Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Συμφωνία κάτω από το τραπέζι με εφοριακούς και τελωνειακούς. Ανεστάλησαν οι κινητοποιήσεις

Πατήστε για μεγέθυνση 
Στην προσπάθειά της να θέσει σε λειτουργία τους εισπρακτικούς μηχανισμούς έτσι ώστε να εισρεύσουν έσοδα στα δημόσια ταμεία, η κυβέρνηση «ξεχνά» τις βαρύγδουπες διακηρύξεις της και ρίχνει στα... μαλακά, ως προς τις περικοπές των επιδομάτων τους, τους εφοριακούς και τους τελωνειακούς, ανοίγοντας όμως με αυτόν τον τρόπο τον ασκό του Αιόλου, καθώς και άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων ζητούν την ίδια μεταχείριση.  
Οι εφοριακοί, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», υποστηρίζουν ότι συμφώνησαν με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου να
αντισταθμιστεί η μείωση των επιδομάτων τους σε βάθος επταετίας με ανάλογη
αύξηση στον βασικό μισθό τους. Η κατ' αρχήν αυτή συμφωνία, που έγινε μυστικά και μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, αναμένεται να προκαλέσει, όπως είναι φυσικό, τις αντιδράσεις των δικαστικών και των εκπαιδευτικών που διεκδικούν ανάλογες ρυθμίσεις.

Μικρές θα είναι, όπως φαίνεται, οι μειώσεις στις αποδοχές που θα υποστούν με το ενιαίο μισθολόγιο οι χιλιάδες εφοριακοί, τελωνειακοί και οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών με βάση την ενημέρωση που είχαν αργά το βράδυ της Παρασκευής οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών τους από τον κ. Οικονόμου.


Ειδικότερα, τους έγινε γνωστό ότι θα καταργηθούν μεν σταδιακά και σε βάθος επταετίας τα υψηλά επιδόματα που λαμβάνουν ύψους 800-1500 ευρώ, γνωστά ως ΔΙΒΕΤ και ΔΕΤΕ, ωστόσο κάθε μείωση στο ποσοστό τους έως την πλήρη κατάργηση θα αναπληρώνεται με αντίστοιχη αύξηση στους βασικούς μισθούς τους!


Η δέσμευση αυτή, που διατηρεί το καθεστώς δημοσίων υπαλλήλων δύο ταχυτήτων, αναμένεται να οδηγήσει, εκτός απροόπτου, τους εφοριακούς σε αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεών τους, που έχουν προκηρύξει για αύριο και μεθαύριο. 
Την ίδια στιγμή, αδιευκρίνιστο παραμένει αν θα αναπληρωθεί και το επίδομα για έξοδα κίνησης, ύψους 170 ευρώ, που λαμβάνουν μηνιαίως και το οποίο θα καταργηθεί μαζί με τα υπόλοιπα 99 γενικά, ειδικά και κλαδικά επιδόματα που λαμβάνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι...
 
Μακάριος Β. Λαζαρίδης / dimokratianews.gr

Τελικά "πείστηκε"  η ΠΟΕ ΔΟΥ και ανέστειλε τις κινητοποιήσεις
Ο Κος Οικονόμου σας την έφερε αγαπητοί της ομοσπονδίας και Κε Γρίβα
Απλά θα διαρρεύσει τη δέσμευση και ξεκαθαρίστε με τους υπόλοιπους θιγόμενους δημόσιους υπαλλήλους
Εκτός και αν αυτό ήταν κόλπο και το παιχνίδι είναι στημένο...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο!!!! Επίσης
αν οι εκπαιδευτικοί έχουνε πρόβλημα τότε όταν μειώσουν τους μισθούς στους εφοριακούς να τους δίνουνε και άδεια τρεις μήνες το καλοκαίρι!!!Δεν έχουνε χρόνο ούτε μία τυρόπιτα να φάνε όταν κουραστούν!! επειδή υπάρχουνε μερικοί κηφήνες στο δημόσιο δεν θα την ΄΄πληρώσουν΄΄ όλοι