Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Εννέα γεγονότα που θυμόμαστε όλοι

1. Μία ΜΟΝΟ μέρα μετά την ορκωμοσία της ΝΔ το 2004, οι Αμερικάνοι αναγνώρισαν τα σκόπια με το όνομα Μακεδονία. Γιατί δεν το είχαν κάνει 8 χρόνια επί Σημίτη; Αυτά τα πράγματα θέλουν προετοιμασία, ΕΤΥΧΕ την ίδια μέρα που έχασε τις εκλογές ο Σημίτης να καταθέσουν την αναγνώριση; Προφανώς ο Σημίτης ήταν o άνθρωπός τους και δεν ήθελαν να τον πλήξουν πολιτικά. Δεν θέλει πολύ φαντασία να καταλάβει κανείς γιατί ο Σημίτης παρέδωσε στο Γιωργάκη το δαχτυλίδι, χωρίς να γίνει κανονικό συνέδριο εκλογής αρχηγού, όπως το 1995. Είχε εντολή.

2.Το 2005 ήλθε το σχέδιο Ανάν. Ο Καραμανλής (μαζί με το μακαρίτη τον Παπαδόπουλο) είπε όχι στο σχέδιο Ανάν. Τότε άρχισαν τα όργανα από τους καναλο-εκβιαστές (κάνε ότι σου λέμε αλλιώς σε ρίχνουμε).

3. Το 2006 άρχισαν οι συνεννοήσεις με τους Ρώσους για τους αγωγούς. Κεντρικό πρόσωπο στις εξελίξεις ο Βουλγαράκης, που αποκάλυψε ότι οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα του Καραμανλή και κάποιων υπουργών, μέσω της Vodafone του Κορωνιά και της Ιντρακόμ του Κόκκαλη στην Παιανία.


 
4. Ο Καραμανλής βάζει το Βουλγαράκη στο Ναυτιλίας και προωθεί τη συμφωνία για ιδιωτικοποίηση των λιμανιών ΟΛΠ και ΟΛΘ.
 
5.Παραμονές των εκλογών του 2007 καίγεται η Πελοπόννησος. Μετά τη νίκη του Καραμανλή το Σεπτέμβριο υπογράφεται η τελική συμφωνία για τους αγωγούς με τον Πούτιν και κερδίζουν οι κινέζοι της Cosco (μετά από διεθνή διαγωνισμό) τα λιμάνια. Ο Βουλγαράκης είναι στο στόχαστρο της ΝSA.
 
6.Μάρτιος 2008. Ο Καραμανλής ταπεινώνει τον προκλητικά φιλοσκοπιανό πλανητάρχη Μπούς στο Βουκουρέστι, με τη βοήθεια του Σαρκοζί. Πριν το Βουκουρέστι οι Αμερικανοί απειλούν, μετά σιωπούν. Οι σκοπιανοί συνεχίζουν το βιολί τους.
 
7.Σεπτέμβριος 2008. Δύο υπόδικοι για κακουργήματα καναλάρχες (Κοντομηνάς, Κυριακού) και τρείς που τρέφονται μόνο από δημόσια έργα (Μπόμπολας, Λαμπράκης, Βρυώνης) αρχίζουν συντονισμένη επίθεση στον Καραμανλή για μία αντιπαράθεση μεταξύ δημοσίου-μονής Βατοπεδίου που σερνόταν από το 2000, επί Σημίτη. Χρηματικές δοσοληψίες που να εμπλέκουν υπουργούς δεν φαίνονται πουθενά.
 
8.Το Δεκέμβρη αρχίζουν ταραχές στην Αθήνα, που μεταδίδονται ακαριαία σε όλο τον κόσμο (πώς γίνεται να είναι στημένα τα ξένα τηλεοπτικά συνεργεία στο Σύνταγμα πριν αρχίσουν τα επεισόδια κανείς δεν μπορεί να το εξηγήσει) με αφορμή το θάνατο ενός νεαρού από αστυνομικό στα εξάρχεια.
 
9.Ιανουάριος 2009. Οι καναλάρχες έχουν καθημερινά πρώτο θέμα τις κραυγές του Γιωργάκη να γίνουν εκλογές (μόλις ενάμισυ χρόνο από τις προηγούμενες, πού ξανακούστηκε;). Αφορμή είναι αμφισβητούμενης φερεγγυότητας γκάλοπ που βγάζουν οι ίδιοι κάθε σαββατοκύριακο.

Ετσι για να μη ξεχνιόμαστε

Δεν υπάρχουν σχόλια: