cessat interpretatio.
filotimia 

Δεν υπάρχουν σχόλια: