Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ή… του σοκ;

Αυτό που προσπαθώ να καταλάβω είναι πως είναι δυνατόν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ψηφίζουν μια τροπολογία, την οποία όλες τις προηγούμενες ημέρες την κατέκριναν χαρακτηρίζοντάς την άδικη και εξοντωτική, με το αιτιολογικό ότι, «αυτή είναι η τελευταία φορά»! Είναι προφανές ότι οι άνθρωποι έχουν μπερδέψει την «κομματική πειθαρχία» με την «λαϊκή εντολή». Προκειμένου...
να κρατήσουν στη ζωή την... κυβέρνηση, σκοτώνουν εν ψυχρώ τους εντολείς τους. Όπως θα έλεγε κι ένας επαγγελματίας δολοφόνος, «δεν είναι προσωπικό».
Είναι σαφές ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – όπως και αντιστοίχως οι βουλευτές της εκάστοτε συμπολίτευσης – δεν ψηφίζουν με βάση τα συμφέροντα των πολιτών, αυτών δηλαδή που τους ψήφισαν, αλλά της κομματικής νομενκλατούρας που τους έβαλε στα ψηφοδέλτια. Και μετά διαμαρτύρονται γιατί ο κόσμος τους αποδοκιμάζει. Μα πώς να μη σας αποδοκιμάσει σύντροφοι, όταν κάθε βδομάδα ψηφίζετε κι έναν επιπλέον φόρο που τους φέρνει πιο κοντά στη καταστροφή;
Η κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ που τη στηρίζει, έχουν την απόλυτη ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση. Η πρώτη γιατί με τον ερασιτεχνισμό της έχει εκθέσει τη χώρα, και η δεύτερη γιατί δεν έχει το «ειδικό βάρος» να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των πολιτών και την αξιοπρέπεια της Ελλάδας.
Αυτή η κοινοβουλευτική ομάδα θα μείνει στην ιστορία.
Θα έχει ψηφίσει τους περισσότερους φόρους που επεβλήθησαν μεταπολεμικά, ταυτόχρονα με τις περικοπές και τις μειώσεις μισθών.
Χάρης Παυλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: