Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011

Βενιζέλος: Εφιάλτης Νο 2


Ο άνθρωπος η δεν ξέρει τι κάνει, η παίζει τα "ρέστα" του για να κρατηθεί ζωντανός στη κούρσα διαδοχής του GAP. Και στις δύο περιπτώσεις είναι πιό επικίνδυνος και από τον προκάτοχό του. 
Διαβάστε πιο κάτω με ποιούς όρους συμφώνησε για τη συμμετοχή των Φινλανδών στο πακέτο στήριξης. Και το εξωφρενικό:
Πανηγυρίζει κι από πάνω...
Αντιγράφω από το www.defencenet.gr 
" Τον απόλυτο χρεoπιστωτικό εξευτελισμό γνώρισε πριν λίγο η Ελλάδα, όταν
η κυβέρνηση δέχθηκε την φινλανδική πρόταση αγοράς ελληνικών ομολόγων έναντι ... ισόποσης χρηματικής εγγύησης!
Και αυτό το αποκαλούν επιτυχία στην κυβέρνηση!

Η χώρα μας θα καταθέσει εγγύηση σε μορφή μετρητών σε κρατικό λογαριασμό και η Φινλανδία θα επενδύσει τα κεφάλαια σε ομόλογα αντίστοιχης με αξιολόγηση «ΑΑΑ». Με τη σειρά της, η Φινλανδία θα επιστρέψει την εγγύηση με τόκο στην Ελλάδα, από τη στιγμή που θα αποπληρωθεί το δάνειο, στο πλαίσιο του πακέτου βοήθειας.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της αγοράς ομολόγων που μία χώρα για να αγοράσει ομόλογα από μια άλλη, η δεύτερη της εγγυάται το ισόποσο με ... μετρητά! Κανονικά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μιλάμε για επιτόκιο σχέδόν μηδενικό, αλλά φευ: Είναι περί το 4,5%!

Η ελληνική πλευρά από την άλλη πλευρά πανηγυρίζει!

«Η Ελλάδα και η Φινλανδία συμφώνησαν, στο πλαίσιο της απόφασης της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 21ης Ιουλίου, σε ένα χρηματοδοτικό σχήμα που επιτρέπει στην κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο της Φινλανδίας να αποφασίσουν τη συμμετοχή της χώρας τους στη νέα δέσμη βοήθειας προς την Ελλάδα, μέσω του EFSF» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

Δυστυχώς ο ένας εξευτελισμός στην υπόθεση αυτή, διαδέχεται τον άλλο..."


Τμήμα ειδήσεων / defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: