Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Ιδιωτικούς αστυνομικούς προσλαμβάνουν οι βουλευτές

Βασίλης Σκουλαράκος

Μεγαλύτερα και ισχυρότερα μέτρα φύλαξης σκέφτονται να υιοθετήσουν οι βουλευτές του Κοινοβουλίου που νοιώθουν να απειλούνται από τους αγανακτισμένους πολίτες.
Ο πολιτικός κόσμος έχει θορυβηθεί από τις συνεχείς επιθέσεις και η πλειοψηφία των βουλευτών κυκλοφορεί πάντα με τον προσωπικό αστυνομικό.
Μάλιστα πληροφορίες λένε πως κάποιοι από τους πολιτικούς σκέφτονται να ζητήσουν και περισσότερους αστυνομικούς για να τους προστατεύουν, ή ακόμα και να προσλάβουν άνδρες από ιδιωτικές εταρείες φύλαξης. 
Κάποιοι εξ αυτών έχουν ήδη απευθυνθεί σε εταιρείες security, υπό τον φόβο των  αποδοκιμασιών και προπηλακισμών.
Θυμίζουμε ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής φυλάσσεται από 45 αστυνομικούς, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης από 96.
Ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Τάκης Αντωνακόπουλος μιλώντας στο newsbomb.gr δήλωσε πως αν κάποιος από τους βουλευτές νοιώσει ότι απειλείται ο ίδιος και η οικογένεια του, θα προσλάβει ακόμα και ιδιωτική ασφάλεια. «Αυτά τα φαινόμενα είναι πρωτόγνωρα, ούτε στη Χούντα δεν είχαμε τέτοια περιστατικά. Ακόμα και η πράξη του Α. Παναγούλη ήταν άκρως επαναστατική, υπήρχε πάντα ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή. Αυτές οι πράξεις είναι καθαρά μειωτικές. Εγώ στον Πύργο κυκλοφορώ άνετα, δεν φοβάμαι. Οι τύποι που προχωρούν σε τέτοιες ενέργειες είναι προβληματικοί, τζάμπα μάγκες.
Η βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου, μιλώντας στο newsomb.gr δήλωσε πως είναι τραγικό να φοβάσαι να κυκλοφορήσεις. «Είναι τραγικό για τη Δημοκρατία ο βουλευτής να φοβάται να κυκλοφορήσει. Εγώ πάντως δεν φοβάμαι, ούτε να κυκλοφορήσω στην Αθήνα, ούτε στην Μεσσηνία. Αν οι βουλευτές χρειαστούν μεγαλύτερη προστασία μπορούν να ζητήσουν επιπλέον αστυνομικούς».
newsbomb 

Δεν υπάρχουν σχόλια: