Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Ο πιο καλός ο μαθητής των... Αμερικανών

 
Με «άριστα» βαθμολογεί η... αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα τον δημοσιογράφο, Αλέξη Παπαχελά, και την εκπομπή του «Νέοι Φάκελοι», που προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, επειδή παρουσιάζουν με θετικό τρόπο τις αμερικανικές θέσεις.

Μάλιστα, ένας από τους τρεις συντελεστές της εκπομπής, την οποία εκτός του κ. Παπαχελά, συμπαρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Τάσος Τέλλογλου και Σοφία Παπαϊωάννου, ενημέρωνε το γραφείο Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας ακόμη και για τις λεπτομέρειες του ρεπορτάζ.

Τα παραπάνω καταγράφονται -μεταξύ άλλων- σε τρία τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον ιστότοπο Wikileaks.

Εκτός από την εκπομπή «Νέοι Φάκελοι», αναφέρονται και στους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA, γενικότερα στον ΣΚΑΪ και στη free press εφημερίδα «Lifo», αλλά και εν γένει στην ελληνική δημοσιογραφία.

Στο τηλεγράφημα, με ημερομηνία 2 Σεπτεμβρίου 2008, ο συντάκτης χρησιμοποιεί κολακευτικά σχόλια για τον κ. Παπαχελά «ίσως τον πιο γνωστό Έλληνα δημοσιογράφο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, και σημειώνει ότι, σε εκπομπή με θέμα την κρίση της Γεωργίας - Ρωσίας, ο δημοσιογράφος έκανε «πολύ καλή επιλογή παρουσίασης των αμερικανικών θέσεων».

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, ένας από τους τρεις παρουσιαστές της εκπομπής ενημέρωσε ακόμη και για το ποια πλάνα Ρώσων αξιωματούχων θα κόβονταν και ποια θα έμεναν.
Τα όσα αναφέρουν τα έγγραφα ξεσκεπάζουν τη μυστική δραστηριότητα της αμερικανικής πρεσβείας σε κύκλους δημοσιογράφων, δημοσιογραφικές ομάδες, ακόμη και δημοσιογραφικές σχολές, που προφανώς επιχειρεί να επιστρατεύσει «νέο αίμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: