Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Τακτοποίησε στον ΟΑΕΔ σύζυγο και κουνιάδα!!! Ερχονται χρόνια δύσκολα...

Μπορεί πάνω από 1.000.000 άνθρωποι να είναι άνεργοι, στην πλειονότητά τους νέοι και γυναίκες, όταν όμως ακούει κανείς τον πρωθυπουργό να υπόσχεται στα μεγαλεπήβολα οράματά του έναν εργαζόμενο (τουλάχιστον ένας, για να μην τον αδικούμε) ανά οικογένεια, τότε τι να πει, συμβιβάζεται με την ιδέα, όσο τρόμο και αν προκαλεί. Αλλά τελικά αυτά μάλλον που έλεγε ο κ. Παπανδρέου για πολλές ελληνικές οικογένειες δεν ισχύουν για τους «κολλητούς» του. Ιδιαίτερα όταν αυτοί εντελώς «συμπτωματικά» βρίσκονται στη θέση του διοικητή του οργανισμού που οφείλει να βρίσκει δουλειά στους...
ανέργους.
Ο λόγος για τον διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια και προσωπικό φίλο του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου, που με δύο αποφάσεις του λυτρώθηκε από τα οικογενειακά προβλήματα απασχόλησης.
Ο κ. Κικίλιας (για τον οποίο είχαμε αποκαλύψει στο παρελθόν ότι είχε βάλει ένα «πράσινο» στέλεχος του ΟΑΕΔ σε πέντε άμισθες θέσεις επιτροπών) μάλιστα έχει συγγράψει πολλά και μεταξύ άλλων και σε συλλογικό έργο τις απόψεις του για «την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος κοινωνικής υποστήριξης και ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος». Πιστεύουμε, όχι σαν και αυτό που μοιράζει η κυβέρνησή του ως μισθό στη νέα γενιά, αλλά και ο ίδιος ως πρόεδρος του ΟΑΕΔ.
Αποφάσισε όμως να εγγυηθεί το εισόδημα των συγγενών του. Ο κ. Κικίλιας είναι νυμφευμένος με την κυρία Αναστασία Χάραρη του Ιωάννη. Η σύζυγός έχει και μια αδελφή, την κυρία Βασιλική Χάραρη του Ιωάννη. Με την υπ. αρ. Β118669/5/5/10 απόφασή του η κουνιάδα του διορίζεται ως μετακλητή υπάλληλος γραμματέας του στον ΟΑΕΔ. Ετσι ένα μέτωπο «έκλεισε».

Ομως η σύζυγος ήταν διορισμένη και αυτή με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε μια θυγατρική του ΟΑΕΔ, Παρατηρητήριο Απασχόλησης Ερευνητική Α.Ε. Τι να κάνει ο δόλιος και αφού η κυβέρνηση είχε στα σχέδια να την καταργήσει; Με το ΦΕΚ Γ 1303/31-12-2010 (παραμονές Πρωτοχρονιάς, κάτι σαν Αϊ-Βασίλης και όχι για να μην το μάθει κανείς) η κυρία Αναστασία μετατάσσεται στον ΟΑΕΔ από το Παρατηρητήριο Α.Ε., που θα θέσει το προσωπικό του σε εργασιακή εφεδρεία. Ομως το στόρι είχε και συνέχεια. Η σύζυγος του διοικητή παίρνει και νέα μετάταξη, αυτή τη φορά στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου οι αμοιβές είναι υψηλότερες από αυτές του ΟΑΕΔ. Τελικά η μετάταξη αυτή ακυρώθηκε, καθώς κάποιος απείλησε με αποκαλύψεις, και η κυρία Κικίλια τα μάζεψε με... αίτησή της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: