Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011

Το 54,9% των ψηφοφόρων «βλέπει» νίκη ΝΔ και το 22,4% νίκη ΠΑΣΟΚ

Με το εντυπωσιακό, για το χρόνο αλλά και τα αποτελέσματα των εκλογών του 2009, ποσοστό του σχεδόν 55%,.το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται στην παράσταση νίκης έναντι του ΠΑΣΟΚ το οποίο και μετά βίας συγκεντρώνει το 22%. Πιο συγκεκριμένα και βάσει δημοσκόπησης της MARC για το Έθνος της Κυριακής η ΝΔ προηγείται στην παράσταση νίκης με ποσοστό 54,9% και το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 22,4%.Το παραπάνω σηματοδοτεί μια αυταπόδεικτη πλέον μεταστροφή του εκλογικού σώματος, το οποίο βλέπει πρώτο κόμμα την ΝΔ αν γίνονταν σήμερα εκλογές.
Σε σχέση με τη διαφορά των μεγάλων κομμάτων  η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά μια 1,4 ποσοστιαία μονάδα χωρίς όμως να έχει γίνει αναγωγή επί των αναποφάσιστων. Σε μια τέτοια περίπτωση  η διαφορά θα μπορούσε να ξεπεράσει και το 5% υπέρ της ΝΔ καθώς μόνο το 10% των αναποφάσιστων δηλώνει ότι θα μπορούσε να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ.
Πιο συγκεκριμένα τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα κυμαίνονται ως εξής:
Η  ΝΔ συγκεντρώνει το 21,4%, το ΠΑΣΟΚ το 20%, και ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,5% , ο ΛΑΟΣ με 5,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,6%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,8%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,2% , το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών με 2% ενώ αναποφάσιστο δηλώνει το 10,3%. Το 17% των πολιτών πάντως δηλώνει πως θα απέχει ή θα ρίξει λευκή ή άκυρο Το 60,3% τάσσεται υπέρ της συναίνεσης, ενώ όσον αφορά τον ανασχηματισμό το 65,7% δεν πιστεύει ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα –υπό τον νέο υπουργό οικονομικών Ε. Βενιζέλο- θα εφαρμόσει μια πιο δίκαιη πολιτική στην κατανομή των βαρών.
Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών πάντως και σε ποσοστό 68,2% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών ενώ ένας στους δύο θεωρεί πως η κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει το Μεσοπρόθεσμο, ξεκαθαρίζοντας όμως πως θα πρέπει να το έχει επαναδιαπραγματευτεί πρώτα. Ένα 22,7% ζητά να μην εφαρμοστεί το Πρόγραμμα ακόμα και αν η χώρα πτωχεύσει 
Τέλος μόλις το 38,7 δηλώνει ικανοποιημένο από τις αλλαγές στην κυβέρνηση. 

defencenet 

Δεν υπάρχουν σχόλια: