Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

“Σύντροφοι” το ντέρμπι μόλις άρχισε!


Γράφει ο Δευκαλίων

Λοιπόν έγινε και αυτό!
Αυξήθηκαν με την θετική ψήφο 155 Βουλευτών οι τόκοι που θα πληρώνουν οι Έλληνες για τα δάνεια που έχουν πάρει μετά το 1975.
Συγκεκριμένα, ενώ μέχρι το 2010 πληρώναμε για κάθε 1 δανεικό ευρώ
περίπου 1,5 ευρώ σε τόκους, τώρα και μετά την ψήφιση του περιβόητου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) θα πληρώνουν θα πληρώνουμε για κάθε 1 δανεικό ευρώ περίπου 5,3 ευρώ σε τόκους.
Αυτή είναι η πραγματικότητα και είμαστε έτοιμοι να βγούμε σε απ’ ευθείας δημόσια αντιπαράθεση με τον οποιοδήποτε μνημονιακό ΠΑΣΟΚ-ο για να την αποδείξουμε. Το θέμα είναι να βρεθεί μνημονιακός ΠΑΣΟΚ-ος που θα θελήσει να υποστηρίξει δημόσια τις απόψεις και θέσεις του. Βέβαια οι 155 έχουν μία πειστική δικαιολογία για την θετική τους ψήφο… «Η θα ψηφίζαμε και θα παίρναμε την 5η δόση η θα χρεοκοπούσαμε».
Τώρα τι να απαντήσεις απέναντι σε αυτήν την χιλιο-παιγμένη μπλόφα του Γιώργου Παπανδρέου, που βασίζεται στον φόβο και μόνο στον φόβο. Ίσως κάτι πολύ απλό… «Και πέρσι ψηφίσατε μνημόνιο για να μην χρεοκοπήσουμε και κοιτάξτε που φτάσαμε»!
Από εδώ και πέρα όμως αρχίζει το πιο δύσκολο μέρος του...
παιχνιδιού. Αφού ψηφίσθηκε σήμερα το ΜΠΔΣ και πιθανότατα αύριο και ο εφαρμοστικός νόμος, φτάνουμε στο Σαββατοκύριακο των εισπράξεων. Δηλαδή, το Σαββατοκύριακο το Ευρωπαϊκό Μέρος της Τρόικας απελευθερώνει το σύνολο, ή το μεγαλύτερο μέρος της 5ης Δόσης του μνημονίου. Αποφεύγεται έτσι προς το παρόν η χρεοκοπία. Αλλά σύντομα τελειώνει το καλοκαίρι και έρχεται και ο Σεπτέμβριος.
Έρχεται ο Σεπτέμβριος που πρέπει να τελείωσε η νομοθετική δουλεία, ήτοι να ψηφισθεί η Δανεική Σύμβαση και κάπου εκεί να εισπραχθεί και η 6η δόση. Ύψους 8 δις ευρώ.
Ξανά-μανά η ίδια ιστορία… «Ή ψηφίζετε την δανειακή σύμβαση, ή χρεοκοπούμε».
Και τι θα λέει η Δανειακή Σύμβαση; Κάτι εξαιρετικά απλό… Με ποιο δίκαιο και πως θα μπουν Υποθήκες για τα Δάνεια του Μεσοπρόθεσμου.
Δηλαδή πάρα πολύ απλά. Αφού αυξήσαμε τα χαμηλά επιτόκια (ο Θεός να τα κάνει χαμηλά) με τα οποία εξυπηρετούσαμε έως το 2010 το Χρέος, τώρα θα μετατρέψουμε τα νέα δάνεια σε Ενυπόθηκα.
Και έρχεται στο μυαλό του κάθε καλοπροαίρετου ανθρώπου… Ποιος τραπεζίτης δεν θα τρέξει να ενταχθεί σε ένα δανειακό πρόγραμμα για την Ελλάδα, με υψηλότατα επιτόκια και μεγάλες και σοβαρές εγγυήσεις;
Γι’ αυτό θα γίνει αποδεκτή από τους διεθνείς τραπεζίτες και η περιβόητη ανταλλαγή των παλαιών ομολόγων με νέα. Ακόμα και η ζημιά από ένα μικρό κούρεμα των παλαιών ομολόγων, που θα προβληθεί στο μέλλον σαν τεράστια λαϊκή κατάκτηση, θα καλυφθεί από την τεράστια αύξηση του επιτοκίου.
Όμως αυτή η Δανεική Σύμβαση χρειάζεται 180 ψήφους για να είναι νομικά ισχυρή. Και έρχεται το μεγάλο πρόβλημα… Που θα βρεθούν 180 ψήφοι;
Άτυχε Αντώνη, ξέρεις τι έχεις να τραβήξεις όλο το καλοκαίρι από την ομοϊδεάτισσα φράου Μέργκελ; Βλέπεις, η Δανεική Σύμβαση είναι το ισχυρότερο νομικό κείμενο. Με αυτό το κείμενο, την Δανειακή Σύμβαση, θα κατοχυρωθούν τα κεκτημένα κέρδη της Επιχείρησης Ελλάδα. Αντώνη, θα φας πίεση και εκβιασμό που ούτε τον έχεις φαντασθεί.
Αλλά και το ΚΚΕ δεν θα περάσει καλύτερα. Μέχρι και την Μακρόνησο θα απειλήσουν ότι θα ανοίξουν, για να κάμψουν το φρόνημα των στελεχών των μελών και των ψηφοφόρων του ΚΚΕ.
Δηλαδή, έχουν να δουν πολλά τα μάτια μας και να ακούσουν τα αυτιά μας.
Όμως, εμείς όλοι επί των επάλξεων. Δεν υποχωρούμε ούτε ένα βήμα πίσω και συνεχίζουμε τον αντί-μνημονιακό αγώνα.
“Σύντροφοι” το ντέρμπι μόλις άρχισε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: