Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης οι υπουργοί

Η παραίτηση του Χάρη Παμπούκη από το υπουργείο Ανάπτυξης, όχι μόνο έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην κυβέρνηση, αλλά προκαλεί σοβαρές παρενέργειες, κυρίως στην ψυχολογία των υπουργών και υφυπουργών.
Η αίσθηση που επικρατεί στα υπουργικά γραφεία είναι ότι «ξηλώνεται το πουλόβερ» και πως ακόμη και «παπανδρεϊκοί» υπουργοί, που βλέπουν να έρχεται το αδιέξοδο, φροντίζουν να «κατέβουν έγκαιρα από το τρένο».
Χειρότερο από την απώλεια ενός έμπιστου προσώπου, είναι για τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου η εντύπωση ότι η κυβέρνησή του πνέει τα λοίσθια και είναι αμφίβολο εάν θα αντέξει να βγάλει το φθινόπωρο.

Ήδη στις κυβερνητικές κουίντες επανέρχονται τα σενάρια περί πρόωρης κάλπης, παρά τη σαφή σύσταση του Μεγάρου Μαξίμου προς τους υπουργούς να μην συζητούν καν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς ο κ. Παπανδρέου είναι κάθετα αντίθετος με τις πρόωρες εκλογές.
   
Η παρατεταμένη αβεβαιότητα και η εμφανής κατάρρευση πυλώνων της οικονομίας, σε συνδυασμό με το εκρηκτικό κοινωνικό κλίμα ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης έχουν σημάνει μεν συναγερμό στο επιτελείο της κυβέρνησης, είναι όμως εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν λύσεις για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, πριν αυτή λάβει διαστάσεις ανεξέλεγκτες.

Εξ ου και πολλοί αναμένουν πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, ώστε να δοθεί η αίσθηση ότι ο κ. Παπανδρέου ελέγχει ακόμη το παιχνίδι.
protothema 

Δεν υπάρχουν σχόλια: