Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Μήπως η επιμονή Παπανδρέου για εκλογές σχετίζεται με το ..."Ιστορία μου - αμαρτία μου;"



ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ από τις διώξεις
ΓΙΑ ΖΗΜΕΝΣ, TOR-M1, ΠΑΤΡΙΟΤ, «ΕΡΜΗΣ»...


11 καλεί ο ανακριτής για κακουργήματα!
Και αρχίζουν προφυλακίσεις.
Τι τρόμαξε τον νομικό παραστάτη μόλις διάβασε τη δικογραφία και παραιτήθηκε;

Έως και πολιτικές ανατροπές αναμένονται το επόμενο διάστημα, μόλις αρχίσουν να «τρέχουν» οι αποκαλύψεις, να ασκούνται διώξεις, να γίνονται ακόμα και προφυλακίσεις εμπλεκομένων στις υποθέσεις Ζήμενς, TOR-M1, Πάτριοτ και Πρόγραμμα «Ερμής».
Πλέον οι εξελίξεις όχι απλώς έχουν δρομολογηθεί, αλλά έχουν ξεφύγει απ' τον ιστό της συγκάλυψης, ένα ιστό που επιδέξια είχε στηθεί για να γλιτώσουν οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί ή οι οικονομικοί παράγοντες, που όμως –ορισμένοι– σχετίζονται άμεσα με ορισμένους πολιτικούς, στους οποίους άλλωστε και παραπέμπουν...
Έγκυρες πληροφορίες μας τονίζουν ότι οι αποκαλύψεις, οι διώξεις, ακόμα και οι προφυλακίσεις είναι πλέον θέμα χρόνου.
Και όταν ο ασκός του Αιόλου ανοίξει, τότε θα είναι μη ελεγχόμενη η ροή των αποκαλύψεων, που αναμένεται να προκαλέσει καταιγισμό εξελίξεων, ακόμα και (επαναλαμβάνουμε) πολιτικές ανατροπές!
Και αυτά ανεξάρτητα απ' το αν και πόσο θα μιλήσουν κάποιοι απ' τους άμεσα εμπλεκόμενους προκειμένου να γλιτώσουν το τομάρι τους.
Ακόμα κι αν αυτό δεν συμβεί, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τις αποκαλύψεις, ούτε όσα θα επακολουθήσουν...
Διότι έχουν σπάσει οι «κρίκοι» της συγκάλυψης.
Και αυτό μετά από επιδέξιες και υπομονετικές κινήσεις του κ. Ζαγοριανού, καθώς και των άλλων δικαστικών, οι οποίοι έχουν αναλάβει τις επίμαχες υποθέσεις.
Αποκλειστικές μας πληροφορίες εξάλλου επιμένουν ότι σύντομα και στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο θα «πέσουν στην πιάτσα» και ονόματα πολιτικών.
Και αυτό είναι που θα προκαλέσει τις σεισμικές δονήσεις στο πολιτικό σύστημα. Όταν, για παράδειγμα, θα αποκαλυφθεί το όνομα που βρίσκεται πίσω απ' τον κωδικό «Roccos», αναπόφευκτα θα προκύψουν τέτοιοι τριγμοί, που δεν θα ελέγχονται. Περίπου τα ίδια, όταν έρθουν στη δημοσιότητα ονόματα σχετιζόμενα με τους TOR-M1.
Όπως επίσης όταν δημοσιοποιηθούν ονόματα πολιτικά σχετιζόμενα με μια πτυχή του σκανδάλου της Ζήμενς, το περιβόητο σύστημα C4I, για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004...
Σημειώνεται ότι ακόμα και αν καθυστερήσει το άνοιγμα των λογαριασμών των εμπλεκόμενων προσώπων ή ορισμένων εξ αυτών, οι διώξεις θα ξεκινήσουν με τα ονόματα τα οποία έχουν «δεθεί» απ' τις μέχρι τώρα έρευνες.
Ενώ πληροφορίες επιμένουν ότι στα χέρια του κ. Ζαγοριανού βρίσκεται ήδη η αποκωδικοποίηση του περιβόητου «Roccos»...
Ενώ σχετικά με την άλλη μεγάλη υπόθεση, αυτήν της προμήθειας των TOR Μ1, έχει προκαλέσει εντύπωση η μεγάλη καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση ονομάτων, αφού ήδη απ' τον Νοέμβρη του 2006 έχουν έρθει στοιχεία για λογαριασμούς και εταιρείες εμπλεκόμενες, ενώ απ' τον Αύγουστο του 2007 έχουν έρθει και ονόματα φυσικών προσώπων...
Επίσης έχει προξενήσει μεγάλη και αλγεινή εντύπωση το γεγονός των... αδέξιων χειρισμών γύρω απ' τον νομικό παραστάτη του ελληνικού Δημοσίου για την υπόθεση της Ζήμενς.
Εκτός κι αν αληθεύουν οι επίμονες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες απλώς ο κ. Κόκκινος τρόμαξε όταν είδε τη δικογραφία και τα ηχηρά ονόματα που εμπλέκονται και επέλεξε να μην αναμειχθεί περαιτέρω!
Έρχεται... τσουνάμι!
Μπαράζ διώξεων με ενδεχόμενες προφυλακίσεις αναμένεται όχι μόνο για τη Ζήμενς, αλλά και για τους TOR-M1, που ερεύνησε η Bουλή, όπως και για το πρόγραμμα «Ερμής» αλλά και για τους Πάτριοτ.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Ζήμενς έχει ζητηθεί από τις ελβετικές αρχές το άνοιγμα 17 λογαριασμών, η απόφαση όμως του ελβετικού δικαστηρίου για το εάν θα ανοίξουν ή όχι θα πάρει τέσσερις με πέντε μήνες.
Ως γνωστόν, το καλοκαίρι ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Παναγιώτης Αθανασίου, που διενήργησε την προκαταρκτική έρευνα, απήγγειλε κατηγορίες για τέσσερα κακουργήματα, και συγκεκριμένα για παθητική και ενεργητική δωροδοκία σε βάρος του Δημοσίου, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ηθική αυτουργία στο αδίκημα, καθώς και άμεση συνέργεια στην ίδια πράξη.
Το μόνο που απομένει είναι να ανοίξουν οι λογαριασμοί και να δούμε σε ποιους ανήκουν...
Ίσως δεν είναι τυχαία και η απίστευτη εμπλοκή που παρουσιάσθηκε με τον ορισμό νομικού παραστάτη εκ μέρους του Δημοσίου, προκειμένου να εποπτεύει στο εξωτερικό οιαδήποτε νομική κίνηση στην οποία ενδέχεται να προβούν οιονεί κατηγορούμενοι στην υπόθεση.
Έπρεπε να υπάρξει την Πέμπτη επείγουσα αλληλογραφία του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Δένδια με τον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Αλέξανδρο Τζεφεράκο, για να πληροφορηθεί κατ' αρχάς ότι ο Κ. Κόκκινος που είχε ορισθεί δεν... αποδεχόταν και ότι θα έψαχναν για άλλον (!) και στη συνέχεια να δώσει εντολή ο υπουργός να διερευνηθεί «το ενδεχόμενο ύπαρξης πειθαρχικών ευθυνών» γι' αυτό το ανεπίτρεπτο μπάχαλο, που άφησε το ελληνικό κράτος χωρίς νομικό παραστάτη έναντι των ελβετικών δικαστηρίων σε μια τόσο σημαντική υπόθεση.
Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες, ο κ. Κόκκινος πήγε και είδε τη δικογραφία και στη συνέχεια δήλωσε «ανειλημμένες επαγγελματικές υποχρεώσεις»! Εικάζεται είτε ότι βλέποντας τη δικογραφία είδε «τρανταχτά ονόματα», τρόμαξε και δεν θέλησε να εμπλακεί, είτε ότι με τη γνωστοποίηση του ονόματος έγινε αποδέκτης δημοσιογραφικών τηλεφωνημάτων και ενόχλησης, και ασυνήθιστος καθώς ήταν, δεν θέλησε να εμπλακεί περαιτέρω. (Το γιατί δεν ανέλαβε νομικός παραστάτης ο Ηλίας Μπίσιας το εξηγεί ο ίδιος με επιστολή που μας έστειλε και τη δημοσιεύουμε πιο κάτω.)
Πάντως, οι νομικοί που ασχολούνται με την υπεράσπιση των υπό κατηγορία προσώπων υποστηρίζουν ότι η προσφυγή στις ελβετικές αρχές για το άνοιγμα των λογαριασμών είναι εντελώς αυθαίρετη και χαρακτηρίζεται από πλήρη αοριστία.
Ότι η εγκληματική δραστηριότητα δεν στοιχειοθετήθηκε, αφού η «πηγή» των χρημάτων που δόθηκαν είναι γνωστή, η Ζήμενς της Γερμανίας και επομένως δεν υπάρχει «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».
Να σημειωθεί ότι πρόσωπα που κατηγορούνται έχουν «μπλοκάρει» το άνοιγμα των λογαριασμών.
Ένα από αυτά είναι και ο Χρ. Καραβέλας, που έχει προσφύγει εγγράφως στην ελβετική Δικαιοσύνη, επικαλούμενος το δικαίωμα εναντίωσης που του δίνει η ελβετική νομοθεσία και το ότι η κύρια πράξη για την οποία ζητείται το άνοιγμα των λογαριασμών του στις ελβετικές τράπεζες είναι έγκλημα που στη χώρα μας έχει παραγραφεί.
Γι' αυτό και θα διευρυνθεί το κατηγορητήριο και για την κατηγορία της απιστίας, έγκλημα που μπορεί να οδηγήσει στην αποκάλυψη ακόμα και πολιτικών προσώπων που εισέπρατταν από τα έργα τα οποία αναλάμβανε η γερμανική εταιρεία.
TOR-M1 για 11 ύποπτους
Μετά από δικαστική έρευνα τεσσάρων χρόνων και αφού ολοκληρώθηκε το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής για την αγορά των TOR-Μ1 με πρόεδρο τον Γιάννη Τραγάκη, ήρθε η ώρα –τις επόμενες ημέρες– να ασκηθούν διώξεις κατά 11 εμπλεκόμενων προσώπων, τα ονόματα των οποίων προέκυψαν από το άνοιγμα των λογαριασμών.
Και αυτή η υπόθεση –όπως και της Ζήμενς στο μεγαλύτερο κομμάτι της– αφορά περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όταν έγιναν και οι σχετικές προμήθειες για το υπουργείο Άμυνας.
Οι κατηγορίες που αποδίδονται στους 11 εμπλεκόμενους στην υπόθεση είναι α) αποδοχή προϊόντος εγκλήματος, β) διακίνηση «μαύρου χρήματος» και γ) απιστία στην υπηρεσία.
Μεταξύ των 11 συμπεριλαμβάνεται και ο Βλάσιος Καμπούρογλου, καθώς και άλλα άτομα που κατέθεσαν στην Εξεταστική Επιτροπή.
Να θυμίσουμε ότι για την εξυπηρέτηση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων (ΑΩ) στο πρόγραμμα των TOR-M1 είχε συσταθεί στην Ελλάδα η εταιρεία Drumilan International Hellas.
Αλλά τα «χαμένα» χρήματα από τα αντισταθμιστικά στάλθηκαν σε λογαριασμούς της θυγατρικής εταιρείας Drumilan Offset Programme Ltd. στη Λευκωσία.
Από την Κύπρο τα χρήματα στάλθηκαν κυρίως σε λογαριασμούς στην Ελβετία.
Με βάση τις ελληνορωσικές συμφωνίες, την υλοποίηση των ΑΩ δεν την είχε αναλάβει η κυπριακή Drumilan αλλά η Drumilan International Hellas.
Σε αυτήν μετείχε ο Άραβας που φέρεται χαρακτηρισμένος ως μεγαλέμπορος όπλων Φουάντ αλ Zαγιάτ, όπως και ο συμπατριώτης του Καγιαλέχ.
Πρόεδρος της εταιρείας ήταν ο Βλάσιος Καμπούρογλου.
Και «Ερμής» και Πάτριοτ.
Τον Σεπτέμβριο του 1999 ο τότε υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος υπέγραφε, παρουσία του πρώην επικεφαλής της Ζήμενς Ελλάς και του αρμόδιου στελέχους της Ζήμενς Γερμανίας, Νόρμπερτ Γκεμπάουερ, τη σύμβαση για το τηλεπικοινωνιακό σύστημα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας «Ερμής».
Το κομμάτι του έργου που πήρε έφτασε τα 7 δισ. δρχ. (τα υπόλοιπα τα μοιράστηκαν άλλες εταιρείες).
Περίπου την ίδια περίοδο η πολυεθνική αναλάμβανε έργο 27,5 εκατ. δολαρίων για την κατασκευή εξειδικευμένων τμημάτων για τα αντιαεροπορικά συστήματα Πάτριοτ.
Σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα, η αμερικανική δικηγορική εταιρεία Debevoise που ανέλαβε να ερευνήσει για λογαριασμό της Ζήμενς το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων», έδωσε στις ελληνικές αρχές ένα διάγραμμα με τίτλο «ανοιχτές πληρωμές 2%».
Το διάγραμμα διαμορφώθηκε με βάση την κατάθεση ενός εκ των χειριστών των «μαύρων ταμείων», του Βόλφγκανγκ Ρούντολφ, στην Εισαγγελία του Μονάχου, στις 12/2/2007.
Μάρτυρας που κατέθεσε στο δικαστήριο του Μονάχου είπε ότι πληρώθηκαν πολιτικοί και από τα δύο μεγάλα κόμματα για την περίφημη πια «σύμβαση 8002» του ΟΤΕ, τα προγράμματα Πάτριοτ και «Ερμής» του στρατού και το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I.
Δηλαδή, το 1999 η Ζήμενς αναλαμβάνει την κατασκευή του συστήματος «Ερμής» για τις τηλεπικοινωνίες του Στρατού.
Στο πλαίσιο αυτό τιμολογεί μια εταιρεία ονόματι Dasa.
Η Dasa πληρώνει στη συνέχεια μια offshore εταιρεία ονόματι Pacific Ocean στη Midland Bank στο Μονακό.
Από την τελευταία, ο συνεργαζόμενος με τη Ζήμενς μεσάζων πληρώνει δύο πολιτικούς της τότε αντιπολιτευόμενης ΝΔ (το ένα πρόσωπο πληρώθηκε μέσω συγγενούς) και τρεις του ΠΑΣΟΚ (δύο πολιτικοί και ένας υπηρεσιακός παράγων).
Αυτά λένε οι πληροφορίες.
Και λέγεται ότι ήρθε η ώρα να ασκηθούν διώξεις και γι' αυτήν την υπόθεση...