Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Απόβαση των τούρκων στη Κω


Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην Κω. 
του ΜΑΝΩΛΗ ΚΩΣΤΙΔΗ 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Bugün με τίτλο 
« απόβαση τουρκικής γλώσσας σε ελληνικό νησί», στην Κω έχουν σπεύσει δάσκαλοι από την Τουρκία για να διδάξουν την τουρκική γλώσσα στα παιδιά του Μουσουλμάνων του νησιού.
Η Βugün γράφει πως « στα τουρκόπουλα τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα να διδαχθούν την τουρκική γλώσσα, έφτασαν για βοήθεια
των δασκάλων από τη Σμύρνη. Ο Λεβέντ Ουνγκάνερ και ο Αϊντίν Πεχλιβάν, εδώ και δυο μήνες βρίσκονται στο νησί οικειοθελώς και δισάσκουν στα παιδιά Τούρκικα και τις παραδόσεις.» Η τουρκική εφημερίδα τονίζει πως οι δυο δάσκαλοι κάνουν μαθήματα σε 58 παιδιά μαθήματα τουρκικής γλώσσας 6 ώρες την ημέρα, και σε 43 παιδιά μαθήματα παραδοσιακών χωρών για 2 ώρες την εβδομάδα! « Οι δυο δάσκαλοι κάνουν μαθήματα με τα βιβλία του τουρκικού Υπουργείου Παιδείας και τα μαθήματα γίνονται «στο Σύλλογο φιλίας και συμπαράστασης των Μουσουλμάνων»!...
Η Bugün αποκαλύπτει επίσης ότι για τις γυναίκες γίνονται μαθήματα θρησκευτικών και σε 126 οικογένειες παρέχεται υλική βοήθεια από τον συγκεκριμένο σύλλογο. 
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου τον Αύγουστο του 2010 είχε επισκεφθεί τη Ρόδο και την Κω και η Άγκυρα προσπαθεί να πιέσει και να τονίσει πως υπάρχει "τουρκική μειονότητα" στα Δωδεκάνησα , κάτι το οποίο δεν υπάρχει σε καμία σύμβαση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: