Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Σοσιαλιστική "ψώρα". Με το κυβερνητικό αεροσκάφος ταξιδεύει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Μπορεί να κόβει και να ράβει τα νέα οδυνηρά μέτρα για τον ελληνικό λαό ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά φαίνεται ότι επιλέγει και αυτός να εξαιρέσει τον εαυτό του από την περιστολή των δαπανών. 
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών επέλεξε να μεταβεί τη Δευτέρα και να επιστρέψει χθες από τις Βρυξέλλες χρησιμοποιώντας το κυβερνητικό αεροσκάφος, όπως ακριβώς έκανε προκλητικά και ο προκάτοχός του.
Δεδομένου ότι η πτήση διαρκεί περίπου 3,5 ώρες, για το επτάωρο πηγαινέλα το κόστος υπολογίζεται... 
τουλάχιστον στα 56.000 ευρώ.
Αυτή είναι η επιβάρυνση που θα προκύψει για τον κρατικό κορβανά, ενώ θα μπορούσαν να ξοδευτούν ελάχιστα χρήματα. Τα εισιτήρια με το αεροπλάνο της γραμμής δεν θα στοίχιζαν παρά λίγα ευρώ για τον κ. Βενιζέλο και τους συνεργάτες του. Ούτε μπορεί να επικαλεστεί την αμεσότητα της μετάβασης και της επιστροφής, όταν είναι γνωστό ότι καθημερινά υπάρχουν πολλές κανονικές πτήσεις προς και από τις Βρυξέλλες. 
Επίσης, πέρα από τη δαπάνη αυτή -που υπολογίζεται με βάση το συνολικό ωριαίο κόστος των περίπου 8.000 ευρώ για τις πτήσεις του κυβερνητικού αεροσκάφους-, υπάρχει και η επιβάρυνση από τη διανυκτέρευση και τη διαμονή των μελών του πληρώματος στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.
Το πολιτικό θέμα για τον κ. Βενιζέλο είναι πάντως διπλό, διότι μόλις προ ημερών ξέσπασε σάλος από την αποκάλυψη ότι τον προηγούμενο χρόνο δαπανήθηκαν πάνω από 6.000.000 ευρώ για τέτοια ταξίδια κυβερνητικών στελεχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: