Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΔ: «Θα καταργήσουμε τον Νόμο για τα ταξί»


Να καταργήσει το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την απελευθέρωση των ταξί δεσμεύεται η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζοντας ότι «αποτελεί μοναδικό παράδειγμα ενός περίεργου μείγματος νεοφιλελεύθερων επιδιώξεων με σοβιετική συνταγή». 
Ο αρμόδιος τομεάρχης Μιχάλης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στις κόκκινες
γραμμές που θέτει το κόμμα του, επισημαίντας ότι διαφωνεί γιατί το νομοσχέδιο:
Κρατικοποιεί νόμιμα περιουσιακά στοιχεία.
Εμποδίζει τους κατόχους των αδειών να δουλέψουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, υποχρεώνοντάς τους να ενταχθούν σε εταιρείες, κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 5 παρ. 1 του Συντάγματος.
Συγκρούεται με τις διατάξεις του βασικού νόμου 3919/2011 περί απελευθέρωσης των επαγγελμάτων (άρθρο 1 και 2 παρ. 2 εδάφιο ζ) που η ίδια η Κυβέρνηση ψήφισε τον περασμένο Φεβρουάριο.
Προκαλεί δραματικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στο κυκλοφοριακό ιδιαίτερα των μεγάλων αστικών κέντρων, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης έκδοσης νέων αδειών ταξί.
Δημιουργεί μια νέα κατηγορία υπερχρεωμένων ανέργων.
Οδηγεί στη δημιουργία ΚΑΡΤΕΛ με την συγκέντρωση μεγάλου αριθμού αδειών στα υπό υποχρεωτική ίδρυση νομικά πρόσωπα κεφαλαιουχικού χαρακτήρα.
«Εάν τελικά ψηφιστεί το νομοσχέδιο αυτό, η Νέα Δημοκρατία, ως Κυβέρνηση, θα προχωρήσει στην άμεση κατάργησή του,» επισήμανε ο κ. Παπαδόπουλος και ξεκαθάρισε:.

«Η κυβέρνηση οφείλει να αλλάξει όσα προσκρούουν στο Σύνταγμα, όσα οδηγούν στη δημιουργία ΚΑΡΤΕΛ, οφείλει να θεσμοθετήσει πληθυσμιακά κριτήρια, όπως αυτά που εφαρμόζονται στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. και τα οποία - όπως ο προηγούμενος αρμόδιος Υπουργός κ. Ρέππας, πρόσφατα, διαβεβαίωσε – είχαν γίνει αποδεκτά και από την Τρόικα»

briefingnews 

Δεν υπάρχουν σχόλια: