Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

Η Αθήνα “κλαίει” ακόμα - Η επόμενη μέρα στο Σύνταγμα

- Κλειστό το υπουργείο Οικονομικών λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας
- Πολλά καταστήματα δεν θα καταφέρουν σήμερα να λειτουργήσουν
- Οι ξενοδόχοι μιλούν για μεγάλες καταστροφές 

 Ο “χημικός πόλεμος” δεν τέλειωσε, τα δάκρυα ρέουν ακόμη και τώρα. Οι περαστικοί “καίγονται” απ' τα χημικά. Δάκρυα και για υπαλλήλους και ιδιοκτήτες καταστημάτων. Ρημαγμένοι ολόκληροι δρόμοι, κατεστραμμένα καταστήματα και ποιος ξέρει αύριο ποιοι δεν θα έχουν δουλειά και δεν εννοούμε μόνο τα χαμένα μεροκάματα.

Η κατάσταση σήμερα στο κέντρο της Αθήνας είναι στην κυριολεξία για κλάματα. Οι ζημιές δεν είναι μόνο όσα μπορεί κανείς να δει στο Σύνταγμα αλλά και σε μεγάλη ακτίνα μέσα και γύρω στο ιστορικό κέντρο της Αθηνας.

Οι έμποροι, οι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα μαζεύουν ο καθένας τα δικά του κομμάτια. Οι μεν των καταστημάτων τους και οι δε όσα άφησαν πίσω τους οι κουκουλοφόροι.

Η ατμόσφαιρα λένε οι ειδικοί θα κάνει πολύ καιρό να καθαρίσει. Τα χημικά που έπεσαν επι 7-8 ώρες την Τετάρτη έχουν "ποτίσει" τα πάντα! 'Οσοι θέλησαν να μετατραπεί η καρδιά της Αθήνας σε Καμπούλ, τα κατάφεραν μια χαρά.


Με μια οργισμένη ανακοίνωση η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής, συμπαραστέκεται τόσο στο ξενοδοχείο - μέλος της που αναγκάστηκε να πάρει έκτακτα μέτρα ευθύνης για την προστασία επισκεπτών και εργαζόμενων εκκενώνοντάς το, όσο και στα λοιπά ξενοδοχεία - μέλη της στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος, τα οποία λόγω φύσης και θέσης (έναντι του Ελληνικού Κοινοβουλίου), πληρώνουν συνεχώς και επί σειρά ετών "τα σπασμένα" από "τα έργα και τις ημέρες των εκάστοτε κυβερνώντων".


"Τα χθεσινά γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας, μιλάνε από μόνα τους. Οι συνέπειες τους δε, είναι προφανείς. Τόσο για τους επισκέπτες της πόλης που βρέθηκαν στο "μάτι" ενός ακόμα "κυκλώνα" βίας, εγκλωβισμένοι και φοβισμένοι, (στον αντίποδα του "ολυμπιακού ιδεώδους" και της "ολυμπιακής εκεχειρίας",  όσο και για τα αθηναϊκά ξενοδοχεία και τους εργαζόμενους σε αυτά".

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: