Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Να μια ιδέα να στηρίξουμε όλοι

Δημιουργία πίστας Φόρμουλα 1 στους δρόμους πέριξ του λιμανιού προωθεί ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
 

Διαβάζουμε ότι ο δήμαρχος του καλλικράτειου δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας Λουκάς Τζάνης, υιοθετώντας ιδέα του αρχιτέκτονα Θανάση Παπαθεοδώρου προωθεί τη δημιουργία πίστας Formula1, η οποία θα
εκτείνεται κατά 70% στο υπάρχον οδικό δίκτυο της περιοχής,
ενώ το υπόλοιπο 30% πρόβλέπεται να κατασκευαστεί.
Βασικό επιχείρημα του δημάρχου είναι η αξιοποίηση της έκτασης του εργοστασίου Λιπασμάτων, το οποίο ανήκει στην Εθνική Τράπεζα και παραμένει εγκαταλειμμένο για πάνω από δέκα χρόνια.
«Θεωρούμε ότι η πρόταση του κυρίου Παπαθεοδώρου είναι η καλύτερη δυνατή γιατί συνδυάζει την οικονομική ανάπτυξη με την αναβάθμιση μιας ιδιαίτερα υποβαθμισμένης περιοχής. Δημιιουργεί 3500 θέσεις εργασίας , ενώ συμβάλλει και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής, καθώς προβλέπονται 250 στρέμματα πρασίνου», ισχυρίστηκε ο δήμαρχος κατά την παρουσίαση των σχεδίων του εγχειρήματος, που έγινε πάνω στο πλοίο των Μινωϊκών Γραμμών «Κνωσσός Παλάς».
Όπως είναι γνωστό για την δημιουργία πίστας, Formula 1 στην Ελλάδα έχουν υπάρξει κατά καιρούς διάφορα μεγαλεπήβολα σχέδια που έμειναν όμως όλα στα χαρτιά. Για τρεις λόγους κυρίως:
1. Την αδιαφορία και ασχετοσύνη του κράτους
2. Την κυριαρχία στο σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού διάφορων χαζοχαρούμενων ψευτοπλούσιων λελέδων της καλής κοινωνίας που νομίζουν πως το να τρέχεις στους αγώνες είναι κάτι σαν ελληνική ταινία της δεκαετίας του 60 με τον Τζανετάκο και τον Μπάρκουλη να ανεβαίνουν με τις “πάντες” (τάχα) την Πάρνηθα
3. Τον ρόλο ορισμένων περιοδικών και δημοσιογράφων που αυτοδιορίσθηκαν Βούδες της ελληνικής αυτοκίνησης.
Όμως ο πρίγκηπας Ρενιέ του Μονακό δεν είναι βλάκας που οργανώνει τόσο χρόνια το ομώνυμο Grand Prix μέσα στους δρόμους της πόλης του.
Θέαμα, τουρίστες, συνάλλαγμα, προβολή της χώρας !!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: