Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

"Τάξις και ηθική"


Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας "Δημοκρατία", πέντε στελέχη της κυβέρνησης εξακολουθούν να τροφοδοτούν το πελατειακό σύστημα της χώρας με ρουσφετολογικές προσλήψεις των δικών τους εκλεκτών, κάτι που θεωρούνταν απαγορευμένο υπό τους ζυγούς των μνημονιακών όρων δανεισμού.
Σύμφωνα μάλιστα με σχετικό έγγραφο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, οι υπουργοι Οικονομικών Ευαγ. Βενιζέλος, Διοκητικής
Μεταρρύθμισης Δημ. Ρέππας, Ανάπτυξης Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, Υποδομών Γ. Ραγκούσης και ο Σωτ. Λύτρας ως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης ενέκριναν πριν από μερικές ημέρες 83 συμβάσεις εργασίας από το παράθυρο, προκαλώντας γενικές αντιδράσεις.
Η κρίσιμη μάλιστα λεπτομέρεια βρίσκεται στις τελευταίες γραμμές της πεντασέλιδης απόφασης. Εκεί, αναφέρεται ότι οι συμβάσεις δεν πρόσκεινται στους περιορισμούς που ισχύουν μέχρι στιγμής για τους συμβασιούχους άλλων υπηρεσιών.

Και εύλογα γεννιέται το ερώτημα, τί είδους σύμβαση είναι αυτή...Να σημειωθεί ότι οι συμβάσεις αυτές αφορούν στην κάλυψη αναγκών στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Ωστόσο, από τον αναλυτικό πίνακα που συνοδεύει την απόφαση προκύπτει ότι οι 45 από αυτούς τοποθετούνται κατευθείαν στο γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: