Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Συνεργασία: Οι υπεύθυνοι για την δυστυχία στην πατρίδα μας

Είναι πολλά τα έργα των κυβερνώντων που θα έπρεπε να τους προκαλούν τουλάχιστον λίγη ντροπή. Αλλά το να στερούν τις συντάξεις απορίας των 200 και των 300 ευρώ από τους άτυχους συμπατριώτες μας που δεν έχουν άλλους πόρους είναι από τα άγραφα. 

Οι εξουθενωτές αυτοί της δυστυχίας βρήκαν τον τρόπο για να ικανοποιήσουν τους αδηφάγους δανειστές μας. Και ο τρόπος αυτός δεν είναι άλλος από το να στερήσουν από πολλούς... αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας τα ελάχιστα απαραίτητα χρήματα για να μπορέσουν να επιβιώσουν. 

Τέτοια ηθική αναλγησία είναι πραγματικά πρωτάκουστη. Λες και δεν υπάρχουν π.χ. τράπεζες για να φορολογηθούν! Και είναι εντελώς ανέντιμο αυτό που κάνουν στους απόρους γιατί οι τελευταίοι δεν έχουν τρόπους να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη ζωή. Είναι απλώς καταδικασμένοι να βγουν στη ζητιανιά. 

Όμως «εστί Δίκης οφθαλμός ος τα πανθ’ ορά». 
Τα ηθικά αυτά τέρατα δεν μπορούν καν να μας πείσουν ότι οι ίδιοι είναι άνθρωποι. 
Δεν μπορούν καν να λέγονται άνθρωποι. 
Όσο και αν καυχώνται για τα πτυχία και την πολυπραγμοσύνη τους ο βίος και η πολιτεία τους αντανακλάται σ’ αυτήν την αποτρόπαιη πράξη τους. Γι’ αυτό και δεν θα έχουν καλό τέλος. Ο παντοδύναμος και δικαιοκρίτης Θεός να είναι σίγουροι ότι θα τους ανταμείψει καθώς τους πρέπει και μάλιστα σ’ ετούτη τη ζωή! 

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, όταν έλθει η ώρα, θα τους βρει όπου κι αν κρυφτούν. Και δεν θα χωρεί καμία δικαιολογία τους ότι τάχα το απαίτησε αυτό ... η τρόικα! Λες και δεν υπήρχε άλλος τρόπος παρά μόνον το να αφαιρέσουν ένα πιάτο φαγητό από αυτούς τους δυστυχείς, για να ... σωθεί η Ελλάδα! 
Βέβαια. Θα έχουν το θράσος να το ισχυρισθούν ακόμη και αυτό. Αιδώς Αργείοι!

Ο άγνωστος Χ

Δεν υπάρχουν σχόλια: