Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Πόσο ...πράσινη την θέλετε την "ανάπτυξη;"

Του ΣΤΑΜΑΤΗ ΝΙΚΗΤΑΡΑ
Το ακούσαμε και αυτό· μας εκβιάζει ο ΓΑΠ ότι θα πάει σε κάλπες αν τον μαυρίσουμε στις περιφερειακές εκλογές της Κυριακής. Η στήλη «Σκώληξ» ανταποκρινόμενη στο κάλεσμά του σας εξηγεί γιατί δεν πρέπει να τον μαυρίσουμε με τίποτα!... Καταρχάς διότι με τόσες διακοπές και τόσα ταξιδάκια που έκανε φέτος είναι σαν να έχει μπει από μόνος του σε ειδικό πρόγραμμα σολάριουμ!
Με Γιώργο Παπανδρέου, λοιπόν, εδώ και ένα χρόνο στο τιμόνι της χώρας:
• Τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ έγιναν shopping!... Πας, κοιτάς, ξανακοιτάς, απέρχεσαι και επιστρέφεις στις εκπτώσεις!
• Καταργήθηκε οριστικά και αμετάκλητα το άσκοπο έξοδο του επίσης άχρηστου –gadget θα έλεγα!– αυτοκινήτου. Η τιμή του λίτρου πήγε στο 1,5 ευρώ για να αναγκαστούμε να χρησιμοποιούμε συγκοινωνίες, να μη μολύνουμε το περιβάλλον και να μην επιβαρύνουμε την τσέπη μας... Με άλλα λόγια: Πράσινη Ανάπτυξη!
• Και να ήταν μόνο αυτό; Αφού κόψαμε το αυτοκίνητο, σιγά σιγά «βάση σχεδίων συμμαζέματος» (πάντα!) θα κόψουμε και τις συγκοινωνίες. Βλέπετε ο υπουργός με το βλάχικο αξάν, τα (ολό)λευκα μαλλιά και τα (ολο)μαυρα φρύδια ο ένας και μοναδικός Δημήτρης Ρέππας, στα παιδικά του χρόνια έζησε χωρίς πολυτέλειες τύπου τρόλεϊ, τρένων, λεωφορείων κ.λπ. και δεν μπορεί να κατανοήσει εμάς τους «κακομαθημένους»(!) πολίτες που απαιτούμε συχνά δρομολόγια συγκοινωνιών. Με λιγότερες συγκοινωνίες λοιπόν, αχάριστοι πολίτες, θα περπατάμε περισσότερο, θα είμαστε υγιείς και δεν θα επιβαρύνουμε τα ταμεία… Με άλλα λόγια: Πράσινη Ανάπτυξη!
• Θα περπατάμε λοιπόν περισσότερο, θα είμαστε υγιείς οπότε θα μετριάσουμε κάπως και την αγωνία του Ανδρέα Λοβέρδου που με σπαραχτική φωνή έλεγε «δεν πεθαίνουν κιόλας», αναφερόμενος, πάντα, στους συνταξιούχους και στην επιβάρυνση των ταμείων από την αύξηση του μέσου όρου ηλικίας τους!!... Με άλλα λόγια: Πράσινη Ανάπτυξη!
• Να είμαστε ειλικρινείς. Πάντα δεν θέλαμε να εκδικηθούμε θείους, ξαδέλφια, πεθερές και άλλα απεχθή πρόσωπα από το οικογενειακό μας περιβάλλον; Ο κατοχικός πρωθυπουργός μας να είναι καλά! Κατοχικός αυτός και ρουφιάνοι εμείς! Μπορούμε να καλέσουμε στις οικονομικές υπηρεσίες και να δώσουμε στοιχεία για τις οικονομικές ατασθαλίες των οικείων μας!... Με άλλα λόγια: Πράσινη Ανάπτυξη! Γίνε ρουφιάνος κι εσύ! Μπορείς!
• Να είμαστε ειλικρινείς και πάλι! Πάντα δεν μας άγχωνε το θέμα του δώρου Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του επιδόματος αδείας; Δεν είναι στ’ αλήθεια σκοτούρα το πώς θα το ξοδέψεις, τι θα πάρεις στις γιορτές και που θα πας το καλοκαίρι; Και αυτό το θέμα λύθηκε για έναν μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας και τις οικογένειές τους. Δεν θα πάρουνε τίποτα, δεν θα πάνε πουθενά!!... Με άλλα λόγια: Πράσινη Ανάπτυξη!
• Δεν έχει υπάρξει ούτε ένας μαθητής που πάνω στη βαρεμάρα και την απελπισία του να μην έχει αναρωτηθεί: «για ποιο λόγο να κάνουμε αυτό το τάδε μάθημα;» ή «τι χρησιμότητα και για ποιο λόγο κάνουμε το δείνα μάθημα;» και πάει λέγοντας. H Θάλεια Δραγώνα λοιπόν, η ειδική σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας έχει την (ίδια) απάντηση για όλα τα παραπάνω ερωτήματα: Δεν υπάρχει κανένας λόγος! Για αρχή Ιστορία και Θρησκευτικά κρίνονται προαιρετικά και έπεται συνέχεια…
Θα μου πείτε «εντάξει να καταργηθούν τα θρησκευτικά ή το μάθημα της ιστορίας αλλά τι θα κάνουν τις ώρες αυτές τα παιδιά;»… Είναι απλό: θα κάνουν μαθήματα (α) πακιστανικών γιατί «ζούμε σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία» και (β) αποδοχής των δικαιωμάτων ομοφυλόφιλων ζευγαριών που θέλουν να τεκνοποιήσουν και η «οπισθοδρομική» κοινωνία αντιστέκεται λόγω της «ξεπερασμένης» προσκόλλησής της στο ετεροφυλοφιλικό μοντέλο αναπαραγωγής! Αυτό λέγεται… Πράσινη ανάπτυξη!
Και να ήταν μόνο τα παραπάνω;
• Επανήλθε ο μητσοτακισμός στην Ελλάδα! Όσα δεν κατάφερε να περάσει το ’90–’93 ο «αρχάγγελος της κάθαρσης» και δράκουλας της Ρηγίλλης τα έκανε πραγματικότητα ο Γιώργος μας σε μια χρονιά!
• Παράλληλα με τον μητσοτακισμό επανήλθε και η αληθινή έννοια της δημοκρατίας: «Άλλα λέω προεκλογικά, άλλα κάνω μετεκλογικά. Δεν πειράζει που κάνω τα εντελώς αντίθετα από αυτά για τα οποία ψηφίστηκα… Zητώ νομιμοποίηση στις (άκουσον, άκουσον!) δημοτικές εκλογές! Και άμα λάχει απαγορεύω και τα ενημερωτικά προγράμματα τηλεοπτικού σταθμού που είναι εναντίον του Μνημονίου! (βλέπε Contra Channel).
• Υπήρξε το μεγαλύτερο οικολογικό πρόγραμμα προστασίας και πολλαπλασιασμού πράσινων παπαγάλων στην ιστορία της ανθρωπότητας:
Αυτό λέγεται… Πράσινη Ανάπτυξη!
Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε με πολλές ακόμη επιτυχίες του «Τζέφρυ» αλλά δεν υπάρχει λόγος… Λίζαααααά η μπανάνα να ναι πράσινη!... Πράσινη ανάπτυξη έχουμε όχι αστεία!

ΥΓ: Όσο πιο πράσινη τόσο πιο σκληρή…
Bookmark and Share