Είναι σε κάποιες περιόδους του έτους όπως η παρούσα εορταστική που καθίσταται εντονότερη η (φαινομενική;) αντίφαση μεταξύ αφ᾿ ενός μίας εντελώς επιφανειακής θρησκευτικής ψευδοκατανύξεως, την οποία πολλά άτομα της κοινωνίας προσποιούνται πως τάχα συμμερίζονται, δηλώνοντας, νομίζοντας ή ό,τι άλλο πως η ζωή τους καθοριστικώς νοηματοδοτείται από την «Ορθοδοξία», και αφ᾿ ετέρου της εκ παραλλήλου ηδονιστικής παραδόσεως στην τρυφηλότητα μίας χυδαία υλιστικής καταναλωτικής ευωχίας και αποθεώσεως του στείρα τεχνοκρατικού «μοντερνισμού».
Με δεδομένο ότι ο κορμός της συριζανελικής κυβερνήσεως αποτελείται από δεδηλωμένους αθρήσκους και αθέους κομμουνιστές, οι οποίοι είναι φανερό ότι, παράλληλα με την εθνοαποδομητική-εθνομηδενιστική τους αντζέντα, προωθούν και μία σταδιακώς εντεινόμενη αντικληρικαλική και αντιθρησκευτική στρατηγική, αξίζει να εξετάσουμε εάν και κατά πόσον η, καθοριστικώς επηρεασμένη από τον μαρξισμό, ιδεολογία του Σύριζα όντως ευρίσκεται σε αντιπαράθεση με την ελλαδική εκκλησία και τον ορθόδοξο χριστιανισμό – ή αν, μήπως, ευρίσκονται αμφότερες στην «ίδια πλευρά του λόφου».
Εν σχέσει προς τα ανωτέρω αξίζει να θυμίσουμε τις μεγάλες διαστάσεις που έλαβε πριν λίγο καιρό η σύγκρουση μεταξύ κυβερνήσεως και εκκλησίας η οποία εκδηλώθηκε ως αντιπαράθεση του (τέως πλέον) υπουργού παιδείας Ν. Φίλη με τον αρχιεπίσκοπο της ελλαδικής εκκλησίας Ιερώνυμο, με αφορμή την μεταξύ τους διάσταση απόψεων, αναφορικώς με την θέση, τον χαρακτήρα και το περιεχόμενο του μαθήματος των θρησκευτικών εντός του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος καθώς και σχετικώς με το γενικώτερο θέμα των σχέσεων κράτους-εκκλησίας και της ανάγκης (ή μη) για τον λεγόμενο διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας.

Από την εξέλιξη όμως της συγκεκριμένης αντιπαραθέσεως, και παρά τις αρχικές εντυπώσεις, φαίνεται τελικώς ότι ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ήταν αυτός που, παρά τους αρχικούς λεονταρισμούς του, υπανεχώρησε αφού, τουλάχιστον εν σχέσει προς τις περί διδασκαλίας των θρησκευτικών αποφάσεις, στην πράξη δεν υπήρξε κάποια ουσιώδης μεταβολή ή αναδίπλωση της κυβερνήσεως…
Κρίνοντας λοιπόν με βάση τόσο την τελευταία αυτή αντιπαράθεση όσο και τις διαχρονικές διακηρύξεις αλλά, περαιτέρω, και βάσει της ειδικώτερης πολιτικής προϊστορίας και του ύφους της ρητορικής που αναπτύσσεται στους κόλπους των δύο αυτών χώρων (εκκλησίας-αριστεράς), θα μπορούσε ίσως επιπολαίως να συμπεράνει κανείς ότι πρόκειται για δύο ριζικώς αντίπαλα κοινωνικά ρεύματα που αντιπροσωπεύουν θεμελιωδώς αντίθετες κοσμοθεωρίες. Είναι όμως πράγματι έτσι τα πράγματα ή μήπως όχι; Το θέμα χρήζει προσεκτικότερης εξετάσεως.

Το ζήτημα όμως δεν είναι μόνον επίκαιρο αλλά και διαχρονικό, καθώς η στάση της εκκλησίας υπήρξε (με εξαίρεση ίσως την περίοδο της εθνικής επαναστάσεως, οπότε μία μερίδα του κατωτέρου κλήρου πήρε τα όπλα, με προεξάρχουσα προσωπικότητα τον ηρωικό Παπαφλέσσα) στην χειρότερη περίπτωση προδοτική (όπως π.χ. κατά τις τελευταίες δεκαετίες ζωής του βυζαντινού κράτους, οπότε κυριάρχησε το γνωστό σύνθημα «καλλίτερα τουρκικό φέσι παρά παπικήν τιάρα»…) και στην καλλίτερη περίπτωση, υποσκάπτουσα τις κρατικές δομές και την κοινωνική συνοχή του βυζαντινού κράτους με τις συνεχείς δογματικές διαμάχες, με κυριώτερη την εικονομαχία. Το ανακύπτον, λοιπόν, ερώτημα είναι: από ποῦ πηγάζει αυτή η προδοτική τάση;
Διερευνώντας αυτό το ερώτημα, πρέπει να διπιστώσουμε ότι ο χριστιανισμός, ιδιαιτέρως όπως διατυπώθηκε μέσω των επιστολών του Σαούλ (Παύλου), απετέλεσε και αποτελεί ένα ακραιφνώς διεθνιστικό δόγμα, του οποίου αποστολή εξ αρχής δεν ήταν η προάσπιση της εθνικής συνειδήσεως αλλά, αντιθέτως, η πλήρης διάλυση και καταστροφή της! Ενδεικτικές είναι διάφορες φράσεις που ο ίδιος ο Σαούλ χρησιμοποίησε σε όλες τις επιστολές του (εξαιρουμένης την προς Εβραίους επιστολής, στην οποία μιλά για τον Ιησού υπό το πρίσμα των προφητειών της παλαιάς διαθήκης). Ο σημιτικός χαρακτήρ του πρωτογενούς χριστιανισμού-σαουλισμού έδρασε ως ο κύριος διαβρωτικός παράγων της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, εν συνεχεία ωστόσο, ερχόμενος σε επαφή με την ιπποτική Ευρώπη καθώς και με τον ηρωικό μεσαιωνικό Ελληνισμό, εμβολιάστηκε με στοιχεία της Αρίας πνευματικότητος και αισθητικής, χωρίς όμως ποτέ να εκλείψουν τα κεντρικώς ελλοχεύοντα σημιτικά του σπέρματα, που ενεδρεύοντα επανέφεραν αείποτε τον πρωταρχικό του εβραϊκό χαρακτήρα, ιδίως σε ιστορικές περιόδους παρακμής και εξασθενίσεως του μυχίου αρίου πολεμικού και Κοσμικού χαρακτήρος.
Για όσους τρέφουν αυταπάτες, αποκαλυπτική είναι η σύγκριση του σαουλικού χριστιανισμού με μία νεωτέρα, πολιτική αυτή την φορά, έκφανση του ιδίου σημιτογενούς χαρακτήρος, τον μπολσεβικισμό, ο οποίος εξ αρχής εμφανίστηκε και έδρασε ως απροκαλύπτως αντεθνική κίνηση! Θα ρωτήσει εύλογα κάποιος, τι σχέση δύναται να έχει ένα θρησκευτικό κίνημα με μία κοινωνική και πολιτική θεωρία όπως ο μαρξισμός και με την ιστορική του εκδήλωση τον μπολσεβικισμό, που εξ αρχής διεκήρυσσαν, ότι η θρησκεία είναι το «όπιο των λαών»;
Οι περισσότερες μεταξύ τους ομοιότητες εντοπίζονται σε επίπεδο σημειολογικό, αποκαλύπτουν ωστόσο με απόλυτη σαφήνεια ότι αμφότερα τα δόγματα (θρησκευτικό-πολιτικό) γεννήθηκαν από τον ίδια (μεσανατολική/ιουδαϊκή) μήτρα, μοιράζονται ως εκ τούτου κοινή βαθύτερη ουσία, νοοτροπία και κυτταρικό χαρακτήρα. Υφίσταται εκπληκτική συμφωνία μεταξύ τους, όχι μόνο στην εκδήλωση του κοινού χαρακτήρος, αλλά και σε διάφορα επί μέρους ζητήματα, με προεξέχοντα τα κοινωνικά.
Ιδεολογικές ομοιότητες

Κι άν φαινομενικώς διαφέρουν κατὰ τις αιμοσταγείς επιδόσεις, τα φαινόμενα απατούν! Δὲν χρειάζεται νὰ κοιτάξουμε ούτε στις σφαγὲς των Ουγενότων ούτε στην Ιερά Εξέταση, οπότε οι εγχώριοι ορνιθόδοξοι Ταλιμπάν θ᾿ αντέτασσαν με ιερή έξαρση πως εκείνοι δεν λογίζονται, διότι είναι «αιρετικοί»: τα δικά μας αρκούν και περισσεύουν! Μια εμπεριστατωμένη σύντομη επισκόπηση ανευρίσκεται εδώ: Θυμηθείτε άλλως τε ότι κι ο αιμοσταγής μπολσεβικισμός κι οι παραφυάδες του τον καλό καιρό μιλούν πάντα για ειρήνη, αγάπη, συναδέλφωση κ.ο.κ.

Όσο και να φαίνεται περίεργο το ίδιο ισχύει με την μεσανατολική (πολιτική) παραφυάδα, τον μαρξισμό-μπολσεβικισμό, αφού μπορεί κανείς απλώς και μόνο με μία δήλωση προσχωρήσεως να θεωρείται κομμουνιστής. Και φυσικά μπορεί με πολύ μεγάλη ευκολία να μεταπηδά από τον μαρξισμό σε κάποια άλλη ιδεοληψία (ενδεχομένως σε κάποια παραλλαγή του, όπως τροτσκισμό, μαοϊσμό, κλπ), αλλά και στον φιλελευθερισμό ακόμη επίσης αφού, όπως πολύ συχνά συμβαίνει, ανακαλύπτουμε ότι πλείστοι επιφανείς θερμοί θιασώτες του λιμπεραλισμού έχουν γαλουχηθεί και εκπαιδευθεί πολιτικώς (συνήθως στην νεότητά τους) σε διάφορες κομμουνιστικές νεολαίες και γκρουπούσκουλα.
Σημειολογικές ομοιότητες

Ο κομμουνισμός αντιστοίχως, του οποίου η ανάμνηση είναι και πιο πρόσφατη, με την ίδια μανία κατέστρεψε όπου επεκράτησε ό,τι ομορφώτερο διέθετε ο ευρωπαϊκός χριστιανισμός που ενδόμυχα αντανακλούσε την αρία αισθητική, όπως διαφόρους μεγαλοπρεπείς ναούς τους οποίες ανετίναξε, καταστρέφοντας μοναδικού κάλλους έργα τέχνης και αρχιτεκτονήματα. Όσον δε αφορά τις σφαγές ανθρώπων, ξεπέρασε κατά πολύ τον χριστιανισμό, αφού τα θύματά του σε όλον τον κόσμο κατά τον εικοστό αιώνα ίσως ξεπερνούν και τα εκατό εκατομμύρια! Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι και η ετέρα εβραϊκής εμπνεύσεως ιδεοληψία, ο λιμπεραλισμός, από κοινού με τον μαρξισμό ισοπέδωσαν ανενδοίαστα ολόκληρη την Ευρώπη, καταστρέφοντας ανυπολογίστου αξίας μνημεία, και φυσικά δολοφονώντας εκατομμύρια ανθρώπους με σαδιστικό μίσος, χρησιμοποιώντας συστηματικά σχέδια εξολοθρεύσεως αμάχων, π.χ. με βόμβες λευκού φωσφόρου, όπως στην περίπτωση της Δρέσδης, του Αμβούργου και τόσων άλλων πανέμορφων, απαράμιλλης αρχιτεκτονικής αξίας πόλεων.

Επί πλέον σημειολογική ομοιότητα συνιστά η τάση αμφοτέρων προς πολυδιάσπαση σε αιρέσεις-φράξιες. Είναι γνωστόν ότι κατά τους πρώτους αιώνες της επικρατήσεώς του ο χριστιανισμός χωρίστηκε σε διάφορες ομάδες, πέραν της εκδοχής που τελικώς επεκράτησε, π.χ. στον αριανισμό, τον νεστοριανισμό και τον μονοφυσιτισμό. Μετέπειτα η χριστιανισμός χωρίστηκε σε εικονομάχους και εικονολάτρες (στα βυζαντινά εδάφη) και, τελικώς, σε ορθοδόξους, καθολικούς και διαμαρτυρομένους (με τους τελευταίους να διαιρούνται εκ νέου σε αμέτρητες άλλες εκκλησίες). Σε όλες τις περιόδους η κάθε ομάδα κατηγορούσε (και συνεχίζει να κατηγορεί) τις υπόλοιπες ως «αιρετικές», που διαστρεβλώνουν το δόγμα ή παρεκκλίνουν από τις ιερές γραφές, επικαλούμενες ενίοτε διάφορες οικουμενικές συνόδους. Αντιστοίχως στην βραχεία (σε σχέση με την χριστιανική) ιστορία του μαρξισμού-κομμουνισμού οι υποστηρικταί του χωρίστηκαν σε μαρξιστές, λενινιστές, σταλινικούς, τροτσιστές, μαοϊκούς, μαρξιστές-λενινιστές, αριστεριστές, ριζοσπάστες κ.λπ., με τον κατάλογο να είναι ατελείωτος. Στην Ελλάδα μάλιστα προέκυψε το εξής φαιδρό, να υπάρχει το κόμμα ΚΚΕ-μλ καθώς επίσης και κόμμα …μλ- ΚΚΕ (μαρξιστικό-λενινιστικό). Κατ᾿ αναλογία προς τους χριστιανούς, οι μαρξιστές κατεσφαγιάσθησαν μεταξύ τους, όπως στην περίπτωση των μπολσεβίκων και των μενσεβίκων ή των σταλινικών και των τροτσιστών (κάθε φορά αλληλοκατηγορούμενοι ως διαστρεβλωτές του «αυθεντικού» μαρξισμού. ρεβιζιονιστές και «πράκτορες» του καπιταλισμού). Τέλος κάθε ομάδα, κατ᾿ αναλογία προς τις χριστιανικές οικουμενικές συνόδους, επικαλείται τις κομμουνιστικές διεθνείς διασκέψεις…
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αισθητική και τα εξωτερικά πρότυπα ανθρωπίνων τύπων που διεμόρφωσαν αντιστοίχως ο χριστιανισμός και ο μαρξισμός:

Και οι δύο ιδεολογίες κατακρίνουν τον πλούτο ως κάτι το επονείδιστο, αλλά κατά περίεργο τρόπο, οποτεδήποτε δίδεται προς τούτο η ευκαιρία, ο εκάστοτε χριστιανός ή μπολσεβίκος δεν διστάζει να πλουτίσει κατά τον πλέον σκανδαλώδη τρόπο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα παρέχει η περιουσία της εκκλησίας, η οποία είναι ανυπολόγιστη, όπως ανυπολόγιστος είναι ο πλούτος του ΚΚΕ και διαφόρων μεγιστάνων της αριστεράς, των οποίων η σειρά είναι ατελείωτη. Είναι ενδεικτικό ότι η παρούσα «αριστερή» κυβέρνηση που έχει επικαθήσει ως βρόχος στον λαιμό του ελληνικού λαού, παρ᾿ ότι είναι μία κυβέρνηση μπολσεβίκων, είναι μακράν η πλουσιώτερη (με βάση τον πλούτο των υπουργών της) από την αρχή της μεταπολιτεύσεως!

Ο Μπολσεβικισμός είναι η δικτατορία των υποδεεστέρων ανθρώπων.
Εις την Αρχήν ανέρχεται διά του ψεύδους και εν τη Αρχή διατηρείται διά της βίας.
Το ψεύδος είναι – κατά την δοξασία του Λένιν, του πατρός της μπολσεβικικής επαναστάσεως – όχι μόνον θεμιτό μέσο αλλά και το επιτυχέστερον όπλο δια την επικράτηση του μπολσεβικικού αγώνος.
Ήδη ο Σοπενχάουερ είχε πει, ως γνωστόν, ότι ο Ιουδαίος είναι ο πατέρας του ψεύδους. Και δεν είναι, συνεπώς, καθόλου εκπληκτικόν ότι ο Μπολσεβικισμός και ο Ιουδαιοχριστιανισμός συναντώνται εις το σημείο τούτο, εμφαίνοντες κι εδώ την εσωτερικωτέραν των γενετικήν συγγένειαν.
Το ψεύδος χρησιμοποιείται κυριαρχικά και «μαστορικά» υπό του εβραϊκού μπολσεβικισμού. Καταπλήσσει ή μάλλον σοκάρει κατ’ αρχάς τόσον τον τίμιο και φιλαλήθη άνθρωπο, ώστε να μη είναι πλέον ούτος ικανός ν᾿ αντιτάξει οιανδήποτε εσωτερικήν αντίδρασιν.
Ακριβώς αυτό είναι όμως εκείνο, το οποίον επιδιώκει ο Εβραίος Μπολσεβίκος. Υπολογίζει επί του ότι ο φιλαλήθης άνθρωπος δεν μπορεί να φαντασθεί καν, ότι είναι ποτέ δυνατόν να ψεύδεται κανείς εις τοιούτον βαθμό, όπως ψεύδεται εκείνος, με την θρασείαν και αναίσχυντον φυσικότητα, με την οποία μετέρχεται το ψεύδος.
Όμως, απεναντίας: είναι δυνατόν να ψεύδεται μέχρι τοιούτου αδιανοήτου βαθμού!!! Ο μπολσεβικισμός το πράττει, πάντως και επιτυγχάνει ούτως εις τούς ακάκους και απονηρεύτους ανθρώπους τα εντυπωσιακά του αποτελέσματα.

Οι σημειολογικές ταυτίσεις των δύο φαινομένων είναι ατελείωτες κι εκπληκτικές. Κλείνουμε την επισήμανσή τους κάνοντας μνεία της παρατηρήσεως του σπουδαίου μελετητού Ερνστ Ρενάν, ο οποίος (π.χ. στο σύγγραμμά του, μεταφρασμένο και στα ελληνικά, «Ο Μάρκος Αυρήλιος και το τέλος του Αρχαίου Κόσμου») περιγράφει και χαρακτηρίζει τους πρώτους χριστιανούς ως τους προλεταριακούς αντικοινωνικούς αναρχομπολσεβίκους της εποχής τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου