Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Δίωξη κατά Μαρινάκη ζητά η αντεισαγγελεύς

Τη δίωξη του προέδρου του Ολυμπιακού  Βαγγέλη Μαρινάκη για κακουργηματικές πράξεις, ζητά με έγγραφό της προς την
προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών
Αθηνών Ελένη Ράικου, αντεισαγγελεύς Πρωτοδικών,Πόπη Παπανδρέου.
Συγκεκριμένα, για απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση και σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα. Ζητά επίσης να ασκηθεί δίωξη, μεταξύ άλλων, κατά Θ. Κανελλόπουλου, Καλόπουλου, Τρύφωνα, Θ. Μητρόπουλου.
Ιδιαίτερα επιβαρυντικούς διαλόγους από τηλεφωνικές συνομιλίες Μαρινάκη, Μπέου και Θ. Κανελλόπουλου περιλαμβάνει η δικογραφία.
Σύμφωνα με τις απομαγνητοφωνήσεις:
• Ο Αχ. Μπέος ζητά από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού να παρασχεθεί προστασία στους διαιτητές Καλόπουλο και Τρύφωνα μετά τον αγώνα Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού το Φεβρουάριο του 2011.
• Συνομιλώντας με τον Κανελλόπουλο, ο Μπέος χαρακτηρίζει τη διαιτησία του παραπάνω αγώνα "το μεγαλύτερο σκάνδαλο" του ποδοσφαίρου, αλλά προσθέτει ότι καλώς έγινε "αφού έγινε για το φίλο μας".
Στη συνομιλία αυτή αναφέρεται επίσης, ότι ο Ολυμπιακός ήταν αγωνιστικά τραγικός και ο Παναθηναϊκός πολύ καλύτερος. Επίσης οι δύο άνδρες συζητούν για τη βαθμολογία του διαιτητή Καλόπουλου, σημειώνοντας ότι πρέπει να πάρει επαρκώς καλό βαθμό, ώστε να σφυρίξει οπωσδήποτε την επόμενη Κυριακή, "έστω και ως τέταρτος".

2 σχόλια:

Gr_One είπε...

Ετσι εξηγείται η σπουδή του ολυμπιακού να εκδώσει ανακοίνωση οτι δεν εμπλέκεται στο σκάνδαλο

Ανώνυμος είπε...

Αν τελικά επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη (συνεργεία σε εγκληματική οργάνωση και συνεργεία για δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος), τότε η ποινή που προβλέπει το αθλητικό δίκαιο είναι....
η ποινή του υποβιβασμού για τον Ολυμπιακό, ενώ υπάρχει περίπτωση να του αφαιρεθεί ακόμη και ο τίτλος του πρωταθλητή.
Όσον αφορά την εξέλιξη της υπόθεσης στα πολιτικά δικαστήρια; Προβλέπεται ποινή φυλάκισης ακόμη και 20 ετών.