Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

"ΕΛΕΝΗ" - Όλη η ταινία του Νίκου Γκατζογιάννη...

Η ταινία που πολεμήθηκε από τη μεγαλύτερη μερίδα των ΜΜΕ στην Ελλάδα και αγαπήθηκε από την πλειοψηφία του τύπου στο εξωτερικό. 
Η ταινία ΕΛΕΝΗ του Νίκου Γκατζογιάννη η οποία προβλήθηκε μόνο για λίγες ημέρες στην Ελλάδα λόγω "δημοκρατικών" απειλών, παρεμβάσεων, βομβιστικών επιθέσεων και προπηλακισμών των θεατών από τους οργανωμένους οπαδούς του ΚΚΕ τελικώς η προβολή της διεκόπη.

Στις 28 Αυγούστου 1948 η Ελένη Γκατζογιάννη σαρανταενός ετών με την γυναικαδέλφη της Αλέξω πενηνταέξι ετών τουφεκίσθησαν από τους κομμουνιστές από το ανταρτοδικείο, με την κατηγορία ότι "κατέστρωσε την απόδραση από το χωριό τεσσάρων παιδιών της (καθώς και της μάνας της, της αδελφής της) και της ανιψιάς της" για να γλυτώσουν από το παιδομάζωμα των κομμουνιστών.

Το γύρισμα των κυρίων σκηνών του έργου στο χωριό Λιά της Ηπείρου, όπου διεδραματίσθησαν τα δραματικά γεγονότα της εκτελέσεως της μητέρας του Ελένης και της Θείας του Αλέξως από τους κομμουνιστές, που περιγράφονται στο βιβλίο ''Ελένη'' του Νίκου Γκατζογιάννη, απηγορεύθη υπό της κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ, εν ονόματι της επιλεκτικής λήθης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ας τολμήσουν να την προβάλλουν σήμερα οι μαυρογιαλούρηδες .
Είναι η Ιστορία μας και κάποτε θα διδάσκεται στα σχολεία η Ελένη.
Καλή Ανάσταση σε όλους .