Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Α Σαμαράς: «Καθαρή εντολή για καθαρές λύσεις»

Ο Αντ. Σαμαράς επιμένει ότι προτεραιότητα είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας, καθώς το δάνειο από μόνο του δεν σώζει τη χώρα, αλλά δίνει παράταση ζωής.
Αναγνωρίζει ότι η μείωση των φορολογικών συντελεστών από μόνη της δεν αρκεί και τονίζει ότι χρειάζονται μέτρα για αύξηση της ρευστότητας, μείωση της δημόσιας σπατάλης, τόνωση της ζήτησης, διαρθρωτικές αλλαγές και αξιοποίηση της περιουσίας.
«Ό,τι και να κάνεις, δεν μπορεί να πάρει μπροστά η οικονομία με τέτοιους φορολογικούς συντελεστές», αναφέρει ο Αντ. Σαμαράς, ο οποίος ζητάει
από τους πολίτες «καθαρή εντολή για να προχωρήσει σε καθαρές λύσεις».

Όσον αφορά στο νομοσχέδιο για την Παιδεία, ο Αντ. Σαμαράς λέει ότι συναίνεσε επειδή η Ν.Δ. πέτυχε να καταργηθεί «το άσυλο της παρανομίας», ενώ επισημαίνει ότι αν το ΠΑΣΟΚ αποδεχθεί κρίσιμες αλλαγές και σε άλλα ζητήματα θα έχει την ίδια στάση.

Σε ερώτηση αν θα επαναδιαπραγματευθεί το Μνημόνιο, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης απάντησε ότι «άλλο το χρέος και άλλο η πολιτική που έχει επιβληθεί. Την πολιτική του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου, δηλαδή αυτά που δεν δούλεψαν και είχαν αντίστροφα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα, ασφαλώς και θα τα επαναδιαπραγματευθούμε».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισημαίνει ότι χρειάζεται ένας χρόνος για ν’ αρχίσει η ανάκαμψη και η επανεκκίνηση της οικονομίας. 

Ζητάει εκλογές, λέει πως μπορεί να γίνουν γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει παγιδευτεί σε ακυβερνησία και υπογραμμίζει χαρακτηριστικά: «Ζητώ εκλογές, γιατί αυτή τη στιγμή θα ήμουν αδικαιολόγητος αν δεν ζητούσα απέναντι σε μια τέτοια «μη κυβέρνηση»».

Δεν υπάρχουν σχόλια: