Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Με φωτοτυπίες και... CD γυμνάσια και λύκεια!

Φωτοτυπίες και CD αντί για σχολικά βιβλία θα μοιραστούν φέτος στους μαθητές στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς που ξεκινάει σε λιγότερο από δυο εβδομάδες. 
Παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις (σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου) της υπουργού Παιδείας ότι τα «βασικά» βιβλία θα βρίσκονται εγκαίρως στα
σχολεία, τελικά τα παιδιά δεν κατάφεραν να γλιτώσουν από τις φωτοτυπίες, τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες
Παράλληλα, η καινοτόμος ιδέα -που μάλλον αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία-, την οποία είχε η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου εμπλουτίστηκε και με CD. 
Ετσι, όσοι μαθητές δηλώσουν ότι διαθέτουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση τους θα παραλαμβάνουν το σχετικό CD, ενώ οι υπόλοιποι θα βολευτούν με φωτοτυπίες.

Σε αυτή τη λύση κατέληξαν υπουργός Παιδείας και Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης στη συνάντηση που είχαν για την προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς. Καθώς η 12η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, πλησιάζει απειλητικά και το χαρτί που παρήγγειλε ο Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) μόλις πριν από λίγες ημέρες πήρε τον δρόμο για το τυπογραφείο, δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που η λύση τού στοκ βιβλίων που είχε στις αποθήκες του το υπουργείο και είχε εξεταστεί αρχικά εγκαταλείφθηκε πολύ γρήγορα, όταν συνειδητοποίησαν ότι δεν έφτανε για να καλύψει ούτε ένα μικρό ποσοστό των συνολικών αναγκών.

Στο παρά πέντε, λοιπόν, της νέας σχολικής χρονιάς, μόνο 30 τίτλοι διδακτικών εγχειριδίων βρίσκονται στην τελική φάση εκτύπωσης και αυτά προορίζονται για τους μαθητές του δημοτικού.
Για τα παιδιά του γυμνασίου και του λυκείου θα επιστρατευθούν CD και φωτοτυπίες, προκειμένου να μην ξεκινήσουν τα μαθήματα με τις τσάντες άδειες.
Πάντως, το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών είχε, από την πρώτη στιγμή, κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στην κυρία Διαμαντοπούλου, επισημαίνοντας ότι τα αποθέματα περσινών βιβλίων είναι ελάχιστα.
Είχαν εκφράσει ακόμα τις ενστάσεις τους για το κατά πόσο είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν οι παραδόσεις των μαθημάτων με φωτοτυπίες και... CD πλέον.

  dimokratianews
Εύη Πανταζοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: