Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Βίντεο σοκ: Τον σκότωσαν επειδή δεν πλήρωσε εισιτήριο λεωφορείου!

Σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη έχει προκαλέσει το βίντεο που κυκλοφορεί στο youtube και δείχνει έναν άνδρα να αιμορραγεί μετά από πυροβολισμούς από αστυνομικούς σε δρόμο του Σαν Φρανσίσκο γιατί δεν είχε πληρώσει εισιτήριο στο λεωφορείο.
Το πρωτοφανές συμβάν έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου 16/07 στο... 

Σαν Φρανσίσκο, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία ο 19χρονος, ο οποίος πέθανε στο πεζοδρόμιο αβοήθητος, οπλοφορούσε, ενώ ήταν ύποπτος για φόνο. Σύμφωνα με κάποιες αναφορές, ο νεαρός είχε εμπλακεί σε ανταλλαγή πυροβολισμών στο Σιάτλ, κατά τη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκε μια γυναίκα και τραυματίστηκαν άλλοι τρεις άνθρωποι.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας υποστήριξε ότι το περιστατικό προκλήθηκε όταν ο νεαρός εντοπίστηκε να μην έχει πληρώσει το εισιτήριο αξίας 2 δολλαρίων κατά τον έλεγχο από αστυνομικούς σε λεωφορείο.
Οι αστυνομικοί τον κατέβασαν από το λεωφορείο αλλά εκείνος κατάφερε να τους ξεφύγει.
Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι εκείνος τους πυροβόλησε και με την σειρά τους ανταπέδωσαν τα πυρά.
Σύμφωνα ωστόσο με τους αυτόπτες μάρτυρες, ο νεαρός την ώρα που έτρεχε είχε τα χέρια του σηκωμένα στον αέρα και δεν κρατούσε όπλο. Εκτός αυτού όμως δεν έχει βρεθεί ούτε το όπλο με το οποίο υποτίθεται ότι πυροβόλησε τους αστυνομικούς...
Ο νεαρός αιμορραγούσε για ώρα, σωριασμένος στο πεζοδρόμιο, άοπλος και με τους αστυνομικούς να έχουν συνεχώς προτεταμένα τα όπλα εναντίον του.
Στο βίντεο φαίνεται η προσπάθεια κάποιων περαστικών να προσεγγίσουνν τον άνδρα για να τον βοηθήσουν, τους εμποδίζουν όμως οι αστυνομικοί.
Αρκετή ώρα μετά ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και πέθανε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: