Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Η Ιστορία θα τους κρίνει πολύ αυστηρά...

«Λυτοί και δεμένοι» διεθνώς έχουν «πέσει» πάνω στην Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν ότι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα ψηφιστεί. Οι διεθνείς πιέσεις μέσω και των συστημικών ΜΜΕ κλιμακώνονται, με σκληρές επιθέσεις στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά και στη ΝΔ.
Η πίεση είναι στην κυριολεξία ασφυκτική. 
Τελευταίο κρούσμα, δείγμα όμως και του ποιοι χειραγωγούν τα διεθνή ΜΜΕ, η επίθεση με βαριά επίθετα στον Πρόεδρο της
ΝΔ της γερμανικής εφημερίδας «Suddeutsche Zeitung», επίθεση που η Συγγρού χρεώνει και σε κύκλους του κυβερνώντος κόμματος, που κατ’ αυτήν παραπληροφορούν τα ξένα μέσα, δίνοντας στρεβλή εικόνα για την πολιτική και τις επιδιώξεις των «γαλάζιων».
Και την ώρα που στο ΠΑΣΟΚ χαμογελούν, ενισχύοντας τη διεθνή προσπάθεια να πιεστεί η ΝΔ να μπει στο «κάδρο» του μνημονίου, ο Αντώνης Σαμαράς αποκαλείται από τη γερμανική εφημερίδα «ανεύθυνος και εγωμανής»!
Είναι φανερό ότι οι ξένοι τραπεζίτες δίνουν τα ρέστα τους, ζητώντας και προσπαθώντας να επιβάλλουν «κοινή δράση» κυβέρνησης & αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, με στόχο τη διάχυση του πολιτικού κόστους.
Όπως και οι Ευρωπαίοι χαρτογιακάδες (βλέπετε Μανουέλ Μπαρόζο), μιλούν για «μονόδρομο», τον οποίο όμως όλοι αυτοί επέβαλαν για να κερδοσκοπήσουν κατά της Ελλάδας, δημιουργώντας με την απληστία τους το πλαίσιο για την οικονομική κατέρρευση όλης της Δύσης. Γιατί αν η Ελλάδα «πέσει» οικονομικά, οι εξελίξεις θα είναι κατακλυσμικές, με το domino effect να συμπαρασύρει τα πάντα...
Η Ιστορία γράφεται στις πλατείες
Από την άλλη, οι πολίτες στην Ελλάδα αντιδρούν στις μεθοδεύσεις για την επιβολή του μεσοπρόθεσμου. Και την ώρα που τύποι σαν τον κερδοσκόπο Steve Forbes κόβουν βόλτες στη χώρα μας και ετοιμάζονται για το επερχόμενο πλιάτσικο, στο όνομα της «αξιοποίησης» της δημόσιας περιουσίας, οι Έλληνες συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα, για να αποτρέψουν την εκποίηση του εθνικού μας πλούτου και τον «τρύγο» του κόπου γενεών και γενεών Ελλήνων, από όσους προσπαθούν να δέσουν τους Έλληνες για τις επόμενες δεκαετίες.
Οι επόμενες ημέρες είναι πολύ κρίσιμες, με τους πολίτες να μάχονται στο πεζοδρόμιο κατά της παρηκμασμένης κυβέρνησης, η οποία επιδίδεται σε επικοινωνιακά τερτίπια, για να κερδίσει χρόνο (μέχρι και τα δημοψηφίσματα ανακάλυψαν), χωρίς να καταφέρνει μέχρι στιγμής όμως να ανασχέσει τον αντικυβερνητικό χείμαρρο. Οι ίδιοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εμφανίζονται αρνητικοί, με τον Ανδρέα Μακρυπίδη, επί σειρά ετών επικεφαλής της ΟΚΕ της Βουλής, να παραιτείται από εισηγητής... Αν αυτό δεν είναι ένδειξη αντίθεσης και διαμαρτυρίας, πείτε μου εσείς τι είναι, άσχετα αν ο ίδιος ο βουλευτής επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους.
Από εκεί και πέρα: το ΣτΕ έκρινε συνταγματικό το μνημόνιο και τις περικοπές συντάξεων λόγω της οικονομικής κρίσης και έγινε έτσι μέρος του «προβλήματος». Κρίμα, πολύ κρίμα. Ορισμένους συμπολίτες μας, με θεσμικό ρόλο στις σημερινές δύσκολες στιγμές, η Ιστορία θα τους κρίνει πολύ αυστηρά...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

εχεις απόλυτο δίκιο