Παρακολουθώ τον τελευταίο καιρό μια προσπάθεια χειραγώγησης των Ελλήνων, από τα ΜΜΕ, για να φύγουν από την Ελλάδα.
Καθημερινά, λοιπόν, στην ειδησεογραφία, ακούμε για «απελπισμένους νέους ανθρώπους», που βλέπουν ότι «στην Ελλάδα δεν υπάρχει μέλλον» και φεύγουν για τα ξένα (π.χ. Αυστραλία κ.λπ.).
Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τα ΜΜΕ, χιλιάδες νέοι Έλληνες...
έχουν ήδη φύγει, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες ψάχνουν να βρουν ασφαλή τρόπο για να φύγουν. Πάντως, εγώ προσωπικά δεν ξέρω κανέναν που να έφυγε, ούτε έχω ακούσει κανέναν να το λέει στα σοβαρά. Μόνο κάποιους «τηλεκατευθυνόμενους» βλέπω να το σκέφτονται, επειδή λένε τα κανάλια ότι φεύγουν κι άλλοι!
Από την άλλη μεριά, ακούμε –πάλι στα ΜΜΕ- ότι πολλοί ξένοι που ζουν στη χώρα μας επιστρέφουν απελπισμένοι από την οικονομική κρίση στην πατρίδα τους. Ακούμε, αλλά δεν το βλέπουμε. Μάλλον περισσότεροι είναι, παρά λιγότεροι.
Προ ημερών, διάβασα στο «Βήμα» μια «περίεργη» συνέντευξη ενός Αφρικανού που μίλησε για την ζωή του σε μια χώρα όπου «η ζωή πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο». Η… πονεμένη ιστορία του Αφρικανού έχει ως εξής:
"Ήρθε στην Ελλάδα από την Γκάνα, με ενδιάμεσο σταθμό την Ολλανδία, το 2006, για να εργαστεί στο «παλαιότερο κομμωτήριο αφρικανικών κομμώσεων», το οποίο διατηρούσε ο θείος του στη χώρα μας. Πέντε χρόνια αργότερα ο Εμπενίζερ (Μπεν) Ότσουρου, που είναι πια το αφεντικό του κομμωτηρίου στου Γκύζη, βλέπει τη ζωή του να πηγαίνει όλο και χειρότερα, αφού η κρίση έχει χτυπήσει δραματικά και την επιχείρηση του. Ποιος χαλάει τα λεφτά για κάνει ράστα σήμερα; Παρόλα αυτά δεν σκέφτεται να επιστρέψει στην χώρα του γιατί «καλώς ή κακώς η ζωή μου είναι εδώ, δεν μπορώ να ξεκινήσω πάλι από την αρχή». Στην καθημερινότητά του ο Μπεν έχει να κάνει και με Έλληνες, αλλά κυρίως με άλλους μετανάστες. Μιλάει για τον ρατσισμό που έχει να αντιμετωπίσει ζώντας σε μια πόλη, όπου ζουν εκατοντάδες εθνότητες. Ρατσισμό που δεν προέρχεται μόνο από Έλληνες, αλλά σε μεγάλο βαθμό και από μετανάστες άλλων εθνικοτήτων".
Όμως, ο «απελπισμένος» Αφρικανός, που παρ’ όλα αυτά δε φεύγει από την πατρίδα μας ούτε με σφαίρες, μιλάει για τους Έλληνες πελάτες του, που ψάχνονται για να φύγουν:
Ο ίδιος μπορεί να βλέπει το μέλλον του στην Ελλάδα, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με κάποιους από τους έλληνες πελάτες του. Όπως την 20χρονη Άννα που αν και από το φθινόπωρο θα μπορούσε να είναι φοιτήτρια στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας, αντ’ αυτού επιλέγει να μεταναστεύσει στο Σεν Λούϊς των ΗΠΑ, όπου θα μείνει σε συγγενείς της, γιατί "δεν βλέπει τι μπορεί να την κρατήσει εδώ".
Ερωτώ, λοιπόν: μήπως όλα αυτά εντάσσονται σε κάποιο σκοτεινό σχέδιο, να ωθήσουν τους Έλληνες στην μετανάστευση και μάλιστα σε χώρες πολύ μακρινές, όπως η Αυστραλία (που η επιστροφή είναι δύσκολη υπόθεση), για να στρογγυλοκάθονται εδώ οι κάθε λογής αλλοδαποί;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου