Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Τη δόξα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς...

“Το χρήμα πολλοί εμίσησαν, τη δόξα ουδείς”, λέει το σχετικό απόφθεγμα. Σε πολλές περιπτώσεις, όμως, συμβαίνει το αντίθετο. Καλή ώρα... ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, ο οποίος δεν έχει πει κουβέντα για τη μέγγενη του Μνημονίου, κάτω από την οποία στενάζει η κοινωνία, ή βάζει φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του υπέρ του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, το οποίο κατεδαφίζει το δημόσιο ακαδημαϊκό
Πανεπιστήμιο.

Με αγωγή του στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών και ημερομηνία 3.7.2009 ζητεί, ούτε λίγο ούτε πολύ, από το ελληνικό Δημόσιο να του καταβάλει "νομιμοτόκως το ποσό των 289.220,08 ευρώ" διότι υπέστη ζημιά από "την παράνομη συμπεριφορά της διοικήσεως".

Η παρανομία, κατά τον δήμαρχο Αθηναίων, βρίσκεται στο γεγονός ότι από τον Μάιο του 2003, οπότε και ανέλαβε Συνήγορος του Πολίτη, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2007, δεν προσαρμόστηκαν οι αποδοχές του με αυτές του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ούτε του προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους!

Στα επιχειρήματα που προβάλλει είναι κι αυτό: ότι, ως πρόεδρος Ανεξάρτητης Αρχής, "πρέπει να περιβάλλεται από μείζονες εγγυήσεις ανεξαρτησίας" και το χρήμα με ουρά που ζητάει αποτελεί μία εξ αυτών "μισθολογική εγγύηση". Η αγωγή κοινοποιήθηκε χθες στον Συνήγορο του Πολίτη και βεβαίως προκλήθηκε σάλος.

Λ.ΣΤ./avgi

Δεν υπάρχουν σχόλια: