Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Τι φοβάστε και δεν αποκαλύπτετε την αλήθεια;

Σοβαρές προανακριτικές παραλείψεις, δικονομικά κενά και ύποπτη βιασύνη στη διαδικασία απονομής της δικαιοσύνης στον 50χρονο αγρότη από τη Ρούσσα Εβρου, ο οποίος με τρακτέρ-φλογοβόλο έβαλε μπουρλότο
στα χερσαία σύνορα της χώρας, καταλογίζουν πολιτικοί και δημοσιογραφικοί κύκλοι της ακριτικής περιοχής, σε ένα μπαράζ συνεχών αποκαλύψεων. 
Ο δράστης παρουσιάζεται σαν μέλος σκληροπυρηνικής ομάδας μουσουλμάνων, ο οποίος στα βίαια γεγονότα κατά της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου, που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λαβωμένη τη διδασκαλία των ελληνικών στα Πομακοχώρια, είχε ενεργό συμμετοχή.  
Η εφημερίδα «Ελεύθερη Θράκη» εξακολουθεί να ασχολείται με το θέμα και εγείρει νέα ερωτήματα για την εξαιρετικά σημαντική υπόθεση, που έχει εθνικές προεκτάσεις. Μάλιστα, στο σημερινό της φύλλο προβάλλει προς τις πολιτικές και δικαστικές αρχές αλλά και προς τους επικεφαλής των πυροσβεστικών και αστυνομικών αρχών της Αλεξανδρούπολης το ερώτημα: 
«Γιατί τόση βιασύνη, κύριοι, για να κλείσετε την υπόθεση
Σύμφωνα με συντάκτες της εφημερίδας, ο 50χρονος αγρότης αντιμετωπίστηκε από τις τοπικές αρχές με εμφανέστατη επιείκεια που αποκτά διαστάσεις σκανδάλου. Παρακάμφθηκαν στοιχειώδεις διαδικασίες πραγματογνωμοσύνης στο τρακτέρ, ενώ η εξάτμιση του αγροτικού οχήματος ήταν τοποθετημένη στο μπροστινό σημείο, με αποτέλεσμα από την οδήγησή του σε μήκος ενός χιλιομέτρου να... βομβαρδίσει με φωτιά το δάσος σε δέκα μέτωπα

Επίσης τονίζεται ότι μετά τη μεγάλη φωτιά ακολούθησαν άλλες δύο στον κεντρικό και νότιο Εβρο και ότι η εφημερίδα διαθέτει πληροφορίες ότι κι αυτές μπήκαν από μουσουλμάνους. «Κάηκε το 10% του δάσους της Δαδιάς, αποτεφρώθηκαν χιλιάδες στρέμματα, απειλήθηκαν στρατόπεδα και ραντάρ, καταστράφηκε η ζωή μας και κάποιοι μιλάνε ακόμα για έναν καημένο αγρότη» κάνει λόγο ενημερωμένη συντάκτης της εφημερίδας.
Κατά την «Ελεύθερη Θράκη», οι αποκαλύψεις βασίζονται σε αδιαμφισβήτητους ισχυρισμούς κατοίκων που πληροφορούν ότι ο μουσουλμανικού θρησκεύματος δράστης, που διαμένει στο ορεινό Πομακοχώρι της Ρούσσας, ήταν μεταξύ φανατικών που εξοβέλισαν από το χωριό Μέγα Δέρειο την πατριώτισσα παιδαγωγό Χαρά Νικοπούλου

«Καλύπτονται πίσω από τα προσωπικά δεδομένα οι Αρχές, δεν δίνουν το όνομα στη δημοσιότητα, με αποτέλεσμα να παίζεται ένα αισχρό παιχνίδι κατά της χώρας» τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι.
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο δράστης της καταστροφικής φωτιάς στον Εβρο κρίθηκε ένοχος με διαδικασίες-εξπρές και καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών με αναστολή, χρηματική ποινή 20.000 ευρώ και 3.000 χρηματική εγγύηση.

dimokratianews 

Δεν υπάρχουν σχόλια: