Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Συνελήφθη επ'αυτοφώρω για δωροδοκία ο διευθυντής του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων


Ερχονται χρόνια δύσκολα που λέει και το ασμα. Να μη βάλλουν στη μπάντα το κάτι τις τους. Αθάνατο πασοκ που εσωσες τη χώρα...

Συνελήφθη επ'αυτοφώρω για δωροδοκία ο διευθυντής του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε εναντίον και του προέδρου του κέντρου

Οι δυο τους, μαζί με έναν συνεργάτη του προέδρου, ζητούσαν από προμηθευτή έτοιμων φαγητών χρήματα, προκειμένου η εταιρεία του να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης σε μελλοντικούς διαγωνισμούς προμήθειας, αλλά και για τις οφειλές του Δήμου έναντι της εταιρείας του.

Ο πρόεδρος και ο διευθυντής του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, κατηγορούνται για παθητική δωροδοκία κατ' εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος, καθώς και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων συνέλαβαν στην Κηφισιά τον διευθυντή, ενώ ο πρόεδρος και ο 43χρονος συνεργάτης του δεν συνελήφθησαν, διότι οι καταγγελίες σε βάρος τους έγιναν εκτός των ορίων του αυτοφώρου.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από ενημέρωση που είχε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. από τον δήμαρχο Αθηναίων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, στις 16 Ιουλίου, 45χρονος γενικός διευθυντής ιδιωτικής εταιρείας παραγωγής έτοιμων τροφίμων, που προμήθευε επί τέσσερα χρόνια το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων με φαγητά για τη βραδινή σίτιση των αστέγων, κατήγγειλε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ότι ο διευθυντής του Κέντρου ζήτησε από τον ίδιο 10.000 ευρώ, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης στο μέλλον σχετικά με διαγωνισμούς προμήθειας, αλλά και για τις οφειλές του Δήμου έναντι της εταιρείας του.

Μάλιστα πριν από λίγους μήνες ο 45χρονος είχε δώσει στον διευθυντή άλλα 7.000 ευρώ.

Ποσοστό επί των οφειλών

Παράλληλα, σύμφωνα με την καταγγελία, ο πρόεδρος με τον 43χρονο συνεργάτη του απαίτησαν πριν απο λίγες ημέρες να τους δώσει 10% επί των οφειλών, ύψους 406.000 ευρώ, του Δήμου Αθηναίων προς την εταιρεία του, προκειμένου να του αποδεσμεύσουν τα χρήματα που του χρωστούσαν.
Ωστόσο, όπως ανέφερε ο διευθυντής της εταιρείας τροφίμων, αρνήθηκε κάτι τέτοιο.

Χθες το βράδυ, ο 45χρονος, έπειτα από οδηγίες που του είχαν δοθεί από τους αστυνομικούς, έκλεισε ραντεβού με τον διευθυντή του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων σε παράπλευρο δρόμο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Κηφισιάς, όπου του έδωσε φάκελο που περιείχε 10.000 ευρώ.
Όταν το στέλεχος του Δήμου Αθηναίων πήρε τον φάκελο επενέβησαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: