Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Μήνυση γιατρού κατά παντός υπευθύνου, για το άγαλμα του Διαγόρα στη Ρόδο για ...προσβολή της δημοσίας αιδούς

....Την 16η Σεπτεμβρίου 2009 ο 56χρονος ιατρός υπέβαλε ενώπιον αστυνομικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου την ακόλουθη μήνυση:
“Μηνύω και αιτούμαι την νόμιμη τιμωρία παντός υπευθύνου διότι εξέθεσαν σε δημόσια θέα στην περιοχή Ψαροπούλα Ρόδου ανδρικά γεννητικά όργανα ενός αριστουργήματος τέχνης το οποίο θα έπρεπε να βρίσκεται σε μουσείο, όπου ηθελημένα ο καθένας θα μπορούσε να θαυμάσει και όχι ο τυχαίος τουρίστας ο οποίος φωτογραφίζει συνήθως τα

γεννητικά όργανα του αγάλματος, εκθέτοντας έτσι τη χώρα μας και την Ρόδο, διότι στην πατρίδα τους δεν εμφανίζονται παρόμοια αγάλματα.
Αναφέρομαι στο άγαλμα του Διαγόρα που βρίσκεται στην ανωτέρω περιοχή στην Ρόδο. Με τον ίδιο σκεπτικισμό θα μπορούσα να τοποθετούσα γυμνή μια σύγχρονη Ελληνίδα Ολυμπιονίκη. Τίποτε άλλο δεν έχω να προσθέσω και γράμματα γνωρίζω”.
Στα πλαίσια της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργήθηκε την 31η Μαϊου 2010 κλήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ο ιατρός για κατάθεση.
Ανέφερε σχετικώς με την μήνυσή του τα ακόλουθα:
“Αναφέρομαι στην από 16-9-2009 δήλωσή μου της οποίας το περιεχόμενο το επαληθεύω ως αληθές. Θα ήθελα να προσθέσω ότι το συγκεκριμένο άγαλμα το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Ψαροπούλα και εκθέτει σε κοινή θέα τα γεννητικά του όργανα τα οποία βρίσκονται σε στύση με αποτέλεσμα να υπάρχουνε πολλά άτομα τα οποία τοποθετούνε προφυλακτικά στο συγκεκριμένο σημείο με αποτέλεσμα να προσβάλλουνε τη δημόσια αιδώ. Υπεύθυνο για αυτή την πράξη θεωρώ τον γλύπτη που το φιλοτέχνησε καθώς και το Δήμο Ρόδου που το τοποθέτησε στο συγκεκριμένο σημείο. Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω και υπογράφω”.


Εφ. “Δημοκρατική” Ρόδου


Gr_One:Τί να πει κανείς ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: