Κυριακή, 26 Ιουνίου 2011

Πιστεύουν ότι μπορούν ακόμα να κοροϊδεύουν τον κόσμο;

......Όσον αφορά  τώρα στην ουσία των "μέτρων Βενιζέλου":
Πρώτον, διαψεύστηκε  πανηγυρικά η κυβερνητική προπαγάνδα ότι τα μέτρα μας τα επιβάλλει η τρόικα.  Η αλήθεια είναι ότι η τρόϊκα θέτει στόχους και η κυβέρνηση αποφασίζει τον τρόπο επίτευξής τους. Ειδικά μάλιστα για τη περαιτέρω αύξηση των φόρων, είναι από καιρό και δημόσια διατυπωμένη η άποψη του κ. Τόμπσεν, ότι δεν χρειάζονται πρόσθετοι φόροι.

Δεύτερον, τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου,  κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με τα προηγούμενα. Άρα θα έχουν και τα ίδια αποτελέσματα.
Τρίτον, θα προκαλέσουν περαιτέρω μείωση του διαθεσίμου εισοδήματος, άρα περιορισμό της ενεργού ζήτησης των νοικοκυριών γεγονός που θα ενισχύσει μια ήδη βαθιά ύφεση. Επομένως, είναι δημοσιονομικά αναποτελεσματικά.
Τέταρτον,  πλήττονται πάλι τα μεσαία στρώματα. Πληρώνουν  οι ίδιοι και οι ίδιοι!  Από την άποψη αυτή  είναι  κοινωνικά άδικα και θα αποδυναμώσουν ακόμα παραπάνω τον κοινωνικό ιστό.

Πέμπτον, κανένα από τα μέτρα αυτά δεν αντιμετωπίζει το μείζον, που είναι η φοροδιαφυγή.  Ισα-ίσα μάλιστα μπορεί και να την εκθρέψει!
Βέβαια θα…… πληρώσουν κάτι παραπάνω οι βουλευτές και οι πολιτικοί υπάλληλοι! Εδώ ακριβώς βρίσκεται η διαφορά Βενιζέλου – Παπακωνσταντίνου. Αν το μέτρο ανακοίνωνε ο δεύτερος, θα ήταν αστείο. Τώρα που το ανακοίνωσε ο κ. Βενιζέλος είναι μια προσπάθεια «δικαιότερης κατανομής των φορολογικών βαρών»!.......

Δεν υπάρχουν σχόλια: