Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεχάστε τις επιστροφές φόρου

Σε συμψηφισμούς των ποσών της έκτακτης εισφοράς που θα χρεώσει στους φορολογουμένους με τις επιστροφές φόρου που τους χρωστά εξετάζει σοβαρά να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται ουσιαστικά για τρικ που μελετάται από το υπουργείο Οικονομικών και έχει διπλό στόχο.
Από τη μια, να μειώσει κατακόρυφα τις εκταμιεύσεις ποσών από το δημόσιο ταμείο για την επιστροφή φόρων στους φορολογουμένους και
από την άλλη, να αντιμετωπίσει τυχόν φαινόμενα «Δεν πληρώνω», αφού τα ποσά της εισφοράς θα παρακρατούνται απευθείας από την Εφορία μέσω του συμψηφισμού με τις επιστροφές φόρου.
Εφόσον περάσουν οι σχετικές εισηγήσεις που δέχεται η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών από υπηρεσιακούς παράγοντες, εκτιμάται ότι θα προκληθούν μεγάλες αντιδράσεις από τους φορολογουμένους που δικαιούνται επιστροφή φόρου λόγω αποδείξεων

Δεν είναι λίγοι αυτοί που περιμένουν τα χρήματα της επιστροφής για να αντιμετωπίσουν άμεσες οικονομικές ανάγκες και να προχωρήσουν στην εξόφληση της έκτακτης εισφοράς και των υπόλοιπων νέων φόρων σε δόσεις, όπως προβλέπει άλλωστε και η νομοθεσία.
Εκτιμάται ότι οι φορολογούμενοι που δεν έχουν λάβει ακόμη την επιστροφή φόρου εισοδήματος ξεπερνούν τους 300.000. Πρόκειται κυρίως για φορολογουμένους που έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση χειρόγραφα στην Εφορία και η οποία δεν έχει ακόμη εκκαθαριστεί, ή την έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά και δικαιούνται να τους επιστραφεί ποσό φόρου άνω των 1.500 ευρώ.

dimokratianews 

Δεν υπάρχουν σχόλια: