Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Στην ψηφοφορία για το μεσοπρόθεσμο να κατεβάσουν και τα τανκς στη Βουλή

Σε καιρό πλέριας Δημοκρατίας στην Ελλάδα του 2011 αυτές οι εικόνες έξω και πέριξ του κοινοβουλίου τείνουν να γίνουν καθεστώς κάθε φορά που υπάρχει κάποια κρίσιμη συνεδρίαση.
Ενα άθλιο θέαμα με το σιδερένιο τείχος,τα κάγκελα,τις κλούβες,τις μηχανές των αστυνομικών και χιλιάδες άνδρες των ΜΑΤ με πλήρη εξάρτηση,που προσβάλει πρωτίστως τους ίδιους τους λειτουργούς των θεσμών,τη χώρα μας κι εμάς  τους πολίτες.

Λες και πολιορκείται από κάποιον αόρατο εχθρό η Βουλή των Ελλήνων και σηκώνουν οχυρωματικά τείχη να προστατευτούν οι "ευγενείς".
Στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του Εθνους δεν ντρέπονται να προσέρχονται στο ναό της και να συνεδριάζουν φρουρούμενοι σαν κοινοί εγκληματίες από μυριάδες Αστυνομικούς και σιδερένια τείχη.Να μπαίνουν δε και να βγαίνουν στη Βουλή σαν κλέφτες από την πίσω πόρτα.Επίσης την ίδια ώρα εξ' αυτού του γεγονότος κλείνουν οι δρόμοι και παραλύει η πρωτεύουσα σε ακτίνα χιλιομέτρων από το κυκλοφοριακό χάος!
Και μπορεί βέβαια εμείς να συνηθίσαμε το γελοίο του πράγματος και την ταλαιπωρία,όμως για τους ξένους αυτό το γραφικό θέαμα αποτελεί έκπληξη τεραστίου μεγέθους που δεν παραλείπουν να αποθανατίζουν με το φακό τους κι αυτές οι εικόνες ντροπής να φτάνουν σε κάθε γωνιά της γης.

Δεν ξέρουμε ποιοι είχαν την ιδέα της σιδερόφραχτης Βουλής,έχουμε όμως να τους προτείνουμε κάτι:στην επόμενη κρίσιμη συνεδρίαση και ειδικά στην ψηφοφορία για το μεσοπρόθεσμο να ενισχύσουν τα οχυρωματικά έργα κατεβάζοντας και τα τανκς ώστε να επιβεβαιώσουν πλήρως το σύνθημα των αγανακτισμένων στην πλατεία,"
Η χούντα δεν τελείωσε το '73"!
zeidoron

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα γίνει και αυτό να είσαι σίγουρος