Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

O μυαλοχυμένος, ο κολοτούμπας και ο "μαζί τα φάγαμε"

 
Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Για τον πρόεδρο τα έχουμε γράψει αρκετές φορές και ο ονοματοχαρακτηρισμός του αγαπητού Χάρρυ Κλυνν “Μυαλοχυμένος

φαίνεται να προσδιορίζει επ’ ακριβώς τις δυνατότητες του συγκεκριμένου ανθρώπου ο οποίος ως γόνος μίας δυναστείας κατέλαβε το ύπατο αξίωμα ενώ σε άλλη περίπτωση δεν θα μπορούσε να είναι στέλεχος ούτε μιας μικρομεσαίας επιχείρησης!
Δυστυχώς για εμάς την ηγετική τριάδα της σημερινής κυβέρνησης συμπληρώνουν και οι κ. Πάγκαλος και Βενιζέλος οι οποίοι κατέχουν τις θέσεις των 2 αντιπροέδρων. Είπα δυστυχώς μια και τα δύο αυτά πρόσωπα έχουν δώσει στο πρόσφατο παρελθόν δείγματα πολιτικού αμοραλισμού.

Όλοι ενθυμούμαστε τις παλαιότερες δηλώσεις του κ. Πάγκαλου για τον νυν πρωθυπουργό τον οποίο χαρακτήριζε ανεπαρκή και....... ολίγον!!! 

Αυτόν λοιπόν τον ολίγο ο συγκεκριμένος κύριος όχι μόνο τον υπηρετεί πιστά αλλά τον καλύπτει και πολλές φορές στρίβοντας σκοπίμως πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας με διάφορες μπουρδολογίες και υπερβολές για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης!!!
Για τον έτερο και πρόσφατα διορισμένο αντιπρόεδρο κ. Βενιζέλο δεν μπορούμε να μη θυμόμαστε τον άκομψο τρόπο με τον οποίο επιχείρησε να πάρει την αρχηγία του κόμματος από τον κ. Παπανδρέου όταν αυτός έχασε τις εκλογές από τον κ. Καραμανλή.
Επίσης δεν ξεχνάμε την συμβολή του παλαιότερα ως συνταγματολόγου στην περίφημη ασυλία και παραγραφή των αδικημάτων των βουλευτών αλλά και την τελευταία του βαρύγδουπη ... κωλοτούμπα!!!
Μια κωλοτούμπα που έχει να κάνει με τις δηλώσεις του πριν γίνει αντιπρόεδρος ότι το μεσοπρόθεσμο πρέπει να το ψηφίσουν 180 βουλευτές και όχι 150+1 που ψήφισαν το 1ο μνημόνιο και εν συνεχεία την αυτοαναίρεση του αφού δέχτηκε για να μη πω εκβίασε τους 154 βουλευτές του κόμματος του να πουν ναι σε αυτό που οριόταν ότι έπρεπε να το ψηφίσουν 180!!!
Ο “Λεφτά υπάρχουν” o “Τα φάγαμε μαζί” και ο “Κωλοτούμπας” αποτελούν αυτή την στιγμή την τριάδα εξουσίας που λένε, ξελένε, υπόσχονται, αυτοαναιρούνται και γενικά η όλη επικίνδυνη κατάσταση που μας έχουν ρίξει, μου θυμίζει το γνωστό “τρεις λαλούν ... και εμείς ... χορεύουμε” ελπίζω μόνο να μη χορεύουμε ... το χορό ... του Ζαλόγγου!!!  

Γιάννης Πρεβενιός
Καθηγητής Μουσικής
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: