Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Θα σε ξανάβρω στις πλατείες, 3 του Σεπτέμβρη να περνάς.

Η ημερομηνία 3 Σεπτεμβρίου είναι μια ιστορική ημερομηνία για τη χώρα μας. Στις 3 Σεπτεμβρίου 1843 στρατός και λαός μαζεύτηκαν στην πλατεία Συντάγματος και απαίτησαν από τον απόλυτο μονάρχη Όθωνα ένα πράγμα.
Σύνταγμα για λαϊκή εξουσία.
Από τα τέλη του περασμένου Μαϊου, χιλιάδες αγανακτισμένοι Έλληνες

συγκεντρωθήκαμε σε πολλές πλατείες της χώρας με κυριότερη συγκέντρωση αυτή....της πλατείας Συντάγματος, με αιτήματα την «Άμεση Δημοκρατία» και «Πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από εδώ». 
Η συγκέντρωση αυτή διαλύθηκε με τη βία από το αυταρχικό καθεστώς. Ούτε Άμεση Δημοκρατία έγινε, ούτε έφυγε το Μνημόνιο. 
Τουναντίον ήρθε το Μεσοπρόθεσμο, μπήκαμε σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας και τελευταία το πολιτικό σύστημα παραχωρεί και εγγυήσεις από την δημόσια περιουσία, προκειμένου να λάβει το καθεστώς νέα δάνεια.

Τώρα, έπειτα από 168 χρόνια, στις 3 του Σεπτέμβρη και πάλι, πρέπει να βγούμε στις πλατείες, όχι αγανακτισμένοι, αλλά αποφασισμένοι αυτή τη φορά, ξανά με το ίδιο αίτημα, όπως και τότε: ΣΥΝΤΑΓΜΑ για Άμεση Δημοκρατία

ΣΥΝΤΑΓΜΑ για κατάργηση της κληρονομικής ολιγαρχίας στη χώρα και άνοιγμα της Δημοκρατίας στους πολίτες. ΣΥΝΤΑΓΜΑ για συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις που μας αφορούν και καθορίζουν τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Όταν λέμε ΣΥΝΤΑΓΜΑ, δεν εννοούμε παραμύθια και υπεκφυγές μέσω ελεγχόμενης από το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα αναθεώρησης, αλλά όπως και το 1843, συγκρότηση Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης για κατάρτιση νέου εξ υπαρχής Συντάγματος. ..

hassapis-peter 

Δεν υπάρχουν σχόλια: