Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

“Υγρό πυρ” κατά των αγανακτισμένων


Με όχημα που εκτοξεύει νερό, νέο τοίχος-κάγκελο και χρωμόσφαιρες θα αντιμετωπίσει η ΕΛ.Α.Σ. τους “αγανακτισμένους”.

 

Ετσι δικαιολογείται η ...σιωπή του Παπουτσή


Τα πλάνα της για το Φθινόπωρο ο οποίος και αναμένεται πλούσιος από
πλευράς κινητοποιήσεων καταστρώνει η Ελληνική Αστυνομία. Οι εισηγήσεις που φτάνουν στο αρχηγείο και το γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη είναι διάφορες χωρίς ακόμα να ξέρει κανείς ποιες θα υλοποιηθούν.


Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα στους δρόμους θα κάνει την εμφάνισή του ο Αίας. Πρόκειται για ένα ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού, ενώ θα αγοραστεί και ένα τοίχος-κάγκελο, κατασκευασμένο από πλέξιγκλας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο τραπέζι έχουν πέσει προτάσεις, για αξιοποίηση όλου του οπλοστασίου που έχει στις αποθήκες της η ΕΛ.ΑΣ. Αυτό συνεπάγεται σε πλαστικές σφαίρες, ειδικά όπλα εκτόξευσης χρωμόσφαιρων, χειροβομβίδες από καουτσούκ, ενώ θα επιστρατευτούν και εκπαιδευμένα σκυλιά.

Όσα συνέβησαν στην πλατεία Συντάγματος στις 29 Ιουνίου, ημέρα δηλαδή που ψηφίστηκε από την ολομέλεια το Μεσοπρόθεσμο, αποτελούν γνώμονα για την χάραξη του νέου επιχειρησιακού σχεδίου. Η ασύδοτη χρήση χημικών, οι μεγάλες καταστροφές και η αδυναμία απομόνωσης των κουκουλοφόρων μπαίνουν στο μικροσκόπιο ώστε να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα.

Βάση των παραπάνω θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα αναλάβει δράση ο “Αίας” το ειδικό όχημα που αγοράστηκε πριν από δύο χρόνια έναντι του ποσού των 350.000 ευρώ από την ΕΛ.ΑΣ., από ισραηλινή εταιρεία, το οποίο έχει τη δυνατότητα να να εκτοξεύει νερό με πίεση και να διαλύει διαδηλωτές. Το όχημα έχει την δυνατότητα να μεταφέρει 5,5 τόνους νερού και 100 κιλών ειδικής μπογιάς που θα εκτοξεύονται για να διαλύουν το πλήθος.

Μέσω ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή θα προγραμματίζονται τα δεδομένα και ανάλογα με την ένταση των επεισοδίων θα καθορίζεται η πίεση του νερού. Στις κινητοποιήσεις του Ιουνίου η συγκεκριμένη αύρα έκανε την εμφάνισή της μια φορά, αλλά δε χρησιμοποιήθηκε καθώς υπήρχαν φόβοι για τις αντιδράσεις του κόσμου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως γίνεται προσπάθεια να ριχτεί στη μάχη και ο Αίας 2 χωρίς αυτό μέχρι τώρα να είναι βέβαιο.

newstoday 

Gr_One: Παιδιά όσοι διαθέτετε στολή κατάδυσης μη τη φυλάξετε στο μπαούλο Θα τις χρειαστούμε στο Σύνταγμα Προσφέρουν καλή προστασία

Δεν υπάρχουν σχόλια: