Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

Ούγγρος πρωθυπουργός σε Σαμαρά: "Γράφτους και προχώρα… είσαι στον σωστό δρόμο"!

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός που πέταξε έξω από την χώρα του το ΔΝΤ με αποτέλεσμα τώρα να την αναβαθμίζουν οι οίκοι αξιολόγησης, έδωσε τα εύσημα στον Αντώνη Σαμαρά για την στάση του.
“Κάνεις το σωστό για την χώρα σου.
Μην υποκύψεις στις πιέσεις, εσύ είσαι στον σωστό δρόμο”!
Λόγια με μεγάλη βαρύτητα από κάποιον που τόλμησε και πέτυχε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

«Μην κατηγορείτε τον Αντώνη. Και σε μένα τα ίδια λέγατε και αποδείχτηκε ότι είχατε άδικο» είπε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του ΕΛΚ απευθυνόμενος σε Μέρκελ και Μπαρόζο που επέμεναν ότι ο Σαμαράς πρέπει να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο .

Ο Ορμπάν όταν πριν από μερικούς μήνες ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας του άλλαξε αμέσως μίγμα οικονομικής πολιτικής, έκοψε τα πόδια του ΔΝΤ , ύψωσε το ανάστημα του ως ίσος προς ίσο στην Ε.Ε. και τελικά πέτυχε να αναστρέψει το κλίμα.

Κι όχι μόνο πέτυχε αλλά την περασμένη εβδομάδα ο Fitch αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ουγγαρίας αλλάζοντας εντελώς την ψυχολογία των αγορών απέναντι στην χώρα αυτή.

Οι ευρωπαίοι κατηγορούσαν τον Ορμπάν ως λαϊκιστή και δυστυχώς εκείνοι που τον κατηγορούσαν ήταν κυρίως οι κεντροδεξιοί του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Δ.Γ.