Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ιωαννίνων: "Βαρίδι και τροχοπέδη για την πόλη ο Φίλιππας Φίλιος"

Σπύρος Πανταζής 

Ο Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ιωαννίνων κ. Σπύρος Πανταζής, μας απέστειλε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.
__________________
Ιωάννινα: 10 Νοεμβρίου 2010. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: "Δημοτικές εκλογές 2010"

Η πόλη δεν μπορεί και δεν πρέπει να γυρίσει πίσω.

Η κρισιμότητα του β' γύρου των Δημοτικών εκλογών και το αίσθημα ευθύνης μας αναγκάζει να παρέμβουμε και να τοποθετηθούμε στα πράγματα και να πούμε ότι:

"Η ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ"
Έχουμε ιερή υποχρέωση έναντι των παιδιών μας και να αφυπνισθούμε και να δράσουμε και να αντιδράσουμε, αλλά και να αντισταθούμε. 
Η πόλη δεν μπορεί και δεν πρέπει να γυρίσει πίσω στη νοοτροπία, στις αντιλήψεις και στις πρακτικές της αμαρτωλής οχταετίας, 1986-1994. 
Στην οχταετία της παρακμής. 
Φίλιππας Φίλιος 
Στη σαπίλα δηλαδή της Δημαρχίας Φίλιου, στις διπλοπληρωμές δεκάδων εκατομμυρίων της ΔΕΥΑΙ, στις προσπάθειες για ξεπούλημα, μέσω αντιπαροχής, των οικοπέδων των κληροδοτημάτων, στην οχταετία της αναβλητικότητας και  του "καλά, ας το θα δούμε". 
Στην αξέχαστη κρεπάλη της διαχείρισης των Δημοτικών επιχειρήσεων, εκτροφείων τεμπέληδων και γηπέδων σκανδάλων. 

Η πόλη έκανε γοργά βήματα από την καταραμένη 12ετία, 1986-1998.  
Προσπάθησε να ξεφύγει, και ξέφυγε, από το χάνι του Μούλια και το Πανδοχείο του Κλείτσα, χτίζοντας όμορφα, άνετα και σύγχρονα ξενοδοχεία. Κατάφερε να γίνει Τουριστικός προορισμός.  
Προσπάθησε να ξεφύγει, και ξέφυγε, απ´ τα θλιβερά "φαινόμενα τύπου ΚΕΚΩΠ", κατά τα οποία οι Δημοτικοί Σύμβουλοι χρησιμοποιούσαν δωρεάν!!! τις υποδομές του Δήμου και των Δημοτικών επιχειρήσεων για ύπνο, φαγητό, ποτά και διασκέδαση ή για προώθηση των προϊόντων των επιχειρήσεων τους, είτε κρασιά ήταν αυτά είτε "χρώματα κι αρώματα".
Η πόλη δεν θέλει να  γυρίσει πίσω, στο κυκλοφοριακό εκείνο άγος και δεν γυρίζει πίσω γιατί στο ενδιάμεσο έκανε πολλά πάρκινγκ, έκανε λεωφόρους, έκανε την Κενάν Μεσαρέ, έκανε τη λεωφόρο Γεννηματά, την Ίωνος Δραγούμη. Έκανε διανοίξεις αμέτρητων δρόμων και διαμορφώσεις πάμπολλων πλατειών. Απομένει να γίνουν ακόμα πολλά. 
ΧΘΕΣΙΝΟΣ ΥΒΡΙΣΤΗΣ, ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΙΚΕΤΗΣ ΚΙ ΑΥΡΙΑΝΟ ΒΟΥΛΩΜΕΝΟ ΣΤΟΜΑ.
Η πόλη δεν γυρίζει πίσω ό,τι και να σοφιστεί ο κ. Φίλιος, ο μόνιμος υποψήφιος Δήμαρχος, το επί πολλά χρόνια βαρίδι και τροχοπέδη της πόλης. Η τραγική φιγούρα που πλανάται και τρέφεται απ´ τις συνεχείς αποτυχίες του. 

Ο χθεσινός υβριστής, σημερινός ικέτης και το αυριανό ερείπιο ή το βουλωμένο στόμα.  
Ο υπαίτιος της τρομερής υστέρησης της πόλης, που όταν τη δεκαετία του '80 έβρεχε άφθονα καλούδια για το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκείνος εκπαιδεύονταν στην "επαναστατική" γυμναστική της στείρας και ανέξοδης άρνησης. Που όταν ο Υπουργός Εξωτερικων της Χώρας, κ. Κάρολος Παπούλιας,  έφερνε τους Υπουργούς της ΕΟΚ να συνεδριάσουν στα Γιάννενα, εκείνος, αφού είχε "ξεκοκκαλίσει" την παχυλή επιχορήγηση επισκευής του Ξενία, που ο Παπούλιας είχε εξασφαλίσει, έκανε, κρυβόμενος, τον τζάμπα επαναστάτη. 
ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Όχι, η πόλη δεν γυρίζει και δεν πρέπει να γυρίσει πίσω στον σφιχτό εναγκαλισμό και στην υποταγή του Δήμου Ιωαννιτών στα διάφορα παραπολιτικά και παραθρησκευτικά κέντρα, με τα οποία οι δεσμοί της παράταξης Φίλιου παραμένουν ισχυροί. 
ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑΣ... 
Η πόλη δεν θέλει και δεν πρέπει να γυρίσει πίσω στον πολιτιστικό και πολιτισμικό εκείνον χειμώνα, που ενώ  τα μνημεία της κατέρρεαν η Δημοτική Αρχή κι ο Δήμαρχος βρισκόταν σε μόνιμη Νιρβάνα. Τα Σφαγεία ήταν σκέτος ερειπιώνας, το μαιευτήριο -έργο Μινέϊκο- σάπιζε, το Καφωδείο, το Ορφανοτροφείο Γεωργίου Σταύρου, η ακρόπολη του Ίτς Καλέ, τα τούρκικα λουτρά, η οικία του Καλού Πασά, το Σουφαρί Σεράϊ, η Κυρά Φροσύνη, η Στρατολογία, η Ακαδημία, η Ζωσιμαία Σχολή και άλλα πολλά ακόμη είχαν φθάσει οριακά στον εξαφανισμό τους. 


Κι όμως τα τελευταία 10 χρόνια αναστηλώθηκαν, επισκευάσθηκαν και αναδείχτηκαν.
Το Ιστορικό Κέντρο αναβαθμίστηκε, η παραλίμνιος περιοχή και το γραφικό λιμανάκι άλλαξαν όψη, οι γοητευτικοί πεζόδρομοι σαγηνεύουν και προκαλούν, ενώ το Μεσαιωνικό φρούριο, καημός κι επιθυμία πολλών Δημάρχων, επισκευάσθηκε και φωτίσθηκε κι αυτό, ομορφαίνοντας έτσι την ταυτότητα της πόλης μας. 

Οχι, η πόλη δεν θέλει και δεν πρέπει να γυρίσει πίσω στην ντροπή του ντροπιαστικού ΠΑ.ΠΟΚ (Πανελλήνιου Πολιστικού Κινήματος) και στις ποταπές εξαγγελίες της παρακμής για κατασκευή Δημοτικού Μαιευτηρίου!
ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕΙ Η ΠΟΛΗ...
Η πόλη ανατριχιάζει και δεν θέλει να γυρίσει πίσω, παρά το διακαή πόθο του κ. Φίλιου και όσων εκλέχτηκαν μαζί του, γιατί οι περισσότεροι ξυπνάνε, στη συνείδηση της πόλης, εφιαλτικές μνήμες απ´ τις προικο-θέσεις!!! της ΔΕΥΑΙ, την απώλεια των οικοπέδων, που προορίζονταν για ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΛΥΚΕΙΑ και τα καρπώθηκαν οι κολλητοί και φίλοι της οδυνηρής εκείνης εποχής. 

Βλέπουμε ήδη τους "εν δυνάμει" αδίστακτους υποστηρικτές, που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα κανάλια του Δήμου Ιωαννιτών, για την προάσπιση και υποστήριξη των ατομικών και οικογενειακών τους συμφερόντων,αγνοώντας τα θανατηφόρα ατυχημάτα στη λεωφόρο Νιάρχου, που οδηγεί στο Πανεπιστήμιο. 

Η πόλη ανατριχιάζει στη θέα της πληθώρας των εργολάβων της παράταξης Φίλιου, που είναι έτοιμοι, "εκ πείρας", να κατασπαράξουν κάθε σπιθαμή Δημοτικής έκτασης.
ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Παρεμβαίνουμε δυνατά και δυναμικά μέσα στο λαό για να σφίξουμε, ακόμα περισσότερο, τα χέρια μας, ενάντια στη φτώχια και  στα κακά που σκορπάει το μνημόνιο και η στυγερή πολιτική της Κυβέρνησης - εισπράκτορα των χρημάτων των διεθνών τοκογλύφων. Δίνουμε τον κοινό αγώνα ΜΑΖΙ ενάντια στην εξαθλίωση και τον εξευτελισμό, που εγκλείουν τα μέτρα του ΔΝΤ. 

Ψάχνουμε για κοινά μονοπάτια αντίστασης ενάντια στη λαίλαπα που έρχεται. Ψάχνουμε για λύσεις που θα ικανοποιούν τα πλατιά λαϊκά στρώματα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.  
ΓΥΑΛΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΖΑΛΙΖΕΤΑΙ Ο ΦΙΛΙΟΣ...
Είμαστε εδώ για να πούμε και να μιλήσουμε για τις αναπόφευκτες παραλείψεις και τα συνακόλουθα λάθη της Δημαρχίας Γκόντα, να παραδεχτούμε και τις δικές μας ευθύνες για την όποια χαλάρωση μας, αφού ως γνωστόν στηρίξαμε τον Δήμαρχο Γκόντα έμπρακτα και στις προηγούμενες εκλογές με συγκεκριμένο τρόπο και χειροπιαστό έργο. 


Είμαστε εδώ για να πούμε "καθαρά κι αντρείκια" ότι ο Γκόντας έκανε έργα. Να πούμε αυτό που ξέρει και λέει όλος ο κόσμος κι ο ντουνιάς και "αγνοεί" ο Φίλιος και τ´ ασκέρι του γιατί "γυαλίζεται και ζαλίζεται". 


Παρεμβαίνουμε για να πούμε και βεβαίως να υπενθυμίσουμε τα αυτονόητα, ότι δηλ. η πόλη μεγάλωσε, πολύ κι απότομα, και γι' αυτό οι ανάγκες και τα προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν κι αυτά, πολύ κι απότομα. Και πως είναι αρκετά δύσκολο, σχεδόν ανθρωπίνως ακατόρθωτο, να λυθούν, σε μια τετραετία ή οχταετία, τα συσωρευμένα προβλήματα της Νέας Ζωής, των Καρδαμιτσίων, των Μαρμάρων, του Σταυρακίου, του Νεοχωρόπουλου, του Λασπότοπου και της Βρυσούλας. Είναι φύσει αδύνατον να λυθούν όλα τα προβλήματα που λίμναζαν από την αδιαφορία ή την ανημπόρια προηγούμενων Δημοτικών Αρχών.
Έγιναν όμως πολλά. Γίνονται ακόμα περισσότερα.  
ΟΙ ΓΙΑΝΝΙΩΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ...


Γνωρίζουν οι Γιαννιώτες την ανεύθυνη και καταστροφική παρουσία του κ. Φίλιου στο Δημαρχείο, γιατί θυμούνται τη Δημαρχία του κι ανατριχιαζουν και ούτε μπορούν να ξεχάσουν φυσικά την ακατάσχετη καταγγελιομανία του ή τη βιομηχανική κατάθεση μηνύσεων, αναφορών και προσφυγών του, στην 20ετή αντιπολιτευτική του διαδρομή.  Το "όχι σ´ όλα" μας συνεγείρει και μας προκαλεί γέλωτα και θυμό. 

Η Δημαρχία Γκόντα με τις λεπτές ευαισθησίες της στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, για τους τυφλούς με τις ειδικές  λωρίδες στα πεζοδρόμια, με τα συσίτια για τους άπορους, με την ενίσχυση του θεσμού των ΚΑΠΗ, με την παροχή βοήθειας στο σπίτι και με ένα σωρό άλλες ενέργειες  αποδεικνύει πως αποτελεί τη μοναδική Δημοτική Αρχή, που πρόσεξε τον φτωχό, τον αποκλεισμένο, τον άνεργο, τον επαγγελματία...Στάθηκε και στέκεται αρωγός σε κάθε νέο επιστήμονα και επιχειρηματία, σε κάθε προσπάθεια που αναβαθμίζει τα Γιάννενα.
ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΑΣ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΝΗΜΗ ΚΙ ΑΓΙΑΤΡΕΥΤΕΣ "ΠΛΗΓΕΣ"
Όχι, το Λυκοτρίχι, η Κρύα, το Πέραμα δεν πρόκειται να ψηφίσουν τον κ. Φίλιο γιατί αυτός είναι που με τις ανεύθυνες επιλογές του στη χωροθέτηση του βιολογικού καθαρισμού, έκανε τη ζωή τους αβίωτη και μέσα, ακόμα,  στα σπίτια τους!!! με τη μπόχα που αυτός αποπνέει. 

Όχι, το Νεοχωρόπουλο, το Σταυράκι, τα Μαρμαρα δεν πρόκειται και δεν πρέπει να ψηφίσουν τον κ. Φίλιο, γιατί γνωρίζουν τις απαράδεκτες θέσεις του για το Ρυθμιστκό Σχέδιο με τις οποίες θέλησε να αφανίσει τις ιδιοκτησίες τους. Οι κάτοικοι των οικισμών αυτών γνωρίζουν ότι ο Γκόντας  έχει, από καιρό, έτοιμο για έγκριση το σχέδιο πόλης, αλλά το καθυστέρησαν και δυστυχώς το καθυστερούν ακόμη οι "υπόγειες" διαδρομές του κ. Φίλιου και της παράταξης του με την Υπουργό Περιβάλλοντος κ.  Μπιρμπίλη. 
Οι νέοι οικισμοί γνωρίζουν τον Γκόντα γιατί είναι ο γιός τους, το σπλάχνο απ´ τα σπλάχνα τους. Δεν είναι ο γιός του μεγαλογιατρού, ο γόνος της μεγαλοαστικής τάξης. Ειναι ο γιός του αρτεργάτη, ο αυτοδημιούργητος Δικηγόρος, ο πετυχημένος Δήμαρχος. Είναι εκείνος που μιλάει την ίδια γλώσσα με τους "χωριάτες" όπως χαρακτηριστικά και χλευαστικά τους αποκαλεί ο κ. Φίλιος!!! ακόμα κι αυτόν τούτον τον Δήμαρχο της πόλης!
ΟΙ ΓΙΑΝΝΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΚΙ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΝ...
Οι Γιαννιώτες ευγνωμονούν, γιατί γνωρίζουν καλά  ποιός ήταν εκείνος που όρθωσε το ανάστημα  του στον παντοδύναμο Υπερυπουργό, του ίδιου μάλιστα κόμματος, Σουφλιά λέγοντας του ότι: "δεν μπορεί να περάσει η ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ μέσα από το λεκανοπέδιο, μέσα απο την πόλη των Ιωαννίνων".  Κι έτσι γλίτωσε η πόλη, γλίτωσαν οι επόμενες γεννηές από ένα καρκίνωμα. 


Ήταν ο Νίκος ο Γκόντας. 
Αυτόν τον Δήμαρχο στηρίζουμε.
Τέτοιον Δήμαρχο χρειάζονται τα Γιάννενα κι όχι λακέδες και τσιράκια της οποιασδήποτε κομματικής γραφειοκρατίας των Αθηνών.
ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ. ΓΚΟΝΤΑ ΜΕ ΨΥΧΗ. 
Οι Γιαννιώτες, του νέου πλέον Δήμου, κάναμε το ανθρώπινο χρέος μας, την πρώτη Κυριακή. 


"Βγάλαμε την υποχρέωση" και σταυρώσαμε το συγγενή ή τον κουμπάρο, το συνάδελφο και τον ξάδερφο ή τον ανηψιό. Τώρα όμως, τη δεύτερη Κυριακή, δεν χωράνε συναισθηματισμοί. 
Το λόγο έχει η λογική. Όχι αποχή. ΓΚόΝΤΑ με ψυχή. 


   
ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Bookmark and Share