Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Ο …αναξιόπιστος ξένος τύπος και η …αξιόπιστη κυβέρνηση!

Αναμφίβολα το άρθρο της Wall Street, που επιδοκίμαζε την πολιτική Σαμαρά, ήταν ότι καλύτερο άκουσε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. από τότε που άρχισε η ιστορία με το Μνημόνιο.
Γιατί μέχρι πρόσφατα, μόνο επικριτικά και μάλιστα δριμύτατα, σχόλια δεχόταν.
Και η Wall Street Journal, δεν είναι μια εφημερίδα της σειράς.

Είναι γνωστό το κύρος και το ειδικό βάρος των θέσεών της.
Πολύ δεν περισσότερο, όταν το άρθρο δεν απηχεί τις προσωπικές απόψεις ενός συντάκτη, αλλά είναι το Editorial, δηλαδή η άποψη και η θέση της εφημερίδας.
Αντιλαμβάνομαι τον εκνευρισμό που θα προκλήθηκε στο κυβερνητικό στρατόπεδο.
Δεν είναι λίγο πράγμα να “σπάει” η WSJ το μέτωπο της μονολιθικής ενημέρωσης ότι το Μνημόνιο αποτελεί μονόδρομο.
Για αυτό και στην Κυβέρνηση αισθάνθηκαν την ανάγκη να ….απαντήσουν.
Καμιά φορά, όμως, η απάντηση χειροτερεύει τα πράγματα, αντί να τα διορθώνει.
Βγήκε, ο κ. Μόσιαλος, και είπε οτι η Wall Street Journal, στο παρελθόν, υποστήριζε την άποψη ότι η καλύτερη λύση για την Ελλάδα είναι η χρεοκοπία.
Δηλαδή θεωρεί την εφημερίδα …αναξιόπιστη;
Πολύ φοβούμαι ότι ο Κυβερνητικό Εκπρόσωπος μάλλον δεν θέλησε να καταλάβει τον πυρήνα του άρθρου.
Γιατί η WSJ μας λέει ότι η πολιτική του μνημονίου οδηγεί στη χρεοκοπία.
Όμως, αυτό είναι το ζήτημα;
Η αξιοπιστία της WSJ;
Ας κοιτάξει παραδίπλα…
Ο κ. Παπανδρέου κύριε εκπρόσωπε έλεγε ότι ”λεφτά υπάρχουν“!
Μέχρι πριν λίγους μήνες, διαβεβαιώνατε τον Ελληνικό λαό ό,τι δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα..
Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα φέρει νόμο που θα απαγορεύει την πώληση δημόσιας περιουσίας.
Με το προεκλογικό σας πρόγραμμα δεσμευθήκατε ότι θα πάρετε πίσω τον ΟΤΕ και τον ΟΛΠ και δεν θα πωληθεί η ΔΕΗ…
Στο σπίτι του κρεμασμένου, ξέρετε…
Θα πείτε ότι μια κυβέρνηση δεν χαράσσει την πολιτική της με βάση την αρθρογραφία του ξένου τύπου, ούτε και αποτελούν θέσφατο οι απόψεις του.
Ορθόν!
Μα αν θυμάμαι καλά πάλι, ήταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, που από το Βήμα της Βουλής ….παρατηρούσε, και μάλιστα ειρωνικά, τον κ. Σαμαρά, ότι οι απόψεις του έχουν απορριφθεί από παντού και για να ενισχύσει το επιχείρημά του, έκανε αναφορές στον ξένο τύπο!!!
Δηλαδή, όταν ο ξένος τύπος επιτίθεται στον Σαμαρά, είναι …έγκυρος, ενώ όταν συμφωνεί μαζί του, είναι …αναξιόπιστος!
Αυτή η θέση είναι …υπερβολική, ακόμα και για τον κ. Παπανδρέου!


K.Ρ./antinews

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

##((((( ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)))))
ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΦΟΒΟΥ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ, ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΣΤΑ (ΣΧΟΛΙΑ) ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ BLOGS ΠΑΡΑΚΩΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ.
ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ. ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 177 ΣΤΟ 14ο ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥ ΑΠ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΙΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΒΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ ΜΕ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΑΜΟΣ. ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΙΚΟΥΣΕ ΠΟΛΕΜΟΝΤΑΣ ΠΡΩΤΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ. Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ΔΙΑΔΙΔΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΒΡΟΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 550 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΩΣ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΙ Η ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΛΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ. ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.